شناسهٔ خبر: 61893485 - سرویس اجتماعی
منبع: ایمنا | لینک خبر

۸۴ پایگاه امدادی هلال‌احمر در خدمت زائران اربعین

هرساله ارگان‌های مختلف تمهیداتی برای رفاه حال زائران اربعین حسینی می‌اندیشند و در سال جاری نیز ۸۴ پایگاه امدادی هلال‌احمر برای مراسم پیاده‌روی اربعین از مرزها تا کربلا در خدمت زائران خواهند بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، هرساله تعداد زیادی از زائران از سراسر کشور در مراسم پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند که با توجه به طول مسیر، مشکلاتی مانند مسائل بهداشتی و گرمازدگی را متحمل می‌شوند.

از این رو مراسم پیاده‌روی اربعین نیازمند تدابیر امنیتی ویژه‌ای است تا رفاه حال زائران حسینی فراهم شود و زائران نیز باید نسبت به رعایت شرایط حضور در این مراسم از جمله مسائل بهداشتی اهتمام ورزند و در صورت نیاز به پزشک به پایگاه‌های امدادی و درمانی هلال‌احمر در طول مسیر مراجعه کنند.

ارائه خدمات ۸۴ پایگاه امدادی و درمانی در پیاده‌روی اربعین

سعید اوحدی، سخنگوی ستاد اربعین هلال‌احمر با اشاره به تمهیدات جمعیت هلال‌احمر برای پیاده‌روی اربعین اظهار کرد: مانور پزشکان، پیراپزشکان و تیم‌های امدادی هلال‌احمر برای راهپیمایی اربعین در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ داوطلب امدادگر و پزشک به همراه ۱۵۰ خودروی امدادی روز جمعه بیست‌وهفتم مردادماه در اولین گروه از نیروهای هلال‌احمر عازم عراق می‌شوند، افزود: اربعین بزرگترین حماسه انسانی است که در طول تاریخ تاکنون بوده است.

سخنگوی ستاد اربعین هلال‌احمر تصریح کرد: ستاد اربعین در وزارت کشور ایجاد شده که متناظر این ستاد نیز در هلال‌احمر ایجاد شده است؛ ضمن اینکه داوطلبان، رادیو اربعین، مرهم زائر از جمله بخش‌های هلال‌احمر برای ارائه خدمت به زائران اربعین است.

وی با اشاره به محورهای امدادی هلال‌احمر در مراسم اربعین امسال گفت: شش حوزه عملیات در مسیر پیاده‌روی اربعین داریم؛ به طوری که هفت مرز ورودی به خاک عراق داریم که مسئولیت ارائه خدمات درمانی به زائران در داخل کشور برعهده وزارت بهداشت و در خارج از مرز کشور بر عهده هلال‌احمر است.

اوحدی با بیان اینکه در مجموع ۸۴ پایگاه امدادی هلال‌احمر از مرزها تا کربلا در خدمت زائران اربعین قرار دارند، اضافه کرد: بخش دیگر خدمات ما در خاک عراق است؛ به طوری که از مرزها تا نجف سه پایگاه درمانی داریم و در شهر نجف نیز ۱۲ مرکز درمانی، بیمارستان و پایگاه درمانی به زائران ارائه خدمات می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در مسیر نجف به کربلا ۲۵ پایگاه امدادی فعالیت می‌کنند، افزود: از مجموع ۸۴ پایگاه امدادی هلال‌احمر ۳۸ پایگاه توسط موکب‌های مردمی خدمات ارائه می‌کنند و هلال‌احمر نقش پشتیبانی را بر عهده دارد.

سخنگوی ستاد اربعین هلال‌احمر تصریح کرد: ۲۰۰ پزشک داوطلب داریم که با کوله پشتی و امکانات اولیه بین عمودهای مسیر به زائران خدمات ارائه می‌کنند؛ ضمن اینکه ۸۰ آمبولانس و هشت اتوبوس آمبولانس نیز در طول مسیر زائران را همراهی می‌کنند.

هلال‌احمر آماده خدمت‌رسانی به زائران اربعین

پیش‌تر نیز سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر، از اعزام تیم ۵۰ نفره «راه‌انداز» مراکز درمانی هلال‌احمر برای اربعین حسینی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه کمتر از ۲۰ روز دیگر تا راهپیمایی عظیم اربعین حسینی باقی مانده است، تیم ۵۰ نفره راه‌انداز درمانی هلال‌احمر بیست‌ودوم مردادماه سال جاری عازم عتبات عالیات شدند.

وی افزود: این تیم همانند سنوات گذشته به منظور راه‌اندازی مراکز درمانی هلال‌احمر در عراق اعزام شدند تا مراکز درمانی آمادگی کامل برای درمان زائران بیماری که به این مراکز مراجعه می‌کنند، داشته باشند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر تصریح کرد: تیم راه‌انداز شامل تأسیسات، کارشناس IT، خدمات، تکنسین فوریت‌های پزشکی، تکنسین دارویی، تکنسین‌های برق و تأسیسات، کارشناس و تکنسین آزمایشگاه است.

وی ادامه داد: این تیم آماده‌سازی درمانگاه‌ها و پایگاه‌های درمانی هلال‌احمر در عراق، تخلیه دارو، تجهیزات پزشکی، راه‌اندازی تجهیزات پزشکی در درمانگاه‌ها، راه‌اندازی سیستم‌های برقی و تاسیساتی درمانگاه‌ها، بیمارستان‌های صحرایی، نصب چادرهای درمانی بین‌راهی، سرکشی و رفع ایرادات فنی مراکز درمانی و فعالیت‌های تبلیغات محیطی را بر عهده دارند.

مرعشی خاطرنشان کرد: هلال‌احمر ایران بیش از ۷۰ مرکز پزشکی در عتبات عالیات دارد که در ایام اربعین مشغول ارائه خدمات درمانی به زائران می‌شوند.