شناسهٔ خبر: 54273695 - سرویس اقتصادی
منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

یارانه نقدی

زمان واریز یارانه نقدی خرداد اعلام شد

یارانه خرداد به حساب برخی از سرپرستان خانوارها واریز شده و برخی دیگر هنوز این یارانه را دریافت نکرده‌اند. اما نکته مهم این است که این یارانه هنوز قابل برداشت نیست.

صاحب‌خبر -

 

واریز یارانه نقدی از یک دهه پیش به حساب مردم آغاز شد. یارانه نقدی در تمام این مدت با یک مبلغ به مردم ارائه شده است. یارانه نقدی در طی این سال‌ها چندین بار در جهت رعایت عدالت اصلاح و هدفمند شده است. یارانه نقدی برخی افراد طبقات بالاتر جامعه در این سال‌ها حذف شده است. مبلغ یارانه نقدی قرار است که به زودی تغییر کند.

به گزارش جام جم آنلاین به گزارش تجارت‌نیوز،‌ ۱۹ اردیبهشت ماه اولین مرحله از یارانه جدید ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانه‌ای که دو روز بعد یعنی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه قابل برداشت شد.

همزمان با واریز کمک معیشتی اردیبهشت ماه، یارانه دوم خرداد هم به حساب برخی از خانوارها واریز شد اما برخی دیگر هنوز پیامک واریز نوبت دوم خرداد ماه را دریافت نکرده‌اند. البته شرایط برای هر دو گروه یکسان است چون یارانه خرداد هنوز قابل برداشت نیست و زمان دقیق برداشت یارانه خرداد ماه اعلام نشده است.

در پیامک ارسالی برای خانوارها اعلام شده بود که زمان دقیق برداشت کمک معیشتی توسط سازمان هدفمندی اعلام می‌شود.

زمان دقیق واریز یارانه خرداد

پیگیری‌های تجارت‌نیوز از سازمان هدفمندی نشان می‌دهد که زمان دقیق واریز یارانه دوم خرداد هنوز مشخص نشده است.

پاسخی که روابط عمومی این سازمان به تجارت‌نیوز داده این است که امکان برداشت یارانه دوم خرداد در روزهای پیش رو بعید است و احتمالا این مبلغ در نیمه دوم ماه و آخرین روزهای خرداد ماه قابل برداشت می‌شود.

کمک معیشتی اول ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی ۱۹ اردیبهشت واریز و در تاریخ ۲۱ اردیبهشت قابل برداشت شد. اما عده بسیاری به دریافت نکردن این کمک معیشتی ماهانه اعتراض داشتند. قرار شد این افراد اعتراض خود را در سامانه اعلام کنند و دولت به این اعتراضات رسیدگی کند.

پس تا زمانی که به این اعتراضات رسیدگی نشود، یارانه نوبت دوم خرداد ماه قابل برداشت نیست.

گفتنی است که در هفته جاری کمک معیشتی جدید برای بخشی از افرادی که از لیست خط خورده بودند،‌ واریز شد. اما این یارانه هم قابلیت برداشت ندارد و سازمان هدفمندی اعلام کرده احتمالا این مبلغ در آخرین روزهای خرداد ماه قابل برداشت است.

برای مشخص شدن زمان دقیق واریز یارانه دوم خرداد باید منتظر اطلاعیه سازمان هدفمندی بود اما بعید است که این یارانه زودتر از ۲۰ خرداد ماه قابل برداشت باشد.

تصور می‌شد صحبت‌های شب گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه، گره‌ای از کلاف سردرگم یارانه‌‌های جدید باز کند اما در عمل حرف‌های مسعود میرکاظمی چیزی از ابهام موجود کم نکرد.

پرداخت یارانه‌های جدید بخشی از برنامه اصلاح ارز ترجیحی دولت است. با اجرای این برنامه، مردم به چند گروه تقسیم شدند: یک گروه، خانوارهایی که پولی نگرفتند. گروه بعدی، خانوارهایی که وجهی متناسب با یارانه جدید دریافت کردند و در نهایت گروهی که بیش از مبلغ اعلامی رئیس جمهوری، پول به حسابشان واریز شد.

درحالی که در یک شبانه روز گذشته دغدغه بخشی از مردم به اعلام اعتراضشان نسبت به نحوه تقسیم یارانه‌ اختصاص داشت. مسعود میرکاظمی در برنامه شب گذشته تلویزیون مدعی شد، یارانه واریز شده برای مدت دو ماه است.

با این حرف رئیس سازمان برنامه و بودجه، ابهام جدیدی به وجود می‌آید: چطور دولت به برخی برای یک ماه و به برخی دیگر یارانه دو ماه را داده است؟ مگر نه اینکه رقم واریزی به حساب برخی سرپرستان خانوار نزدیک به رقم یارانه‌های جدید است؟ پس چرا به حساب برخی مبالغی بیشتر تا نزدیک به دوبرابر واریز شده است؟
غیر از این، مهمترین پرسش یک شبانه روز اخیر دریافت کنندگان یارانه جدید، اطلاع از زمان رفع مسدودی و دادن حق برداشت یارانه‌های جدید بود. پرسشی که انتظار می‌رفت رئیس سازمان برنامه و بودجه برای آن پاسخی داشته باشد.

با این حال میرکاظمی شب گذشته از زمان برداشت یارانه و رفع مسدودی آن حرفی نزد و فقط گفت: برداشت یارانه جدید، تا مشخص شدن قیمت گذاری جدید و فراهم شدن زیر ساخت طول خواهد کشید.

در این رابطه تسنیم به نقل میرکاظمی نوشت: تا آخر این ماه این موضوع پرداخت یارانه تعیین تکلیف می‌شود.

از کنار هم قرار دادن این دو بخش از صحبت‌های میرکاظمی می توان احتمال داد که شاید امکان برداشت یارانه جدید تا دو ماه زمان بگیرد. هرچند در این مدت برخی معادل یک ماه و برخی هم هیچ پولی نگرفته‌اند.

براین اساس چنانچه دولت به خانواری بیش از مقدار تعیین شده یارانه نداده باشد،می‌توان استنباط کرد که حتی آنهایی که معادل یک ماه یارانه گرفتند هم باید به گزینه اعتراض و پیگیری در سازمان هدفمندی یارانه ها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشتر فکر کنند.