شناسهٔ خبر: 54050367 - سرویس سیاسی
منبع: شهرآرانیوز | لینک خبر

اسماعیلی: سال ۱۴۰۲ صادرکننده کاغذ خواهیم شد| ارسال رایگان کتاب به ۲۹۰۰ روستای کشور

وزیر ارشاد با تأکید بر اجرای عدالت فرهنگی در دوره مسؤولیتش گفت: طبق برنامه پیش‌رو تا سال ۱۴۰۲ با همکاری چهار شرکت داخلی إنشاءالله به سمت صادرات کاغذ پیش خواهیم رفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در برنامه «صف اول» درباره موضوعات مختلف عرصه فرهنگ و هنر به صورت زنده با مردم سخن گفت. برپایی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، مهم‌ترین بخش از سخنان اسماعیلی بود.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب، یک جشنواره مهم فرهنگی است، افزود: این نمایشگاه شاید بزرگ‌ترین جشنواره فرهنگی کشور باشد که پس از سه سال، امسال به صورت حضوری برگزار می‌شود که باعث شور و اشتیاق میان اهالی فرهنگ شده است.

اسماعیلی با بیان اینکه شرایط کرونایی کشور به خصوص در ماه‌های پایانی سال گذشته (۱۴۰۰) نگرانی‌هایی را برای برگزاری حضوری نمایشگاه کتاب ایجاد کرده بود، ابراز داشت: برای اینکه نگرانی شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه مرتفع شود، سناریو‌های مختلفی پیش‌بینی شد و در نهایت در سال اول دولت سیزدهم تمام تلاش‌ها صورت گرفت تا نمایشگاه در وجه ممتازی برگزار شود. این در حالی که کرونا رقیب جدی برای برگزاری نمایشگاه بود.

وی با اشاره به شعار نمایشگاه کتاب با عنوان «کتاب سلامت» ادامه داد: خدا را شاکریم که این اتفاق افتاد و با استقبال خوب مردم مواجه شده است. البته در روز‌های اول و دوم نمایشگاه این حضور کمرنگ بود، اما امروز که چهارمین روز نمایشگاه به اتمام رسید، طبق آخرین آماری که از مسؤولان گرفتم، نشان از استقبال خوب مردم دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تمام ناشران در فضای ۹۰ هزار متر مربعی مسقف مصلای امام خمینی (ره) قرار گرفته‌اند، با اشاره به برگزاری همزمان مجازی نمایشگاه کتاب اظهار داشت: طبق تجربه‌ای که در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ داشتیم، برگزاری چنین نمایشگاهی اتفاق کم‌نظیر در عرصه فرهنگ بود. در این نمایشگاه مجازی توانستیم ضمن فروش ۳۵۰هزار نسخه کتاب، کتاب‌ها را به دورترین نقطه کشور با پست رایگان ارسال کنیم.

وی با بیان اینکه در نمایشگاه مجازی کتاب به ۲ هزار و ۹۰۰ روستا، کتاب ارسال شده است، افزود: با برگزاری نمایشگاه مجازی درصدد هستیم که نهضت مطالعاتی که مدنظر رهبر انقلاب است را جامع عمل بپوشانیم. در سال ۱۴۰ در بحث شمارگان کتاب، بالای ۱۰۰ هزار عناوین چاپ کتاب داشتیم. بیش از ۱۰ هزار کتابخانه در کانون‌های مساجد داریم. همچنین شبکه وسیعی از کتابخانه‌ها در مدارس سراسر داریم.

اسماعیلی در ادامه سخنانش گریزی به ارتباط وضعیت اقتصادی مردم و حوزه فرهنگ زد و گفت: با توجه به وضعیت معیشتی و حوزه اقتصاد خانوارها، طبیعی است که در سبد خانواده، اولویت با مسائل اقتصادی است. با این وجود تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا مردم در کنار مسائل اقتصادی، توجه به حوزه کتاب و فرهنگ  را مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به اهتمام جدی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به برطرف شدن مشکلات کاغذ در حوزه نشر ادامه داد: هفته‌ای ۲ تا سه بار رئیس جمهور از شخص بنده پیگیر مسأله کاغذ هستند. این در حالی است که تأمین ارز مورد نیاز کاغذ جزو برنامه‌های کوتاه مدت ما بود. ما مسأله کاغذ در حوزه نشر و چاپ را داریم حل می‌کنیم. البته واردات جدید به نمایشگاه کتاب امسال نرسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سال آینده مشکلی از لحاظ تأمین کاغذ نخواهیم داشت، بیان داشت: طبق برنامه پیش‌رو تا سال ۱۴۰۲ با همکاری چهار شرکت داخلی إن‌شاءالله به سمت صادرات کاغذ پیش خواهیم رفت.

وی همچنین از تشکیل شبکه گسترده آموزش نویسندگان در سراسر کشور خبر داد و گفت: ۱۷ درصد فروش نمایشگاه کتاب به حوزه کتاب کودک و نوجوان اختصاص دارد. این در حالی که تولید بومی در این حوزه پایین است و عمدتاً آثار موجود ترجمه‌ای است.  

اسماعیلی از تلاش‌های انجام شده برای ترجمه آثار ایرانی به زبان‌های مختلف دنیا سخن به میان آورد و تصریح کرد: در سفری که چند ماه پیش به لبنان داشتم، سیدحسن نصرالله از استقبال شگرف مخاطبان عرب‌زبان از آثار ترجمه‌ای دفاع مقدس خبر داد؛ بنابراین در حوزه مقاومت کار ترجمه را با قوت و قدرت بیش‌تر پی خواهیم گرفت.

وی با اشاره به شعار عدالت فرهنگی در ابتدای مسؤولیتش در دولت سیزدهم ابراز داشت: برنامه عدالت  فرهنگی یعنی اینکه توزیع عادلانه فرهنگی در تمام کشور صورت گیرد. فضای مجازی به عنوان یکی از دستاورد‌های بشری به کمک ما آمد و اتفاق مبارکی رخ داد و موجب شد که در نمایشگاه مجازی با شرایط یکسان فروش کتاب در سراسر کشور انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این اتفاق مبارک را گسترش خواهیم داد. چرا که نمایشگاه مجازی کتاب نمادی از تحقق عدالت فرهنگی است.  

منبع: فارس