شناسهٔ خبر: 53784098 - سرویس بین‌الملل
منبع: تابناک | لینک خبر

با شصت و پنجمین روز حمله روسیه به اوکراین

اعلام خسارات ارتش اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته/ وقوع حمله موشکی و دو انفجار بزرگ در پایتخت اوکراین/اعزام 8 هزار نیروی نظامی انگلیس به شرق اروپا/ طرح محرمانه آمریکا و لهستان برای تصرف بخشی از اوکراین

شصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویداد‌های زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

انفجار در یکی از شهرهای روسیه/ حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین

بین الملل تابناکشصت و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویداد‌های زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

آماده شدن اتحادیه اروپا برای تحریم‌های نفتی مرحله‌بندی‌شده علیه روسیه
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۲۳:۲۷

یک روزنامه آمریکایی مدعی شده اتحادیه اروپا با غلبه بر برخی اختلاف‌های عمیق میان اعضای خود در حال آماده شدن برای اعمال تحریم‌های نفتی مرحله‌بندی‌شده علیه روسیه است.

روزنامه نیویورک‌تایمز با گزارش این خبر اضافه کرد اعضای اتحادیه اروپا از چند هفته پیش در حال مقدمه‌چینی برای این تحریم‌ها بوده‌اند و قرار است گفت‌وگوهای فشرده تا یکشنبه آینده ادامه داشته باشد.

این روزنامه مدعی شده اتحادیه اروپا قرار است علاوه بر تحریم‌های نفتی، تحریم‌های دیگری را هم بانک‌های بزرگ روسیه و برخی از شخصیت‌های بلندپایه روسیه‌ای اعلام کند.

یک مقام اروپایی گفته اعضای اتحادیه اروپا احتمالاً اوایل هفته آینده تحریم‌های مرحله‌بندی‌شده‌ای را علیه نفت روسیه اعلام خواهند کرد. اعلام این تحریم‌ها در حکم پایانی بر اختلافاتی خواهد بود که وابستگی کشورهای اروپایی به منابع انرژی روسیه را در مدار توجه قرار داده است.

چند مقام اتحادیه اروپا گفته‌اند انتظار می‌رود سفیران اتحادیه اروپا چهارشنبه هفته آینده موافقت نهایی خودشان را با طرح مورد نظر اعلام کنند. این مقام‌ها به شرط عدم افشای نام با نیویورک‌تایمز گفت‌وگو کرده‌اند.

نیویورک‌تایمز مدعی شده این تحریم‌ها بزرگترین و مهم‌ترین گام جدید از سوی کشورهای اروپایی برای تنبیه روسیه بابت حمله به اوکراین خواهد خواهد بود. این تحریم‌ها، در صورت تصویب، ششمین بسته تحریمی اروپایی‌ها علیه روسیه خواهد بود.

نروژ مرزها و بنادر خود را به روی روسیه می‌بندد
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۲۳:۲۶

دولت نروژ روز جمعه اعلام کرد، در راستای پیروی از تحریم‌ها علیه روسیه، مرزها و بنادر خود را به روی این کشور می‌بندد.

به نوشته وبگاه خبری «یاهو نیوز»، وزارت امور خارجه نروژ اعلام کرد، به‌منظور تبعیت از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو، مرزها و بنادر خود را به روی روسیه می‌بندد اما کشتی‌های ماهیگیری روسی از این قاعده مستثنی هستند.

این وزارتخانه اعلام کرد، در مورد مجمع‌الجزایر «سوالبار» واقع در قطب شمال نیز با توجه به معاهده امضا شده در سال دهه ۱۹۲۰، استثنا قائل شده است.

اعلام خسارات ارتش اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۲۳:۲۲

سخنگوی وزارت دفاع روسیه با تشریح خسارات وارده به اوکراین در روز جمعه اعلام کرد که ۳۸ مرکز نظامی اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور منهدم شده است.

به گزارش رسانه‌های روسی، سرلشکر ایگور کوناشنکف در گزارش روزانه خود اعلام کرد که این مراکز نظامی اوکراین با حملات هوایی و موشک بسیار دقیق منهدم شده است.

وزارت دفاع روسیه همچنین خبر داد که ۶ پهپاد و سه موشک اوکراین از نوع توچکا- او را نیز ساقط کرده است.

لهستان تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کرد
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۶:۴۹

رادیو لهستان امروز (جمعه) گزارش داد که لهستان بیش از ۲۰۰ تانک T-۷۲ و چندین خودروی جنگی پیاده‌نظام را به اوکراین تحویل داده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گفته می‌شود که تسلیحات ارائه شده برای تشکیل دو تیپ "کافی" است.

 

اوکراین: خسارات روسیه عظیم تر از ما بوده است
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۶:۴۸

هم زمان با درخواست جو بایدن از کنگره ایالات متحده مبنی بر اعطای ۳۳ میلیارد دلار کمک به کی‌یف، اوکراین امروز (جمعه) اذعان کرد که خسارات سنگینی را در حمله روسیه به شرق اوکراین متحمل شده است اما مدعی شد که خسارات روسیه از این هم "بدتر" است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اوکراین مدعی شده است که روسیه در حمله‌ ماه پیشش به کی‌یف با شکست مواجه شده است و اکنون روسیه در تلاش است تا دونباس را به طور کامل به تصرف خود درآورد.

اوکراین اذعان کرد که از آغاز حمله روسیه (۲۴ فوریه) خسارات زیادی را متحمل شده و کنترل برخی از شهرها و روستا را از دست داده است اما در عین حال ادعا می‌کند که روسیه نیز متحمل "هزینه‌های زیادی" شده و با خساراتی "بدتر" از خسارات اوکراین مواجه شده است.

اولکسی آرستوویچ، مشاور رئیس جمهوری اوکراین گفت: «به ما خسارات جدی وارد شده است اما خسارات روسیه بیشتر است. خسارات آن‌ها نسبت به ما بسیار عظیم است.»

طرح محرمانه آمریکا و لهستان برای تصرف بخشی از اوکراین
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۲:۵۶

«سرگئی ناریشکین» مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه روز پنجشنبه گفت، آمریکا و لهستان به‌دنبال تصرف بخشی از اوکراین هستند.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، ناریشکین گفت: «بر اساس اطلاعات دریافت شده توسط سرویس اطلاعات خارجی روسیه، واشنگتن و ورشو در حال کار کردن بر روی برنامه‌هایی جهت کنترل نظامی و سیاسی سنگینی را بر "قلمروهای تاریخی" اوکراین هستند».

این مقام روس گفت، بر اساس اطلاعات به‌دست آمده، مرحله اول این «اتحاد دوباره» شامل ورود نیروهای لهستانی به غرب اوکراین با شعار «دفاع در برابر تهاجم روسیه» خواهد بود. در حال حاضر دولت «جو بایدن» در حال بحث بر روی جزئیات مأموریت آینده است.

ناریشکین همچنین گفت: «بر اساس توافقات اولیه، این عملیات بدون فرمان ناتو انجام خواهد شد اما "ائتلاف کشورهای ذی‌نفع" آن را پیش خواهند برد. ورشو هنوز نتوانسته مشارکت‌کنندگان بالقوه برای این ائتلاف را گرد هم آورد».

به گفته او، برنامه‌ریزی آن‌ها شامل استقرار به اصطلاح نیروهای حافظ صلح در مناطقی از اوکراین است که احتمال ورود نیروهای نظامی روسیه به آن‌ها وجود دارد و تدریجاً نیروهای رزمی ارتش لهستان، این نواحی را از دست گارد ملی اوکراین خارج کنند.

بر اساس اطلاعات به‌دست آمده توسط سرویس اطلاعات خارجی روسیه، این طرح مشابه نقشه‌ای است که لهستان در جنگ جهانی اول نیز بخش‌هایی از اوکراین را تصاحب کرد تا به اصطلاح جمعیت آن را از «تهدیدات بلشویک‌ها» محافظت کند.

اظهارات ناریشکین در حالی مطرح شده که لهستان قصد دارد ظرف چند روز آینده به بهانه برگزاری رزمایش، بخشی از نیروهای خود را در مجاورت مرزهای اوکراین مستقر کند.

بایدن: ارسال تسلیحات به اوکراین را تا پایان جنگ متوقف نمی‌کنیم
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۲:۵۴

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با اشاره به اتمام بودجه در نظر گرفته شده برای اوکراینی‌ها گفت، دو بسته به کنگره ارائه کرده که تداوم ارسال تسلیحات و کمک‌های اقتصادی به اوکراین را میسر می‌کند.

بایدن در نشستی خبری گفت: «دقایقی پیش درخواستی را برای کنگره فرستادم که کمک‌های حیاتی اقتصادی، امنیتی و بشردوستانه به اوکراین را شامل می‌شود تا به آن‌ها در مقابله با حمله پوتین در این برهه حیاتی تداوم بخشیده شود».

رئیس جمهور آمریکا افزود: «ما به این لایحه نیاز داریم. اتحادیه اروپا و ناتو سهم منصفانه خود را فراهم می‌کنند ولی ما هم باید به پرداخت سهم خود ادامه دهیم. هزینه‌های این جنگ زیاد است اما آزاد گذاشتن تهاجم، هزینه‌های بیشتری خواهد داشت».

او تأکید کرد باید تسلیحات و مهمات و تجهیزات نظامی برای اوکراین فرستاده شود تا آن‌ها به جنگیدن ادامه دهند و بسیار حیاتی است که کنگره این تأمین بودجه ۳۳ میلیارد دلاری را در اسرع وقت تصویب کند زیرا آمریکا تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، به ارسال تسلیحات ادامه خواهد داد.

بایدن درباره طرح ارائه شده به کنگره گفت، پیش از این کنگره اجازه داد لایحه فراحزبی برای اوکراین تصویب شود اما با تصویب این لایحه دولت آمریکا می‌تواند جریان ارسال تسلیحات و کمک اقتصادی به اوکراین را به‌صورت بدون وقفه فراهم کند.

وی مدعی شد، تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه نیستند که اقتصاد جهانی را با چالش مواجه کرده‌اند بلکه حمله روسیه به اوکراین عامل این مشکلات است.

بایدن گفت، این بودجه کمکی در صورت تصویب، به کاهش قیمت مواد غذایی در آمریکا و دیگر کشورها نیز کمک خواهد کرد که به‌خاطر حمله روسیه به اوکراین دچار تورم شده‌اند. با کمک این بودجه می‌توان محصولات زراعی بیشتری تولید کرد.

رئیس جمهور آمریکا گفت، هفته آینده به کارخانه تسلیحاتی «لاکهید مارتین» خواهد رفت تا بر تولید موشک‌های «جاولین» که به اوکراین ارسال می‌شوند نظارت کند.

بایدن افزود: «علاوه بر این لایحه بودجه کمکی، یک بسته جامع را به کنگره می‌فرستیم که تلاش ما را تقویت خواهد کرد تا خانه و دارایی و اموال افراد نزدیک به حلقه قدرت در روسیه را مصادره کنیم. از این طریق، مأموران مجری قانون ما می‌توانند دارایی‌های مرتبط با دولت روسیه را توقیف کنند».

او در ادامه اظهاراتش گفت: «به محض اینکه این اموال و دارایی‌ها به فروش رفت مطمئن خواهیم شد که پول آن‌ها مستقیماً به اوکراین می‌رود».

بایدن در پاسخ به سوالی درباره واکنش روسیه به «جنگ نیابتی» ناتو با این کشور از طریق اوکراین گفت: «برای هر کاری که روسیه انجام دهد آماده هستیم».

گوترش: شورای امنیت در پیشگیری از جنگ اوکراین شکست خورد
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۲:۵۳

«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد از شورای امنیت این سازمان بابت ناتوانی در جلوگیری یا توقف جنگ در اوکراین انتقاد کرد.

گوترش که روز پنجشنبه (۸ اردیبهشت/۲۸ فوریه) در کی‌یف، پایتخت اوکراین حضور داشت این موضوع را «مایه تأسف، نومیدی و خشم بسیار» توصیف کرد.

او گفت: «اجازه بدهید صریح صحبت کنم. [شورای امنیت] نتوانست تمامی قدرتش را برای پیشگیری کردن از این جنگ و اتمام آن به کار بگیرد.»

وظیفه شورای امنیت سازمان ملل متحد که ۱۵ کشور عضو دارد به طور مشخص تضمین صلح و امنیت جهان است، اما دولت اوکراین از این شورا بابت ناتوانی در جلوگیری از حمله روسیه انتقاد کرده است.

روسیه یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت است و از حق وتو در این شورا برخوردار است.

گوترش این اظهارات را در کنفرانس خبری مشترک با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین بیان کرد. او گفت: «آقای رئیس‌جمهور من اینجا هستم تا به شما و مردم اوکراین بگویم که ما دست از تلاش نمی‌کشیم.»

گوترش، با وجود این، در بخش‌های دیگری از اظهاراتش از عملکرد سازمان ملل دفاع کرد و گفت با وجود ناتوانی شورای امنیت، سازمان ملل اقدامات دیگری انجام داده است.

او مدعی شد: «مجموعه کارکنان ۱۴۰۰ نفری اوکراین در حال تلاش هستند تا برای اوکراین کمک‌، غذا، پول و سایر انواع حمایت فراهم کنند.»

اعزام 8 هزار نیروی نظامی انگلیس به شرق اروپا
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۲:۴۹

حدود ۸ هزار نظامی ارتش انگلیس در تمرینات رزمی در سراسر شرق اروپا برای آنچه «مقابله با تجاوز روسیه» خوانده شده شرکت خواهند کرد. اقدامی که به نوشته روزنامه انگلیسی «گاردین» از بزرگترین استقرار نیروها از زمان جنگ سرد است.

طبق این گزارش، ده‌ها تانک در تابستان امسال منطبق با برنامه‌هایی که از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین تقویت شده، در کشورهایی از فنلاند تا مقدونیه شمالی مستقر خواهند شد. ده‌ها هزار نیروی ناتو و نیرو‌های اعزامی مشترک که فنلاند و سوئد را شامل می‌شود به آن‌ها ملحق خواهند شد.

وزارت دفاع انگلیس گفت که این اقدام از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی و در پاسخ به حمله روسیه به همسایه خود در اواخر فوریه تقویت شد. ژنرال «رالف وودیس» فرمانده نیروی زمینی مدعی شد: بریتانیا سهم قابل توجهی در دفاع از اروپا و بازدارندگی تجاوز روسیه دارد. مجموعه رزمایش‌های ارتش بریتانیا برای هر دوی آن‌ها اساسی است. مقیاس استقرار، همراه با حرفه‌ای بودن، آموزش و چابکی ارتش، از تهاجم در مقیاسی که در قرن حاضر در اروپا دیده نشده است، جلوگیری می‌کند.

به نوشته گاردین، انتظار می‌رود که استقرار ارتش انگلیس در فاصله آوریل تا ژوئن به حداکثر ۸۰۰۰ نیرو در سرزمین اصلی اروپا برسد. «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس هم گفت: امنیت اروپا هرگز مهم‌تر از این نبوده است. این رزمایش‌ها نیروهای ما را با متحدان و شرکای ناتو و نیروهای اعزامی مشترک در یکی از بزرگترین استقرارهای مشترک از زمان جنگ سرد به نمایش می‌گذارد.

طبق این گزارش، هوسارهای سلطنتی ملکه مستقر شده‌اند و در یک تیپ زرهی در فنلاند که ۸۳۰ مایل مرز زمینی با روسیه دارد، جا خواهند گرفت. رزمایش‌هایی در کنار نیروهای آمریکایی در لهستان نیز در حال انجام است.

«لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس بامداد پنجشنبه ضمن درخواست قطع واردات انرژی شامل نفت و گاز از روسیه، با تاکید بر لزوم تقویت دفاع جمعی کشورهای اروپایی، اظهار داشت: ما همکاری نظامی خود را دو برابر خواهیم کرد و باید از جنگ روسیه در اوکراین درس بگیریم. سیاست ناتو مقدس است و اگر سوئد و فنلاند بخواهند به آن بپیوندند، باید آن را بپذیریم.

پنتاگون: حدود ۵۵ هویتزر به اوکراین تحویل داده شد
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ - ۱۲:۴۸

پنتاگون اعلام کرد که بیش از ۶۰ درصد از ۹۰ هویتزری که اخیرا جو بایدن وعده آن را داده بود، به اوکراین تحویل داده شده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یکی از مقامات ارشد پنتاگون در یک کنفرانس خبری عنوان داشت: «بیش از ۶۰ درصد از ۹۰ هویتزری که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به اوکراین وعده داده بود، به ارتش این کشور تحویل داده شده است.»

این مقام رسمی افزود که ایالات متحده در حال حاضر گروهی از اوکراینی‌ها را آموزش می‌دهد که چگونه از این سلاح استفاده کنند و انتظار می‌رود که این آموزش حدود یک هفته به طول بیانجامد.

هویتزر (Howitzer‎) یکی از ادوات توپخانه‌ای است که برخی از ویژگی‌های توپ جنگی و خمپاره را با یکدیگر ترکیب کرده‌ است.

جو بایدن اوایل روز پنجشنبه در کاخ سفید اعلام کرد که از کنگره آمریکا برای حمایت نظامی، اقتصادی و بشردوستانه از اوکراین، درخواست کمک مالی ۳۳ میلیارد دلاری کرده است.

منابع خبری شامگاه پنجشنبه (۲۸ فوریه/ ۸ اردیبهشت) از شنیده شدن صدای انفجار در شهر کی‌یف پایتخت اوکراین خبر دادند.

شهردار کی‌یف، پایتخت اوکراین گفته حملات روسیه، همزمان با سفر «آنتونیو گوترش» به اوکراین، این شهر را هدف قرار گرفته است. رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین گفته حمله روسیه به کی‌یف دلیل دیگری برای این است که ضرورت اخراج روسیه از شورای امنیت را نشان می‌دهد.

دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین در توییتر نوشت: «روسیه، درست همزمان با سفر آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و نخست‌وزیر بلغارستان با موشک‌های کروز کی‌یف را هدف قرار داد. روسیه با این اقدام شنیع و وحشیانه یک بار دیگر دیدگاهش را نسبت به اروپا، اوکراین و دنیا نشان داد.»

دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین هم گفته در حالی که گوترش به اوکراین سفر کرده صدای دو انفجار شنیده شد. دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین در توییتی نوشت: «حملات موشکی در مرکز کی‌یف همزمان با سفر رسمی آنتونیو گوترش شنیده شد.»

«اولکسی رزنیکوف»، وزیر دفاع اوکراین هم گفت: «در حالی که دبیر کل سازمان ملل در حال بازدید از کی‌یف است روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت به این شهر حمله موشکی انجام می‌دهد. این، حمله به امنیت دبیر کل و امنیت دنیا است.»

روزنامه دیلی‌میل نوشته در این حمله دست‌کم یک نفر کشته و چندین نفر زخمی شده‌اند.

این حمله تقریباً یک ساعت بعد از کنفرانس خبری مشترک ولودیمیر زلنسکی با آنتونیو گوترش انجام شده است. یک سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت که او و تیمش سالم هستند.

گوترش روز سه‌شنبه به مسکو سفر و با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرده بود. گفته می‌شود گوترش در آن دیدار خواستار فراهم کردن امکان تخلیه غیرنظامیان از مناطق درگیری شده بود.

گزارش‌هایی از انفجار در روسیه

همزمان با خبر انفجار در کی‌یف خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو شاهد عینی مدعی شنیده شدن صدای دو انفجار مهیب در شهر بلگورود روسیه که در نزدیکی مرز اوکراین واقع است شده است.

گفته می‌شود صدای این انفجارها از بخش جنوبی شهر بلگورود شنیده شده است. هنوز مشخص نیست که عامل این انفجارها چیست و آیا تلفات یا خساراتی هم داشته‌اند یا خیر.

روسیه در روزهای گذشته اعلام کرده نیروهای اوکراین، برخی از مناطق مرزی را هدف حمله قرار داده‌اند. مسکو هشدار داده چنین حملاتی می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود.

اوکراین به صورت مستقیم مسئولیت چنین حملاتی را به عهده نگرفته است. «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه ساعاتی قبل‌تر گفته بود که غرب مستقیماً از اوکراین می‌خواهد به روسیه حمله کند. او هشدار داد که آنها نباید «صبر روسیه را مورد آزمایش قرار دهند.»

انگلیس: پیشروی روسیه در شرق اوکراین کند و پرتلفات است

وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد: باوجود تمرکز ارتش روسیه بر پیروزی در شرق اوکراین، پیشروی نیروهای روس کند و پرتلفات است.

به گزارش رویترز، وزارت دفاع انگلیس روز جمعه طی پیامی در توئیتر اعلام کرد: پیروزی در «نبرد دونباس»، مهمترین هدف راهبردی روسیه برای تحقق اهداف از پیش اعلام شده یعنی تسلط بر دونتسک و لوهانسک است.

وزارت دفاع انگلیس، نبردها را در لیسچانسک و سورودونتسک سنگین عنوان کرد و نوشت: ارتش روسیه تلاش دارد تا با پیشروی از جنوب از طریق ایزیوم به سمت اسلویانسک حرکت کند.

این وزارتخانه انگلیس، پیشروی نیروهای روس را به خاطر مقاومت سنگین نیروهای اوکراینی محدود عنوان کرد و افزود: پیشروی نیروهای روس با تلفات سنگین همراه بوده است.

عبور موشک از بالای نیروگاه هسته‌ای اوکراین

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد، درحال بررسی گزارش اوکراین مبنی بر عبور موشک از نزدیکی یک نیروگاه هسته‌ای در این کشور است.

به گزارش "اسپوتنیک"، رافائل گروسی مدیرکل آژانس اتمی گفت که دولت اوکراین به او اعلام کرده است در ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) یک موشک دقیقا از بالای نیروگاه اتمی این کشور عبور کرده است.

این نیروگاه هسته‌ای در نزدیکی شهر یاژنوکرانسک در ۳۵۰ کیلومتری جنوب اوکراین قرار دارد.

گروسی در بیانیه‌ای افزود: اگر این موشک دچار مشکل می‌شد، می‌توانست به این نیروگاه آسیب جدی وارد کرده و حادثه هسته‌ای ایجاد کند.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی (آی‌ای ایی‌ای) در اظهارات دیگری وضعیت نیروگاه «زاپوروژیا» بزرگترین نیروگاه اتمی اوکراین که هم اینک در کنترل نظامیان روسی است، را نگران کننده خواند.

گروسی گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد در سریع‌ترین زمان ممکن عملیات ایمنی در این نیروگاه را انجام دهد.

او با ابراز تاسف از وضعیت نیروگاه تصریح کرد: ما در همه جا به جز زاپوروژیا به دلیل حضور نیروهای روسی کار می‌کنیم.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی در خصوص نیروگاه چرنوبیل که به دنبال تصرف آن توسط نیروهای روسی، نگرانی‌های بسیاری در پی داشت به بازدید روز سه شنبه خود از سایت این نیروگاه اشاره کرد و گفت: می‌توانم بگویم که میزان رادیواکتیویته غیرعادی است و ما همه اینها را به صورت روزانه رصد می‌کنیم.

این نیروگاه از ۲۴ فوریه تا پایان مارس توسط ارتش روسیه اشغال شده بود. اما نیمه نخست فروردین امسال شبکه خبری سی ان ان گزارش داد که بدنبال عقب‌نشینی نیروهای روسیه، پرچم اوکراین بر فراز سایت هسته‌ای چرونوبیل برافراشته شد.

این نیروگاه به دلیل فاجعه انفجار اتمی در راکتور چهارم آن در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ شهرت دارد؛ انفجاری که بر اثر آن ۳۰ نفر بی‌درنگ کشته شدند و تا امروز شمار بسیاری نیز بر اثر ابتلا به تشعشعات حاصل از آن جان باختند.