به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز در جریان برگزاری یکصد و پنجاهمین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران، محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا به قرائت گزارش این کمیسیون از وضعیت منطقه ۱۲ پایتخت پرداخت و سایر اعضای شورا نیز نظرات خود را درباره مشکلات این منطقه مطرح کردند.
آخوندی در جریان قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از وضعیت منطقه ۱۲ براساس بازدید میدانی جمعی از اعضای شورا از این منطقه در قالب طرح رصد ۲ گفت: بررسیها نشان میدهد که از ۵۴ پروژه توسعه محلهای در منطقه ۱۲، ۴۶ پروژه اجرا شده است و اجرای مابقی پروژهها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: تکمیل و بهرهبرداری از پروژه مجموعه شهربانو که قرار است به بانوان محترم منطقه ۱۲ خدمات ارائه کند، هماکنون در دستور کار قرار دارد، اما به منظور تکمیل این پروژه نیازمند تزریق مالی هستیم که در این زمینه با معاونت مالی شهرداری صحبتهای لازم صورت گرفته و مقرر شده است تا بودجه مورد نیاز به این پروژه تخصیص داده شود.
تقدیر از بازگشایی مسیر در خیابان ۱۷ شهریور با برداشته شدن جداول میانی
آخوندی با بیان این که یکی از موضوعات مهم در منطقه ۱۲ بازگشایی محور شمالی میدان امام خمینی (ره) است که اجرای کامل این طرح نیاز به نقدینگی کافی دارد، اظهار داشت: اگر این نقدینگی تخصیص پیدا نکند، با معضلاتی مواجه خواهیم شد. در همین زمینه من با مسئولان شهرداری صحبت کردم و به آنها تاکید شد که باید نقدینگی تامین شود تا این محور بازگشایی شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: در خیابان ۱۷ شهریور سالها مردم نسبت به بسته شدن جداول میانی اعتراض داشتند که خوشبختانه در حال حاضر با برداشته شدن این جداول، این موضوع اصلاح و چند مسیر باز شده است.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر یک مدیر خوب کار میکند، نباید او را جابهجا کنیم، بلکه باید مراقبش باشیم تا مجموعهای که آن مدیر بر آن نظارت میکند، کارهایش را خوب انجام دهد و با مشکل مواجه نشود؛ چراکه ما اینجا مستاجر هستیم و کسانی که سالها در شهرداری فعالیت کردهاند و تجربه کاری دارند، قرار است شهر را اداره کنند.
کار عمرانی ساختمان معروف به بلدیه در میدان امام خمینی (ره) هنوز نیمهکاره است
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به این سخنان آخوندی گفت: من نیز حرف شما را میپذیرم. وقتی که یک مدیر در یک بخش خوب کار میکند، نباید او را جابهجا کنیم که کارهای خوب او در آن بخش باقی بماند.
وی افزود: درباره ساختمان میدان امام خمینی (ساختمان معروف به بلدیه) باید متذکر شویم که کار ساختمانی با وجود هزینههای زیادی که انجام شده، هنوز نیمه کاره است و لازم است که تکمیل شود؛ چراکه برای این ساختمان کاربری موزه و فضای فرهنگی پیشبینی شده است و هرچقدر سریعتر این پروژه تکمیل شود، به افزایش سرانهها در منطقه کمک میکند.
ایجاد رفیوژ میانی با فضای سبز در وسط خیابان آسیبزننده است
سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران نیز در واکنش گزارش آخوندی گفت: یکی از اقداماتی که در منطقه ۱۲ صورت گرفته، ایجاد رفیوژ میانی با فضای سبز در وسط خیابان است که این اقدام آسیبزننده است؛ چرا که آبیاری این درختان وسط خیابان کار بسیار خطرناکی کارگران فضای سبز است و منجر به تصادف آنها میشود.
وی افزود: علاوه بر خطرات مربوط به کارگران فضای سبز، اگر در حین آبیاری درختان وسط خیابان، آب در سطح خیابان جاری شود، موجب آسیب زدن به موتورها و خودروها میشود. بنابراین جای سوال است که چرا این فضای سبز در پیادهرو ایجاد نشده تا مردم از آن بهرهمند شوند؟ توصیه من این است پولهایی که مردم بابت عوارض پرداخت میکنند، برای کارهای بیهوده هزینه نشود.
تشکری هاشمی همچنین با اشاره به جمعآوری سنگ فرش خیابان ۱۷ شهریور تصریح کرد: نهضت آسفالت معابر یک عارضه است؛ چراکه سنگ فرش میتواند به جذابیت معابر کمک کند و ما نباید تمام خیابانهایمان را آسفالت کنیم.
نارضایتی مردم از محدودیت ارتفاع در خیابان مجاهدین اسلام
در ادامه جلسه، مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیطزیست شورای شهر تهران گفت: من سالها در منطقه ۱۲ ساکن بودم و به عینه مشاهده کردهام که بازگشایی معبر در خیابان ۱۷ شهریور موجب رضایتمندی مردم شده است.
وی افزود: اقدامات خوبی در سطح منطقه ۱۲ انجام شده است، اما در خصوص وضعیت بوستانهای این منطقه و رعایت موارد ایمنی در بازار تهران باید گزارش جداگانهای ارائه شود.
پیرهادی با بیان این که در خیابان مجاهدین اسلام با محدودیت ارتفاع مواجه هستیم، ادامه داد: این مساله موجب نارضایتی مردم شده است و باید به فکر راهحلی باشیم.
بازگشایی معبر در خیابان ۱۷ شهریور مردانگی بود
احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورا نیز ضمن تقدیر از بازگشایی معبر در خیابان ۱۷ شهریور گفت: اتفاقی که برای خیابان ۱۷ شهریور افتاد، مردانگی بود؛ چراکه دیدیم طرحی که از قبل اجرا شده بود و تاثیری در زندگی مردم نداشت، میبایست رفع میشد که خوشبختانه این کار انجام شود.
وی افزود: شورای شهر به موضوع نوسازی بازار تهران و ایمنی آن ورود کرده است و امیدواریم با همکاری مجموعههای دیگر، اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد.
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر در جلسه امروز گفت: در رفیوژ میانی خیابان ۱۷ شهریور نباید درخت کاشت و آبیاری قطرهای را باید در دستور کار قرار داد. با آبیاری قطره ای دیگر نیازی به حضور کارگران نیست.
دستگاههای دولتی باید برای ایمنی بازار وارد عمل شوند
در ادامه این جلسه، امیر یزدی، شهردار منطقه ۱۲ برای ارائه توضیحات پیرامون وضعیت این منطقه به پشت تریبون صحن شورا رفت و در واکنش به سخنان اعضای شورای شهر گفت: ۹۰ درصد آبیاری رفیوژ میانی خیابان ۱۷ شهریور مکانیزه است و از آنجایی که منطقه ۱۲ از لحاظ فضای سبز بسیار فقیر است، این طرح را برای پیادهروها نیز در نظر گرفتهایم.
وی همچنین در خصوص محدودیت ارتفاع در ساختمانهای اطراف مجلس نیز توضیح داد: مراکز حیاتی ۱۵۰ متر حریم دارند، البته برای ساختمان مجلس ۶۵۰ متر حریم در نظر گرفته شده است که این عدد بسیار زیاد است. نه ما و نه مجلس با این موضوع موافق نیستیم، اما شورای امنیت باید در این خصوص تصمیم بگیرد.
یزدی در پایان با اشاره به بازدید معاون وزیر کشور از وضعیت بازار تهران، تصریح کرد: دستگاههای دولتی باید در موضوع ایمنی بازار وارد عمل شوند؛ چراکه بخش عمدهای از مشکلات مربوط به ایمنی بازار تهران در حوزه شبکه برق و فاضلاب است.
∎