شناسهٔ خبر: 63697469 - سرویس سیاسی
منبع: تین نیوز | لینک خبر

بذرپاش: مسائل معطل مانده گازی ایران و ترکمنستان حل شد

وزیر راه و شهرسازی گفت: توافقات امضا شده بین ایران و ترکمنستان در حوزه های راه، برق و تهاتر گاز فرصت تازه ای برای افزایش مراودات و صادرات بین دو کشور ایجاد کرد و بیشتر مسائل معطل مانده حل شد.

صاحب‌خبر -
تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی گفت: توافقات امضا شده بین ایران و ترکمنستان در حوزه های راه، برق و تهاتر گاز فرصت تازه ای برای افزایش مراودات و صادرات بین دو کشور ایجاد کرد و بیشتر مسائل معطل مانده حل شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مهرداد بذرپاش درباره سفر اخیرش به ترکمنستان و دستاوردهای این سفر گفت: یکی از بزرگترین کشورهایی که از نظر کریدور شمالی - جنوبی و شرقی و غربی برای ایران اهمیت راهبردی دارد، کشور ترکمنستان است. چرا که بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز زمینی و ۲۰۰ کیلومتر مرزآبی بین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان وجود دارد.

وی افزود: سه استان خراسان شمالی، خراسان رضوی و گلستان با کشور ترکمنستان همسایه هستند و اثرگذاری این کشور در اقتصاد سه استان قابل توجه است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موضوع حوزه گازی به عنوان یکی از مباحث گفت وگو بین دو کشور در این سفر تصریح کرد: در چندسال گذشته مسائل مربوط به حوزه گازی معطل مانده بود که در این سفر حل شد. همچنین در این سفر توافقات بسیار ارزنده ای حاصل شد و رئیس جمهور ترکمنستان و وزیر امورخارجه این کشور که رئیس کمیسیون مشترک گازی بین دو کشور را بر عهده دارند، با روی باز و رویکرد سازنده و مثبت از هیات ایرانی استقبال کردند.

احداث راه به طول ۲۴۲ کیلومتر و ارزش ۵۵۰ میلیون دلار

بذرپاش با اشاره به برنامه هایی که قرار است در توافقات بین ایران و ترکمنستان اجرایی شود، توضیح داد: یکی از پروژه های بزرگ فنی و مهندسی که بین دو کشور منعقد شد، احداث راه به طول ۲۴۲ کیلومتر و ارزش ۵۵۰ میلیون دلار بود که اتفاق بی سابقه ای است و سبب می شود شرکت های ایرانی در بازارهای منطقه حضور موفقی داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی و افزود: تفاهم نامه احداث خط انتقال برق از طریق تهاتر با گاز به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار در این سفر امضا و توافق اولیه برای صادرات ۱۴۰ میلیون دلار تجهیزات برق به ترکمنستان انجام شد که سند آن بین شرکت توانیر و طرف ترکمنستانی به امضا رسید.

وی با اشاره به دیگر توافقاتی که بین ایران و ترکمنستان به امضا رسیده است، گفت: در حوزه علوم کشاورزی، علوم جوی، همکاری در بخش دامپزشکی، حوزه حفظ نباتات، توسعه گردشگری، پیوند خواهرخواندگی بین بندرامیرآباد و بندترکمن باشی، افزایش واگن ها از مرز سرخس به میزان ۶۰۰ واگن و از مرز اینچه برون به تعداد ۱۰۰ واگن، کاهش و یکسان سازی تعرفه گمرکی بین دو کشور، برقراری خط پروازی از مشهد به عشق آباد و فعال سازی بازارچه های مرزی بین ایران و ترکمنستان، از جمله توافقاتی بود که در کمیسیون مشترک نهایی شد.

محصولات ساختمانی به ترکمنستان صادر می شود

بذرپاش با بیان اینکه این سفر فرصت بی سابقه ای برای صادرات مصالح ساختمانی به ترکمنستان ایجاد کرد، یادآور شد: در ترکمنستان ساخت و ساز مسکن رونق گرفته و به مصالح ساختمانی نیاز دارد. در کشور ما نیز تولید سنگ و سایر مصالح ساختمانی و صادرات آن به ترکمنستان فرصت ارزنده ای برای سازندگان این محصولات در کشور خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نمایشگاه ایران پروژه که در عشق آباد ترکمنستان افتتاح شد، تصریح کرد: این نمایشگاه با حضور ۹۴ شرکت برگزارشد که ۱۵ شرکت آن دانش بنیان بودند که اتفاق بسیار خوبی بود. از طرفی در مدت برگزاری این نمایشگاه، تمام رسانه های ترکمنستان به طور کامل این رویداد را پوشش دادند و استقبال بسیار خوبی در این زمینه انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر نشست های متعددی با بازرگانان و فعالان اقتصادی برگزار شد که همه این مسائل نشان دهنده افزایش سطح تعاملات اقتصادی، بازرگانی و تجاری بین دو کشور است.

هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون رئیس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان و نمایندگان دستگاه های اجرایی کشور در روزهای ۲۵ و ۲۷ آبان ماه به میزبانی ترکمنستان در عشق آباد برگزار شد.

همزمان با برگزاری کمیسیون مشترک، همایش مشترک تجاری بازرگانان و بخش های خصوصی ایران و ترکمنستان و پانزدهمین نمایشگاه اختصاصی - تخصصی با عنوان «ایران پروژه» با مشارکت شرکت های ایرانی فعال در حوزه های مختلف در ترکمنستان برگزار شد.