شناسهٔ خبر: 53301131 - سرویس بین‌الملل
منبع: آفتاب | لینک خبر

صلیب سرخ آمادگی خود را برای «هدایت» عملیات تخلیه ماریوپل اعلام کرد

جنگ اوکراین| ناتو: منتظر حملات بیشتر روسیه هستیم؛ مسکو دروغ می‌گوید

با گذشت بیش از یک ماه از زمان آغاز حملات روسیه به اوکراین، درگیری‌ها در نقاط مختلف این کشور ادامه دارد. همزمان با نبرد در شهر‌ها و خیابان‌های اوکراین، تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای حصول به توافق آتش‌بس میان دو کشور نیز در جریان است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

با این حال بمباران روسیه در مناطق اطراف کی‌یف و شهر شمالی چرنیهیف و تشدید حملات در نقاط دیگر اوکراین امید‌ها برای پیشرفت مذاکرات و پایان دادن به جنگ را تضعیف کرده است.

از سوی دیگر حملات هوایی روسیه به بسیاری از مراکز مسکونی، پناهگاه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها نگرانی‌ها از رخ دادن فاجعه انسانی در اوکراین را افزایش داده است.

دبیرکل ناتو: منتظر «حملات بیشتر» روسیه هستیم؛ مسکو دروغ می‌گوید

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو با تاکید بر اینکه نیرو‌های روسیه نه در حال عقب نشینی که در حال آرایش مجدد و تغییر موقعیت هستند، گفت ناتو منتظر «حملات بیشتری» از جانب روسیه است.

آقای استولتنبرگ گفت اطلاعاتی به‌دست ناتو رسیده که نشان می‌دهد روسیه در حال تجمیع نیرو‌ها و تجدید قوا با تمرکز حمله به منطقه دنباس است در حالیکه فشار بر کی‌یف و دیگر شهر‌های مهم اوکراین را نیز تداوم خواهد داد. از این جهت ناتو منتظر حملات شدیدتری از سوی روس‌ها در خاک اوکراین است که طبیعتا همراه با درد و رنج مضاعفی خواهد بود.

دبیرکل ناتو در ادامه تصریح کرد که روسیه مکررا درباره نیاتش دروغ گفته و لذا ملاک، عمل است و نه حرف. با این حال به‌زعم ینس استولتنبرگ اراده چندانی از سوی روسیه تاکنون برای حل دیپلماتیک مسئله مشاهده نشده است.

ادعای جدایی‌طلبان هوادار روسیه در دُنباس: تقریبا کل منطقه لوهانسک تحت کنترل ماست

مقامات جمهوری خودخوانده لوهانسک در شرق اوکراین پنجشنبه در کانال تلگرامی خود کنترل بر بیش از ۹۰ درصد این منطقه را ادعا کردند. ادعایی که خبرگزاری فرانسه می‌گوید از سوی منابع مستقل قابل تایید نیست.

مسکو اولویت خود را فتح سرزمین‌های شرقی اوکراین تعیین کرده و درست پیش از حمله نظامی به خاک اوکراین، استقلال این مناطق را به‌رسمیت شناخت.

دنیس پوشیلین، رهبر جدایی‌طلبان دونتسک نیز به‌نوبه خود چهارشنبه شب از کنترل ۵۵ تا ۶۰ درصدی بر این منطقه شرقی اوکراین خبر داده بود.

از زمان آغاز جنگ‌های جدایی‌طلبانه در شرق اوکراین در سال ۲۰۱۴، هواداران روسیه بر حدود یک‌سوم اراضی و سرزمین‌های این منطقه احاطه داشته‌اند.

این درحالیست که محاصره و بمباران ماریوپل با شدت ادامه دارد و به ادعای رمضان قدیروف، رهبر چچن که نیرو‌های تحت امرش در این بندر حیاتی با نیرو‌های اوکراینی در حال نبرد هستند، بیش از ۹۰ درصد ماریوپل در روز آخر مارس به تصرف روسیه درآمده است.

سازمان صلیب سرخ جهانی آمادگی خود را برای «هدایت» عملیات تخلیه ماریوپل اعلام کرد

سازمان صلیب سرخ جهانی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد در صورتی که «تضمین‌های لازم داده شود» آماده است تا از روز جمعه «هدایت عملیات تخلیه ماریوپل» را برعهده بگیرد.

توافق روسیه و اوکراین برای ایجاد کریدور تخلیه غیرنظامیان در ماریوپل

مقام‌های اوکراینی می‌گویند با نیرو‌های روس بر سر ایجاد یک کریدور تخلیه غیرنظامیان در شهر بندری محاصره شده ماریوپل به توافق رسیده‌اند.

ایرینا ورشچوک معاون نخست‌وزیر اوکراین در بیانیه‌ای در این خصوص ضمن تایید این مطلب افزود: «طرف اوکراینی از طریق کمیته بین‌المللی صلیب سرخ پیامی دریافت کرد که بر اساس آن روسیه اعلام کرده آمادگی دارد یک کریدور بشردوستانه از ماریوپل از طریق شهر بردیانسک ایجاد کند.»

ورشچوک ادامه داد که قرار است ۴۵ اتوبوس برای این منظور ارسال شود. مقام‌های اوکراینی می‌گویند حدود ۹۰ درصد ساختمان‌های این شهر پس از هفته‌های بمباران شدید نیرو‌های روسی یا غیر قابل سکونت شده یا شدیدا آسیب دیده است.

صندوق بین‌المللی پول: تحریم‌های روسیه سلطه دلار را از بین می‌برد

یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول می‌گوید، تحریم‌های مالی اعمال‌شده علیه روسیه تهدیدی برای کاهش تدریجی سلطه دلار آمریکا است و می‌تواند منجر به چندپاره‌تر شدن نظام پولی بین‌المللی شود.

گیتا گوپینات، معاون اول مدیر عامل صندوق بین المللی پول، به فایننشال تایمز گفت: «دلار حتی در چشم انداز بد بینانه هم ارز اصلی جهانی باقی خواهد ماند، اما تکه تکه شدن در سطح کوچکتر سناریویی کاملا محتمل است.»

او گفت که این جنگ همچنین به پذیرش مالی دیجیتال، از ارز‌های رمزپایه گرفته تا استیبل کوین‌ها و ارز‌های دیجیتال بانک مرکزی کمک می‌کند.

هند و روسیه طرح پرداخت روپیه به روبل را برای دور زدن تحریم‌ها بررسی می‌کنند

مقام‌های هندی در حال بررسی مکانیسمی هستند که بر اساس آن تجارت با روسیه بر اساس پرداخت روبل- روپیه فعال خواهد شد. بر این اساس دهلی نو و مسکو می‌توانند به رغم تحریم‌ها تجارت میان خود را ادامه دهند.
کارشناسان می‌گویند مکانیزم پرداخت جدید می‌تواند راه را برای واردات نفت ارزان‌تر به هند هموار کند و فرصت‌هایی را برای فعالین صنعتی در هند در بخش‌های مختلف هموار سازد.

درخواست زلنسکی از آمریکا برای دریافت کمک‌های بیشتر

ولودومیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین می‌گوید جنگ با روسیه در نقطه عطف قرار دارد و کی‌یف به تسلیحات نیاز مبرمی دارد.

آقای زلنسکی در سخنرانی شبانه ویدویی خود با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کشورش به شدت به تانک‌ها، هواپیما‌ها و سیستم‌های هوایی نیاز دارد خطاب به آمریکا و کشور‌های غربی گفت: «اگر ما واقعا برای آزادی و دفاع از دموکراسی با هم می‌جنگیم پس حق داریم در این مقطع حساس درخواست کمک داشته باشیم.»