شناسهٔ خبر: 52759194 - سرویس استانی
منبع: فارس | لینک خبر

فعالیت ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه ای درخراسان شمالی

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال ۷۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی استان به گلخانه‌ تبدیل شد که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، صبح امروز محمد محمد زاده، سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه بزرگ مقیاس، متوسط و کوچک در سطح استان وجود دارد که از این سطح سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن انواع محصول در فصل و خارج از فصل تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه کشت گلخانه ای بهترین جایگزین کشت در فضاهای باز است، گفت: کشاورزان نیز در سال های گذشته متوجه این امر شدند که برای رهایی از مشکلات خشکسالی، کم آبی، فرار از سرما و افزایش تولید به سمت ایجاد گلخانه ها رفته اند.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: کاهش هزینه های تولید، ایجاد اشتغال کنترل محصول از نظر آفات و بیماری ها از دیگر مزایای ایجاد گلخانه ها است.

وی گفت: برنامه ریزی شده است تا در سال‌اینده ۲۰ هکتار گلخانه به فضاهای گلخانه ای استان افزوده شود و تاکنون مکان یابی و مجوزهای لازم بریا ایجاد ۱۰ هکتار نیز صادر شده است.

محمدزاده کمبود نقدینگی گلخانه داران را از مشکلات فعالان در این حوزه دانست و افزود: با توجه به اعتبارات شناور از بند الف تبصره ۱۸ حدود ۵۵ میلیارد تومان طرح به بانک ها معرفی کرده ایم تا بهره برداران این فضاها را در استان ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه به ازای هر نیم هکتار فضای گلخانه ای برای حدود ۱۰ نفر شغل مستقیم ایجاد می شود، بیان کرد: کشاورزی در فضای باز درجه مکانیزاسیون افزایش یافته است اما در گلخانه ای نیروی انسانی بیشتر به کار گرفته می شود.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه گلخانه ها فضاهای کنترل شده ای هستند، اظهار کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی هم اینک چاره ای جز به سمت فعالیت در فضاهای کنترل شده نیز نداریم و ایجاد گلخانه ها می توانند در شرایط کم آبی، سرما و خشکی به تولید کمک کنند.

وی با اشاره به اهمیت کشت گلخانه ای و کاهش آب مصرفی،گفت: میزان مصرف آب در تولید گلخانه ای ۹۰ درصد راندمان دارد که به شدت مصرف آب را کاهش داده و نسبت به دیگر انواع کشت به ۱۰ درصد آب نیاز دارد.

محمدزاده افزود: میزان عملکرد تولید محصولات گلخانه ای۱۰ برابر کشت در فضای باز است و از سویی تولیدات گلخانه ای مورد پسند بازارهای صادراتی است و بر این اساس کاملا تخصصی است، هم اینک برخی از محصولات استان به روسیه صادر می شود.

وی گفت: افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به ویژه آب، افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانه ای، افزایش صادرات محصولات گلخانه ای و ایجاد اشتغال پایدار دیگر اهداف گسترش گلخانه ها هستند.

محمدزاده بر تنوع بخشی در کشت گلخانه ای تاکید کرد و افزود: انواع صیفی و سبزی، گیاهان خوراکی و دارویی، انواع گیاهان زینتی و انواع نشاء ها در گلخانه های این استان تولید می شود.

وی در انتها بیان کرد: به دلیل اینکه گلخانه ها واحدهای ثابتی هستند و میزان دما، رطوبت و سایر فاکتور ها قابل مدیریت است می توانیم در خارج از فصل نیز کشت محصول داشته باشیم که بسیار صرفه اقتصادی نیز دارد.

انتهای پیام/س