شناسهٔ خبر: 60988661 - سرویس فرهنگی
منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

پیام تسلیت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس در پی درگذشت علی رفیعی علامرودشتی/استاندار فارس تسلیت گفت

صاحب‌خبر -
پیام تسلیت استاندار فارس: علی رفیعی علامرودشتی، پژوهش را زندگی کرد

دکتر محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان در پیامی درگذشت علی رفیعی علامرودشتی را تسلیت گفت.

دکتر محمدهادی ایمانیه در پی درگذشت علی رفیعی علامرودشتی، پیامی بدین شرح صادر کرد:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت علی رفیعی علامرودشتی، نویسنده، پژوهشگر و مصحح ادبیات و تاریخ ایران و اسلام، «بر ستیغ نور»، «شکست پیلداران» را به «پیروزی قدس» رساند و «تشیع» را نگرشی تازه نهاد.
او در دایره‌المعارف‌های تشیع و بزرگ اسلامی از آغازین روزهای راه‌اندازی، آن چنان پژوهش را پی گرفت که می‌توان گفت در پژوهش زندگی کرد.
درگذشت این پژوهشگر برجسته را به همه مردم ایران به‌ویژه فرهنگ‌وران و پژوهش‌گران گرامی تسلیت می‌گویم.

محمدهادی ایمانیه
استاندار و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس

گفتنی است علی رفیعی علامرودشتی، زاده 1330 در شهر علامرودشت از شهرستان لامرد دیده به جهان گشود.
وی پس از گذراندن تحصیلات مدرسه، تحصیلات حوزوی را در حوزه علمیه نجف و قم پی گرفت. با راه‌اندازی دایره‌المعارف‌های تشیع و بزرگ اسلامی به این مرکز پیوست. وی از سال 1388 و با آغازی بیماری مغزی، به سرزمین مادری خویش برگشت و 5 تیرماه 1402 در همان‌جا درگذشت.
بنیاد دائرهالمعارف اسلامی، دائرهالمعارف بزرگ اسلامی، دائرهالمعارف تشیع، کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی، مرکز دائرهالمعارف اسلام ترکیه، دائرهالمعارف فلسطین، دائرهالمعارف ادب فارسی، مرکز دارالحدیث، مرکز دائرهالمعارف امام خمینی و مرکز ترجمه قرآن از مراکزی هستند که او در امور پژوهشی با آن‌ها همکاری داشته ‌است.«فقیه فرزانه: زندگی‌نامه آیت‌الله سیدمرتضی فقیه مبرقع»، «مستدرک شهداء الفضیله»، «عشق و ایثار، درنگی در کارنامه زندگی استاد علامه محمدباقر محمودی»، «صیغ العقود لاکثار القنود»، «تذکره الشعراء مطربی سمرقندی»، «تاریخ و جغرافیا و رجال علمی و ادبی علامرودشت»، «کتاب گیلان»، «دائرهالمعارف اسلامیه اردن»، «درآمدی بر دائرهالمعارف کتابخانه‌های جهان»، «مستدرک دانشمندان آذربایجان»، «دانشمندان گمنام خوی و سلماس»، «دیوان شعر آیت‌الله سیداحمد فالی»، «تشیع»، «بر ستیغ نور»، «الهاشمیات»، «ریاض الجنه میرزا حسن زنوزی»، «آئین‌نامه‌ها و مقررات تحصیلات غیررسمی کشور»، «تاریخچه پیدایش مکتب‌خانه‌ها و مدارس کلاسیک در ایران»، «تاریخچه پیدایش مطبوعات فارسی»، «پیروزی قدس»، «سیر مطالعات موضوعی»، « شکست پیلداران»، «نظام سیاسی اسلام»، «تاریخ‌مندی سوسیالیسم و نقدی بر مارکسیسم»، «داستان حضرت موسی علیه‌السلام»، «قرض‌الحسنه» و «شهاب شریعت» از کتاب‌های منتشر شده و «مشیخه‌نویسی در جهان اسلام به ویژه در شیعه»، «تاریخ نیشابور»، « شیفتگان کتاب»، «وراقان در تاریخ اسلام»، «زندگینامه مؤذنان در تاریخ اسلام»، «زندگینامه سید مرتضی علم‌الهدی معروف به شریف مرتضی»، «رجال و بزرگان سیراف»، «رجال و بزرگان فال» و «زندگینامه مفصل حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی» از کتاب‌های چاپ‌نشده او هستند.