وزیر امور خارجه کشورمان در آستانه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در صفحه شخصی خود با بیان اینکه با جوزف بورل در مورد مذاکره برای لغو تحریمها و چگونگی ادامه آن رایزنی کردیم، نوشت: اگر بانیان قطعنامه ضد ایرانی در IAEA (آژانس) روش تهدید را دنبال کنند، مسئول همه عواقب آن هستند.
حسین امیرعبداللهیان در ادامه نوشت که ما از توافق خوب، قوی و پایدار استقبال میکنیم؛ توافق در دسترس است اگر آمریکا و سه کشور اروپایی واقعبین باشند.
خبرگزاری رویترز چهارشنبه گذشته گزارش داد، آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان[تروئیکای اروپا] پیشنویس یک قطعنامه برای ارائه به نشست هفته بعد شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تهیه کردهاند که از ایران میخواهد به سوالات باقیمانده آژانس درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در سه محل توضیح دهد.
کارشناسان آژانس در تازه ترین گزارش خود ادعا کرده اند که میزان ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی ایران با ۹/۹ کیلوگرم افزایش به ۴۳/۱ کیلوگرم، یعنی به بیش از ۱۸برابر حد مجاز در برجام رسیده است.
این ادعای آژانس و تهیه این قطعنامه در حالی است که وزیر خارجه روسیه در مکالمه تلفنی با امیرعبداللهیان خواهان حل و فصل مسائل ایران و آژانس در مسیر فنی خود شده و چین نیز تاکید کرده که رویکرد تقابلی، مخل روند مذاکرات خواهد بود و این دو کشور مخالفت خود را با قطعنامه احتمالی علیه ایران اعلام کرده اند.
میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه در وین اعلام کرده که قطعنامه شورای حکام چشمانداز توافق هستهای را مبهمتر میکند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی جدید نیست و همان ارائه مطالب مدیرکل آژانس در پارلمان اروپا است گفته که آژانس دقت کند مسیری را که با سختی آمدهایم تخریب نکند.
همه این ها در حالی است که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنها چند روز مانده به جلسه شورای حکام آژانس در وین با موضوع برنامه هستهای ایران جمعه به فلسطین اشغالی سفر و با نفتالی بنت دیدار کرد.
در این دیدار، ایران به «فریب جامعه جهانی با استفاده از اطلاعات نادرست و دروغ» متهم و بر همین اساس درباره «ضرورت بسیج جهان برای اقدام علیه ایران با استفاده از همه ابزارها به منظور جلوگیری از دستیابی به سلاح هستهای» تاکید شد.
بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «نفتالی بنت» هشدار داده که تلآویو «در صورت عدم موفقیت جامعه جهانی برای جلوگیری از برنامه اتمی در بازه زمانی مربوطه، حق اقدام و دفاع از خود را برای خود محفوظ میدارد».
سفر گروسی به فلسطین اشغالی در حالی انجام شد که مذاکرات لغو تحریم های وین از ۲۰ اسفند پارسال با اعلام جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا متوقف شده است.