شناسهٔ خبر: 61528848 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

همزمان با عاشورای حسینی؛

نوای حزن انگیز یا حسین (ع) در قشم طنین انداز شد

قشم - ایرنا - نوای حزن انگیز یا حسین (ع) امروز (جمعه) فضای خیابان ها و کوچه های جزیره قشم را پر کرده است و مردم ولایت مدار سرزمین آب و آفتاب در عزای مصائب عاشورایی حضرت سیدالشهدا (ع) و ۷۲ تن از یاران با وفایش اشک می ریزند و درس ایثار و شهادت مکتب را در ذهن مرور می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، جای جای جزیره قشم امروز جمعه مصادف با دهم محرم سال ۱۴۴۵ هجری قمری همزمان با عاشورای حسینی صحنه پرشور عزاداری عاشقان ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش شده و نوای اندوه بار یا حسین (ع) در گوشه گوشه بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس به گوش می رسد.

عزاداری عاشورای حسینی که خود نماد وحدت، ایثار، شجاعت و ایستادگی سالار و سرور شهیدان، حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) است، امروز با حضور عاشقان آن حضرت از پیر و جوان تا کودک و نوجوان، با عشق حسینی در سراسر این جزیره در حال برگزاری است.

جمعیت عاشقان و دلباختگان حسینی در بیشتر شهرها، بخش ها و روستاهای جزیره قشم در روز عاشورای حسینی که روز پیروزی خون بر شمشیر است با راه اندازی دسته ها و هیات های عزاداری به سوگواری برای امام حسین (ع) و یاران با وفایش می پردازند.

مردم شهید پرور سرزمین آب و آفتاب با سر دادن نوای "لبیک یا حسین"، "لبیک یا زینب" و "لبیک یا عباس" بار دیگر با آرمان های امام حسین(ع) که زندگی با عزت و دفاع از حق و حقیقت است تجدید پیمان کردند.

در روز عاشورا در جای جای جزیره قشم نگین خلیج فارس به خصوص مساجد، تکایا، حسینیه ها، بقاع متبرکه امامزادگان، گلزار شهدا و خیابان ها مردم دسته های سینه زنی و زنجیر زنی به راه انداختند و در سوگ امام حسین (ع) گریستند.

خیابان‌ ها و محله‌ های شهر قشم از نخستین ساعت های روز عاشورا مملو از حضور دلدادگان حضرت امام حسین(ع) است و با حضور گسترده در مکان‌ های مذهبی و حرکت دسته‌ های سینه‌ زنی، زنجیر زنی و یا حسین گویان در عزای شهادت ابا عبدالله الحسین(ع) اشک ماتم ریختند و با حضور در کنار گلزار شهدای گمنام، با آرمان های شهدا تجدید پیمان کردند.

استقرار ایستگاههای صلواتی، پخش نذورات، پذیرایی از هیات های عزادار، توزیع غذا میان عزاداران و نیازمندان شور و حال خاصی به آیین های عزاداری حضرت امام حسین (ع) در این جزیره بخشیده است.

امروز شهرستان مرزی قشم همچون دیگر نقاط ایران اسلامی کربلایی دیگر است و یاد شهیدان مدافع حرم نیز در این عزاداری ها گرامی داشته شد.

روز عاشورا، روزی است که اهل بیت پیغمبر فاجعه غمناکی را متحمل شد و مردم این دوران به نیابت از ائمه اطهار(ع) در این روز به عزا می نشینند و خون می گریند.

در این روز بیشتر عزاداران خاک و گل را به سر و سینه و پشت خود می مالند و با لباسی گل آلود به عزاداری می پردازند تا غم و اندوه خود را به نمایش بگذارند و دسته های تعزیه خوانی نیز در میان عزاداری به ذکر مصیبت می پردازند.

شب گذشته نیز در مساجد، حسینیه ها و سایر اماکن مذهبی جزیره قشم آیین های عزاداری شب عاشورا برپا بود و سخنرانان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این آیین ها مردم را با سیره و راه و روش اهل بیت (ع) آشنا کردند و با مرثیه سرایی بر شور عزاداری های مردم این جزیره افزوده اند.

این عزاداری فقط به معنای گریستن بر مظلومیت فرزند پیامبر اکرم (ص) و زجری که اهل بیت آن حضرت کشیدند، نیست بلکه عزاداری برای یادآوری درس های ایثار، از خودگذشتگی، حق طلبی، آزادگی و دفاع از مستضعفان است.

به گزارش ایرنا، عاشورا، دهمین روز از ماه محرم در گاه ‌شمار هجری قمری و روز مقدس مسلمانان است؛ شهرت این روز نزد شیعیان به دلیل وقایع عاشورای سال ۶۱ هجری قمری است که در این روز حسین بن علی (ع) و یاران با وفایش در رویداد کربلا در جنگ با لشکر عمر سعد به شهادت رسیدند.

واقعه کربلا با واقعه عاشورا، نبرد و شهادت امام حسین علیه السلام در کربلا، به همراه یاران با وفایش در مقابل لشکری از کوفه در روز دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری که برای یزید خلیفه دوم اموی می جنگیدند، به شمار می رود.

رخداد کربلا دل خراش‌ ترین فاجعه تاریخ اسلام نزد مسلمانان، به ویژه شیعیان است و شیعیان همه ساله در سالروز آن، مراسم سوگواری بسیار گسترده‌ ای برگزار می کنند.

این واقعه با مرگ معاویه (۱۵ رجب ۶۰ هجری قمری) و شروع حاکمیت فرزندش یزید آغاز شد و حاکم مدینه تلاش کرد از امام حسین (ع) برای یزید بیعت بگیرد اما حسین بن علی (ع) برای گریز از بیعت، شبانه از مدینه به طرف مکه حرکت کرد؛ در این سفر، خانواده امام، شماری از بنی هاشم و برخی از شیعیان همراه امام حسین (ع) بودند.

امام حسین(ع) حدود چهار ماه در مکه ماند و در این مدت دعوت‌ نامه‌ های اهالی کوفه به دست ایشان می رسید. با توجه به احتمال کشته شدنش در مکه به دست عاملان یزید و نیز دعوت کوفیان، امام روز هشتم ذی الحجه راهی این شهر شد.

پیش از رسیدن به کوفه، امام از پیمان‌ شکنی کوفیان و شهادت مسلم که وی را برای آگاهی از شرایط کوفه به آنجا فرستاده بود باخبر شد و پس از آنکه "حُر بن یزید" راه را بر ایشان بست، به سمت کربلا رفت و در آنجا با لشگر عمر بن سعد روبه‌رو شد. عمر بن سعد از سوی عبیدالله بن زیاد به فرماندهی منصوب شده بود.

۲ سپاه در ۱۰ محرم معروف به روز عاشورا با هم جنگیدند؛ در این جنگ امام حسین (ع)، برادرش عباس بن علی، فرزند ۶ ماهه ‌اش علی اصغر و ۱۷ نفر از بنی هاشم و ۵۰ نفر از یاران آن حضرت شهید شدند و عصر روز عاشورا سپاه یزید به خیمه‌ های بازماندگان حمله کرد و خیمه‌ها را آتش زد.

شیعیان این شب را شام غریبان می نامند؛ امام سجاد(ع) به همراه حضرت زینب و سایر زنان و کودکان اسیر سپاه کوفه شدند و سپاهیان عمر بن سعد سرهای شهیدان را به نیزه زدند و به همراه اسیران به کوفه نزد عبیدالله بن زیاد و از آنجا به شام نزد یزید بردند.

این واقعه که نماد انتخاب آگاهانه، هوشمندانه و دین باورانه سید الشهدا (ع) به شمار می رود؛ سرآغاز مکتب ایثار و شهادت و آزادگی و جوانمردی دوست داران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به شمار می رود.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.