شناسهٔ خبر: 54047273 - سرویس بین‌الملل
منبع: فارس | لینک خبر

انتخابات پارلمانی در لبنان + عکس

درهای حوزه‌های اخذ رأی صبح امروز (یکشنبه) به روی رأی‌دهندگان لبنانی در مناطق مختلف این کشور باز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رأس ساعت ۷:۰۰ صبح امروز (یکشنبه/ ۲۵ اردیبهشت) به وقت لبنان (۸:۳۰ به وقت ایران) روند رأی‌گیری برای انتخابات پارلمانی لبنان در این کشور آغاز شد.

تعداد واجدین رأی در این دوره از انتخابات لبنان ۳.۹۶۷.۵۰۷ نفر است که در مقایسه با ۳.۷۴۶.۴۸۳ نفری آنها در سال ۲۰۱۸ ، ۲۲۱.۰۲۴ نفر بیشتر شده است. از این میان ۱.۳۶۱.۵۴۶ نفر مسیحی و ۲.۵۸۴.۹۹۳ مسلمان هستند.

بر اساس گزارش شبکه «المنار»، نسبت رأی‌دهندگان گروه‌های مختلف به این شرح است: مسیحیان مارونی: ۱۸.۷۵ درصد؛ مسیحیان ارتدوکس: ۶.۶۳ درصد؛ مسیحیان کاتولیک: ۴.۴۵ درصد؛ مسلمانان سنی ۲۹.۶۶ درصد؛ مسلمانان شیعه: ۲۹.۱۳ درصد؛ دروزی‌ها: ۵.۴۹ درصد و علوی‌ها: ۰.۸۸ درصد.

مشارکت ۸۰ هزار نیروی امنیتی برای تأمین امنیت انتخابات

«بسام مولوی» وزیر کشور لبنان اعلام کرد، ۸۰ هزار نیروی امنیتی برای تأمین امنیت این انتخابات به کار گرفته شده و نتایج انتخابات در نزدیکترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.

وی در ادامه گفت، آمادگی کامل برای برگزارش این انتخابات در تمامی سطوح اداری و لجستیک اتخاذ شده است. کار میان دستگاه‌های مختلف تقسیم شده و هماهنگی میان آنها در یک اتاق عملیات واحد موجود در وزارت کشور با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های امنیتی، ارتش لبنان و وزارت انرژی و ارتباطات برای تأمین سلامت انتخابات انجام می‌شود.

رقابت ۷۱۸ نامزد

در انتخابات پارلمانی امسال لبنان ۷۱۸ نفر در قالب ۱۰۳ لیست یا فهرست برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان در ۱۵ حوزه انتخاباتی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قانونی که انتخابات کنونی لبنان بر اساس آن برگزار می‎شود، «تناسبی» است و کرسی‌های احزاب مختلف به تناسب تعداد رأیی که کسب می‌کنند، به آنان تعلق می‌گیرد. (جزئیات بیشتر)

نامزدها در قالب ۴۸ لیست یا فهرست انتخاباتی در ۱۵ حوزه به شرح زیر با یکدیگر رقابت می‌کنند:

بیروت (۲ حوزه)

بیروت الاولی: ۶ لیست

بیروت الثانیه: ۹ لیست

جبل لبنان (۴ حوزه)

جبیل و کسروان: ۷ لیست

المتن: ۶ لیست

بعبدا: ۷ لیست

الشوف و عالیه: ۷ لیست

الشمال (۳ حوزه)

عکار: ۸ لیست

الضنیه المنیه و طرابلس: ۱۱ لیست

البترون، الکوره، بشری و زغرتا: ۷ لیست

البقاع: (۳ حوزه)

زحله: ۷ لیست

البقاع الغربی و راشیا: ۶ لیست

بعلبک و الهرمل: ۶ لیست

الجنوب (۳ حوزه)

صیدا و جزین: ۷ لیست

صور و قری صیدا الزهرانی: ۴ لیست

النبطیه، بنت جبیل و حاصبیا و مرجعیون: ۳ لیست.

غائب بزرگ

غائب بزرگ این دوره از انتخابات لبنان «سعد الحریری» رئیس جریان «المستقبل» است. وی در بهمن ماه گذشته (۱۴۰۰) با صدور بیانیه‌ای انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی کنونی و تعلیق فعالیت خود در عرصه سیاسی را اعلام کرد.

همان زمان در پی این اقدام الحریری، «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان به دیدار شیخ « عبداللطیف دریان» مفتی اعظم این کشور رفت و تاکید کرد که خواهان خروج سُنی‌ها از روند فعالیت‌های سیاسی نیست . عون اظهار داشت: «شنیده‌ایم که قرار است انتخابات از جانب اهل سنت تحریم شود، ما چنین چیزی را نمی‌خواهیم. چرا که اگر لبنان یکی از مهم‌ترین جریان‌های خود را از دست دهد، جامعه‌ای که به آن عادت و در آن رشد کردیم تهدید خواهد شد.»

قابل ذکر است که رأی‌گیری مرحله اول  و دوم  انتخابات پارلمانی لبنان برای لبنانی‌های مقیم خارج در ۱۶ و ۱۸ اردیبهشت جاری در کشورهای مختلف برگزار شد.

انتهای پیام/