شناسهٔ خبر: 58625733 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

هراس کاخ سفید از تاثیر تعمیق روابط دفاعی ایران و روسیه بر شرکای منطقه‌ای آمریکا

نیویورک- ایرنا- هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید هراس واشنگتن را از تعمیق روابط دفاعی میان ایران و روسیه و تاثیر آن بر شرکا و دوستان منطقه‌ای واشنگتن در غرب آسیا (خاورمیانه) اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی دولت بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در تداوم ادعاها علیه ایران در عرصه جنگ اوکراین افزود: برای ما شکی وجود ندارد که روسیه همچنان به دریافت پهپاد از ایران، برای استفاده در جنگ اوکراین، ادامه می‌دهد.

این مقام ارشد کاخ سفید گفت: روابط بین ایران و روسیه در حوزه دفاعی در حال تعمیق است. اکنون نشانه های روشنی وجود دارد که دو کشور به دنبال تبادل بیشتری فناوری های نظامی هستند.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا ادعا کرد: این بدان معناست که نگرانی ها در مورد امنیت و ثبات خاورمیانه در حال افزایش است.

کربی همچنین مدعی شد که این نگرانی وجود دارد که روسیه ممکن است به‌ دنبال راههایی برای تقویت توانمندی‌های نظامی ایران در خاورمیانه باشد.

این سخنگوی شورای امنیت ملی دلت بایدن در هراس از تعمیق روابط نظامی تهران – مسکو افزود: روابط رو به گسترش ایران و روسیه در حوزه دفاعی، نه تنها برای اوکراین بلکه می‌تواند برای شرکا و دوستان ما در خاورمیانه نیز بد باشد.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز یکشنبه به وقت محلی به نقل از منابع آگاه در یکی از کشورهای همسو با آمریکا مدعی شد تهران - مسکو در حال همکاری برای ساخت کارخانه جدیدی در روسیه برای تولید پهپاد طراحی ایران هستند.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند.

آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه 2231 و برجام گفت: ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شده‌اند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، برای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است.

وی تصریح کرد: بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.