به گزارش ایلنا از مشهد، علی سلیمانی افزود: در پی شکایت شخصی مبنی بر این که گوشت و جگر پخته شده یک راس گوسفند ذبح شده در منزل مسکونی اش بو و طعم بد و مشمئز کنندهای می دهد موضوع در دستور کار واحد ما قرار گرفت . آزمایشهای انجام شده نشان داد که گوشت و جگر و تمامی اعضای داخلی بدن این گوسفند دارای بو و طعم بسیار نامطبوع و غیر قابل استفاده است.
وی ادامه داد: با پیگیری کارشناسان دامپزشکی مشخص شد این گوسفند به صورت زنده از یک تعویض روغنی که در فضای مجازی تبلیغ میکرد خریداری شده و متصدی تعویض روغن، محلی را به صورت غیرمجاز در انتهای مغازه تعبیه کرده و اقدام به فروش و کشتار غیرمجاز دام میکند و گوسفندان را هم ضمن تحویل در منزل مسکونی ذبح میکند که این خریدار پس از پخت گوشت متوجه بوی نا مطبوع آن شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: پس از بررسی کارشناسان دامپزشکی مشخص شد دام ذبح شده به علت تشنگی از مایعی شیمیایی در تعویض روغنی آشامیده و این مایع در داخل بافت گوشت و جگر حیوان نفوذ کرده است و مصرف گوشت این حیوان می توانست موجب مسمومیت افراد مصرف کننده شود.
سلیمانی افزود: پس از جمعآوری لاشه گوشت مورد نظر، فرد متخلف با دستور دادستان بازداشت شد و مغازه تعویض روغنی که محل نگهداری دام و قصابی هم بود با حضور ریس اماکن نیروی انتظامی مهر و موم شد.
وی اضافه کرد: نگهداری دام در مجاورت مواد شیمیایی بسیار خطرناک است و ذبح غیر مجاز و خارج از گشتارگاه دام برابر ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه محسوب میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور با هشدار نسبت به استفاده شهروندان از گوشت قرمز حاصل از کشتار غیر مجاز خارج از کشتارگاه گفت: همزمان با شروع فصل گرما و فعالیت حشرات و کنه ها و ابتلای چند نفر از هموطنان به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از شهروندان میخواهیم به هیچ عنوان برای تهیه گوشت به افراد متفرقه اعتماد نکنند و از خرید گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز در حاشیه جادهها و شهرها اجتناب کنند.
سلیمانی افزود: اینگونه دامها علاوه بر این که تغذیه مناسبی ندارند بیماریهای مشترک زیادی مانند تب کریمه کنگو و سیاه زخم و بروسلوز را به انسانها منتقل میکنند.
∎