شناسهٔ خبر: 53754456 - سرویس اجتماعی
منبع: ایسنا | لینک خبر

سازمان هواشناسی هشدار داد

تشدید فعالیت سامانه بارشی و خطر آبگرفتگی معابر/افزایش ارتفاع موج تا ۱.۵ متر در جنوب کشور

سازمان هواشناسی با صدور یک هشدار نارنجی و دو هشدار زرد رنگ از فعالیت سامانه بارشی و خطر آبگرفتگی معابر،افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج تا ۱.۵ متر در خلیج فارس و دریای عمان خبر داد و توصیه‌های لازم را ارایه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا،سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی و رگبار باران، رعد و برق، در مناطق مستعد بارش تگرگ، وزش باد شدید، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک موقت از بعد از ظهر شنبه تا بعد از ظهر دوشنبه (۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت) خبر داد.

این وضعیت جوی روز شنبه در اردبیل، گلستان، اصفهان، یزد، مازندران، شمال استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان، یکشنبه در آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، خراسان جنوبی، شرق کرمان، شمال آذربایجان غربی و دوشنبه در خراسان شمالی، شمال استان‌های خراسان رضوی و سمنان مورد انتظار است.

بر اثر این مخاطره آبگرفتگی معابر، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، جاری شدن روان‌آب در مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه، لغزندگی جاده‌ها، خیزش گرد و خاک موقت و کاهش دید، آسیب به سازه‌های موقت، شکستن درختان فرسوده و آسیب به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست و سازمان هواشناسی خودداری از توقف در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو، پاکسازی دهانه پل‌ها و آبروها، احتیاط در تردد بین شهری، استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و غیره، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره، عدم چرای دام و عدم سم پاشی در مزارع را برای جلوگیری از صدمات احتمالی توصیه می‌کند.

در ادامه این هشدار سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ از فعالیت سامانه بارشی و رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد رویداد تگرگ از چهارشنبه تا بعد از ظهر دوشنبه (۷تا ۱۲ اردیبهشت) خبر داد.

این وضعیت جوی روز چهارشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، لرستان، کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، تهران، البرز، همدان، قم، مرکزی، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، خراسان شمالی و نوار شمالی سمنان، خراسان جنوبی، شمال کرمان، ارتفاعات گلستان و مازندران، روز پنجشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، البرز، تهران، قزوین، زنجان، کردستان، لرستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و روز جمعه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، گیلان، مازندران، البرز، تهران، قزوین، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، خراسان شمالی و نیمه شمالی فارس پیش‌بینی می‌شود.

همچنین ادامه فعالیت این سامانه بارشی روز شنبه در زنجان، گیلان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، سمنان، البرز، قم، تهران، لرستان، قزوین، نیمه شمالی فارس، روز یکشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، قم، البرز، تهران، قزوین، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، نیمه شمالی سمنان و اصفهان و روز دوشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، تهران، البرز، شمال سمنان، گلستان، خراسان رضوی، ارتفاعات مازندران مورد انتظار است.

بر اثر حاکمیت این پدیده جوی احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها و مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه و ریزش تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر بطور محلی، احتمال خیزش موقت گردوخاک و کاهش دید محلی، احتمال آسیب به سازه‌های موقت وجود دارد و به توصیه سازمان هواشناسی باید احتیاط در هرگونه تردد و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در چرای دام، عدم سم پاشی در مزارع در دستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری از افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج و افزایش سرعت وزش باد ، افزایش ارتفاع امواج حداکثر تا ۱.۵ متر در ساحل و فراساحل از عصر جمعه تا اواخر وقت روز یکشنبه (۹ تا ۱۱ اردیبهشت) خبر داد.

این شرایط جوی روز جمعه در خلیج فارس، مناطق مرکزی و شرقی، روز شنبه در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز و روز یکشنبه در تنگه هرمز و دریای عمان انتظار می‌رود و احتمال آسیب به قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک، احتمال خسارت به قفس‌ها و پاره شدن تورهای صیادی و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی را به دنبال دارد.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌های احتمالی محدودیت تردد با قایق‌های تفریحی و شناورهای سبک، احتیاط در فعالیت‌های دریایی و اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت را توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام