شناسهٔ خبر: 54614532 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

بایدن در منطقه به دنبال چیست؟

تهران–ایرنا–رئیس‌جمهور آمریکا طبق برنامه‌ریزی ماه آینده به منطقه سفر می‌کند، سفری با دستورکار ویژه. بایدن در راستای سیاست حمایت همیشگی واشنگتن از رژیم صهیونیستی ماموریت دارد همپا با رویکرد مقامات سابق آمریکا به هر نحو و با هر ابرازی منافع صهیونیست‌ها را در منطقه تامین کند؛ حتی اگر این ابزار دروغ و نیرنگ باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «جو بایدن» در شرایطی ژوئیه آینده به عربستان و سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند که اخبار و تحرکات عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو این روزها بیشتر از هر زمان دیگری در رسانه‌ها دیده و شنیده می‌شود. سعودی‌ها و صهیونیست‌ها حتی در گامی بی‌سابقه و فراتر از روند عادی‌سازی همزمان با سفر بایدن و به تشویق واشنگتن قرار است از مجمع امنیتی منطقه‌ای رونمایی کنند؛ ائتلافی که اگر ایجاد شود، می‌تواند این منطقه پرآشوب و خسته از درگیری‌ها و تنش‌های چندین ساله را وارد مرحله‌ای بحرانی‌تر و غیرقابل‌پیش‌بینی کند.

در این میان سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی اعلام کرده که گسترش روابط عربستان و رژیم صهیونیستی از اهداف مهم سفر ماه آینده «جو بایدن» به منطقه است.

تارنمای «العربی الجدید» امروز (پنجشنبه) نوشت که «توماس نیدس» سفر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی در مصاحبه با روزنامه «یسرائیل هیوم» مدعی شد که بایدن در این سفر عربستان سعودی و اسرائیل را به سمت ایجاد و گسترش «چارچوب امنیتی منطقه ای» تشویق خواهد کرد.

وی افزود که رئیس‌جمهور آمریکا در سفر آتی خود به منطقه برای گسترش چارچوب امنیتی منطقه تلاش خواهد کرد.

نیدس با یادآوری این واقعیت که بایدن خود را یک صهیونیست می‌داند که به شدت به امنیت اسرائیل پاتیبند است و اهمیت می دهد، افزود که سفر وی نشان می دهد هیچ چیز نمی‌تواند از رابطه و علاقه بایدن به اسرائیل بکاهد.

نشریه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» در ادامه مصاحبه با سفیر آمریکا نوشت که راه‌اندازی چارچوب و اتحادیه امنیتی منطقه‌ای به معنای عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل نیست و تنها سبب ایجاد سازوکاری برای همکاری امنیتی میان آنها می‌شود.

یسرائیل هیوم افزود که اعضای این اتحادیه امنیتی که در سفر بایدن با مشارکت اسرائیل و آمریکا تشکیل آن اعلام خواهد شد، شامل مصر، بحرین، امارات، اردن و سودان، است.

این روزنامه به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرد که تشکیل این مجمع به معنای توافق بر سر عادی‌سازی با عربستان سعودی نیست، اما این گام در تنظیم همکاری های امنیتی ریاض – تل‌آویو موثر است.

یسرائیل هیوم با اشاره به اینکه «بنی گانتز» وزیر جنگ اسرائیل پشت ایده تشکیل مجمع امنیتی منطقه ای بوده و در آخرین سفر خود به واشنگتن آن را با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در میان گذاشته، هدف از تشکیل آن را مقابله با امور هسته‌ای ایران اعلام کرده است.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته بود که «اسرائیل در حال تلاش برای ایجاد یک نیروی مشترک منطقه ای به رهبری آمریکا برای مقابله با ایران است».

رژیم صهیونیستی در آستانه سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به ریاض و سرزمین های اشغالی اخیرا مدعی شد که کشورهای عربی همراستا با این رژیم در باره ایران نگرانی مشترک دارند.

در این میان خبرگزاری رویترز نیز اخیرا گزارش داد، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سه‌شنبه پیش از سفر بایدن به ریاض که به دعوت رسمی پادشاهی سعودی در روزهای آتی پیش رو انجام می‌شود، مدعی شد که رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که مشترکا در مورد ایران نگرانی دارند، لازم است توانایی‌های نظامی‌شان را با حمایت واشنگتن تقویت کنند.

«گیلی کوهن» خبرنگار امور سیاسی رادیو تلویزیون رسمی اسرائیل (کان) هم دیروز (چهارشنبه) مدعی شد که «تماس‌هایی برای تشکیل یک مجمع رسمی امنیتی بین اسرائیل و عربستان سعودی و همچنین بین تعدادی از کشورهای عربی وجود دارد که روی موضوع دفاع منطقه‌ای در خلیج‌فارس و البته مسئله ایران کار می‌کنند».

کوهن افزود: با توجه به شنیده‌های من از مقامات ارشد اسرائیل، به نظر می رسد که اعلام تشکیل این مجمع امنیتی در سفر بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به اسرائیل باشد و اعلام تشکیل آن ممکن است یا در اسرائیل باشد یا در عربستان سعودی. 

در همین حال دفتر نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسرائیل قدردان بایدن به سبب تلاش در جهت تقویت منافع مشترک با عربستان است.

منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی نیز چند روز پیش فاش کردند که یک فروند هواپیمای این رژیم دو هفته پیش عازم ریاض پایتخت عربستان شد.

«ایتای بلومنال» خبرنگار صهیونیست در حساب خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت که یک فروند هواپیمای خصوصی (۹H-VCA) از فرودگاه «اللد» در اراضی اشغالی از طریق اردن به مقصد ریاض به پرواز درآمد.

«میراف میخائیلی» وزیر حمل‌ونقل رژیم صهیونیستی چند روز پیش در سخنانی به رویکرد سازشکارنه سعودی‌ها با این رژیم که به زیان آرمان و حقوق ملت فلسطین است، اشاره و تصریح کرد: «اقدامات با عربستان - به عنوان بخشی از روند سازش - در ارتباط با پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز خاک این کشور که می‌تواند طول پروازها را کاهش دهد، در جریان است. این چه خبر خوبی است، اینطور نیست؟»

بر پایه این گزارش، حریم هوایی عربستان در زمان حاضر تنها به روی هواپیماهای رژیم صهیونیستی برای پرواز به امارات و بحرین به عنوان بخشی از قرارداد عادی‌سازی روابط باز است و شرکت هواپیمایی هندی «ایر ایندیا» نیز مجوز ویژه ای برای پرواز از حریم هوایی عربستان در طول پروازهای بین هند و فلسطین اشغالی دارد.

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان پیشتر مدعی شده بود که عادی سازی روابط ریاض و تل آویو برای طرفین منافع بسیاری در بر دارد و کل منطقه نیز از مزایای فوق العاده این روند بهره خواهد برد.

خبرگزاری رسمی عربستان(واس) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سفر رئیس جمهوری آمریکا با دعوت سلمان بن عبدالعزیز در راستای تقویت روابط تاریخی و همکاری های راهبردی ممتاز میان دو کشور روزهای ۱۵ و ۱۶ ژولای(۲۴ و ۲۵ تیرماه) به عربستان انجام می شود.

سخنگوی کاخ سفید نیز  در بیانیه ای سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را به سرزمین های اشغالی، کرانه باختری و عربستان سعودی را تایید و تاریخ این سفر را از ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه (۲۲ تا ۲۵ تیرماه) اعلام کرد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: جو بایدن  رئیس جمهوری  آمریکا از ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه از منطقه خاورمیانه بازدید خواهد کرد تا تعهد قاطع آمریکا  به امنیت و رفاه اسرائیل را تقویت کرده و در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس با حضور مصر، عراق و اردن (موسوم به GCC+۳) شرکت کند. او همچنین برای پیشبرد منافع امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک آمریکا با همتایان خود از سراسر منطقه دیدار خواهد کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای توافق و عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی است؛ موضوعی که در ماه گذشته میلادی برای نخستین بار تارنمای آمریکایی «اکسیوس» از آن پرده برداشت و رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز به تازگی گزارش های بسیاری درباره تحول در روابط عربستان و این رژیم منتشر می کنند.

این در حالی است که مردم و گروه های مبارز  فلسطینی و مقامات و شخصیت‌های سیاسی و دینی در کشورهای اسلامی با محکوم کردن هرگونه عادی‌سازی روابط برخی حکام عرب با رژیم صهیونیستی، درباره خطرها و پیامدهای چنین اقدامی بر صلح و ثبات منطقه هشدار می دهند.