شناسهٔ خبر: 60898582 - سرویس اقتصادی
منبع: دانشجو | لینک خبر

کاهش ۱۱۲۸۲ واحدی شاخص بورس

شاخص کل بورس اورارق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با عقب‌نشینی ۱۱ هزار و ۲۸۲ واحد نسبت به روز قبل همراه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران اولین روز هفته را با روند ریزشی شروع کرد، به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۱۱۲۸۲ واحد معادل ۰.۵۲ درصد نسبت به روز معاملاتی قبل همراه شد و به رقم ۲ میلیون و ۱۶۲ هزار و ۶۱۱ واحد رسید.

همچنین شاخص هموزن با از دست دادن ۳ هزار و ۱۷۱ واحد به رقم ۷۴۲ هزار و ۹۶۳ واحد رسید. ارزش معاملات امروز بیش از ۵ میلیون و ۲۹۵ هزار میلیارد تومان شد. ارزش بازار به بیش از ۶ میلیون و ۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که ناشی از ارزش روز حدود ۶۰۰ شرکت بورسی است. امروز بیش از ۷ میلیارد و ۶۴۰ میلیون اوراق و سهام در بورس خرید و فروش شد.

همه شاخص‌های بورس امروز قرمز شدند، اما میزان کاهش شاخص‌ها زیر یک درصد بوده است، شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی نسبت به روز قبل خود ۰.۵۲ درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۰.۴۳ درصد افت کردند. شاخص آزاد شناور ۰.۶۸ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۰.۷۴ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس با ۰.۲۶ درصد کاهش همراه شد.

امروز نماد چادرملو، بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس تهران را داشته و نماد‌های بانک ملت، فولاد مبارکه، پتروشیمی خلیج‌فارس، ملی‌مس، گل‌گهر و ایران‌خودرو بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشته‌اند.

در فرابورس ایران شاخص کل با ۱۷۹ واحد کاهش به رقم ۲۷ هزار و ۸۱۸ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۴۹۴ هزار میلیارد تومان شد.

معامله‌گران امروز بیش از ۴.۷ میلیارد سهام در قالب ۶۱۹ هزار فقره معامله و به ارزش ۷ هزار و ۸۹۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند. امروز نماد ایرانول بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشته و نماد‌های مالی سپهر صادرات، آریا ساسول، ایران‌خودرو دیزل، بهمن دیزل، انتخاب الکترونیک و بیمه پاسارگاد بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

نقشه معاملات امروز بورس تهران


 امسال قرار است شرکت‌های سهامی عام پروژه‌محور برای جمع‌آوری منابع از بازار سرمایه وارد بورس و فرابورس شوند و به این طریق پروژه‌های عمرانی در شرکت‌ها و پروژه‌های استانی نیمه‌تمام از این محل به بهره‌برداری می‌رسند. سرمایه‌گذاری در بورس باید از محل پس‌انداز و در یک فرآیند طولانی‌مدت حداقل دو تا سه ساله باشد که این سرمایه‌گذاری الزاماً همراه با ریسک و نوسان است. سهم بازار سرمایه از تأمین مالی حدود ۱۲ درصد است که باید به حداقل ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.