به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی این بندر گفت این کشتی 2 هزار و 700 تن فلزات را قبل از عزیمت به مقصد شرق روسیه بارگیری کرده است.
«لیودمایلا دنیسوا» بازرس حقوق بشر اوکراین گفت که این اقدام به منزله غارتگری برای روسیه است.
وی افزود: پس از سرقت غلات اوکراین، اشغالگران به صادرات محصولات فلزی از ماریوپل روی آورده اند.
مسئولان بزرگترین کارخانه فولادسازی در اوکراین موسوم به «متینوست» ابراز نگرانی کردند که روسیه از چند فروند کشتی سرگردان در ماریوپل برای آنچه سرقت و قاچاق محصولات متعلق به این گروه خوانده شد، استفاده کند. این گروه، روسیه را به راهزنی متهم کرد.
روسیه هفته گذشته کنترل کامل ماریوپل را در اختیار گرفت، پس از آنکه بیش از 2 هزار و 400 نیروی اوکراینی در کارخانه فولاد آزووستال تسلیم شدند.
اوکراین موشک های ضد کشتی و سلاح هویتزر را تحویل گرفت
«اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین روز شنبه اعلام کرد کی یف موشک های ضد کشتی هارپون از دانمارک و سلاح هویتزر از آمریکا تحویل گرفته است.
وی افزود: دفاع ساحلی کشور ما نه تنها با موشک های هارپون استحکام می یابد، بلکه از این موشک ها برای تیم های اوکراینی استفاده می شود.
وی تاکید کردند که موشک های هارپون در کنار موشک های نپتون اوکراینی در دفاع از سواحل کشور به کار گرفته می شود.
روسیه پس از آغاز تهاجم به اوکراین، محاصره دریایی بنادر اوکراینی را آغاز کرد. مسکو همچنین از ناوگان خود در دریای سیاه برای حملات موشکی به اوکراین بهره گرفته است.
ماه گذشته، یک مقام ارشد دفاعی آمریکا اعلام کرد ارتش ایالات متحده آموزش شمار اندکی نیروهای اوکراینی در زمینه استفاده از توپخانه هویتزر را آغاز کرده است. وی یادآور شد که آموزش این افراد در خارج از اوکراین انجام می شود.
کشته شدن بیش از 4 هزار غیرنظامی در جنگ اوکراین
آمار و ارقام جدید سازمان ملل نشان می دهد ۴ هزار و ۳۱ غیرنظامی از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه (اسفند ۱۴۰۰) کشته شده اند که ۲۶۱ نفرشان کودک بودند.
سخنگوی سازمان ملل با اعلام اینکه جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده، اظهار داشت که سازمان ملل نگران سرنوشت غیرنظامیان است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد گفت: اوکراین وارد چهارمین ماه جنگ می شود و همکاران ما به شدت نگران سرنوشت
غیرنظامیان هستند، زیرا خصومت ها در استان های شرقی، به ویژه در لوگانسک و دونتسک، تشدید شده است.
گزارش دیگری حاکی است که نشست وزارت دفاع ناتو برای بررسی اوضاع جنگی در اوکراین در روزهای ۱۵ و ۱۶ ماه ژوئن (۲۵ و ۲۶ خرداد) برگزار می شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.