جعفر امانی مدیر پروژه واکسن نورا در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه جدیدترین سویههای امیکرون با عناوین BA5 گسترش پیدا کرده است گفت: معمولا سویههای اومیکرون به نسبت سویههای قبلی ضعیفتر هستند و وقتی وارد بدن میشوند و تکثیر میشوند ممکن است پس از انتقال به بدن بیماریهایی را ایجاد کنند که قابل پیش بینی نباشند لذا واکسیناسیون باعث ایمنی بدن در برابر ویروس میشود.
وی ادامه داد: واکسن آنتی باید بدن را بالا میبرد و ویروس قدرت بیماریزایی شدید را از بین میبرد. توصیه میشود که برای قطع شدن زنجیره شیوع کرونا دُز یادآور تزریق کنیم.
رییس مرکز تحقیقات علوم میکروبی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) افزود: اگر استقابل عمومی خوبی از واکسیناسیون شود و رعایت پروتکلها را داشته باشیم شاهد افزایش شیوع بیماری نخواهیم بود و در غیر این صورت ممکن است آمار مرگومیرها و مبتلایان به کرونا افزایشی باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که پس از تزریق واکسن از چه زمانی بدن در برابر ویروس ایمن خواهد بود گفت: معمولا پس از واکسیناسیون دو هفته تا 21 روز بدن بالاترین سطح ایمنی را دارد و این ماندگاری معمولا تا چهار الی شش ماه زمان میبرد. اینگونه برآورد میشود که اگر همه مردم واکسینه شوند چرخه شیوع بیماری از بین میرود و نیازی به تزریق در پنجم نیست اما اگر چرخه واکسیناسیون ناقص باشد ویروس در جامعه خواهد ماند.
این متخصص در پاسخ به اینکه چه واکسنی برای دز بوستر میتوان تزریق کرد گفت: از هر واکسنی برای دز بوستر میتوان استفاده کرد اما توصیه میشود واکسن متفاوتی از واکسن قبلی استفاده کنیم تا بدن سطح ایمنی متفاوتی ایجاد کند. در ضمن توصیه میشود برای دز یادآور از واکسن پروتیینی استفاده شود.