خبرگزاری میزان - طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی؛ پنجمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی کشور با حضور: رمضانعلی حیدری خلیلی، حبیب ایل بیگی، محمد رحمتی، یزدان عشیری، یاسر شاه پیری، کامران ملکی، محمدرضا سوقندی، سیدمهدی جوادی، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهران عباسی انارکی، سیدصادق موسوی، لادن طاهری، غلامرضا نجاتی برگزار شد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
در این جلسه، پیرامون واگذاری فیلمهای اول به بنیاد فارابی، ضرورت سیاست شفاف سازی در حوزه ارزشیابی و نظارت، پیامدهای نمایش فیلمهای خارجی، احیای خانه فیلمنامه نویسی، مسئولیت فیلمهای فاقد پروانه ساخت و نگرانیهای تعدادی از هنرمندان و سینماگران در خصوص بیمه و بخشنامه جدید صندوق اعتباری هنر و ... بحث و گفتگو شد. در ابتدای جلسه، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی، گزارشی از وضعیت فیلمهای موجود و مشکلات آنها ارائه داد.
لزوم توجه به امنیت سرمایه گذاری بخش خصوصی
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در جمع مدیران و معاونین بر ضرورت سیاست شفاف سازی در حوزه ارزشیابی و نظارت تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم امنیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در سینمای ایران تقویت شود و این مرهون در پیش گرفتن سیاست شفاف سازی است.
وی ادامه داد: وقتی سیاستها در حوزه نظارت به صورت شفاف و صریح اعلام شود و بایدها و نبایدها مشخص باشد، هیچگاه سرمایه گذاری در این حوزه به خطر نمیافتد و این را به عنوان یک دستورالعمل و شاخصه مهم در اقتصاد سینما باید مورد توجه قرار داد.
به گفته وی، نقش دولت در تولید آثار و تصدی گری آن باید کم رنگ شود و از طریق تعامل با بخشهای خصوصی دغدغههای فرهنگی نظام از طریق آنها پیگیری شود. بستر تولید فیلمهای مختلف اعم از: کمدی، خانواده، اجتماعی، انقلاب و دفاع مقدس، و گونههای مختلف سینمایی لازم است از طریق تعامل با بخشهای خصوصی و مشارکت آنها فراهم شود.
رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: جلب اعتماد و همکاری بخش خصوصی کمک میکند تا دغدغههای فرهنگی دولت با هم افزایی این بخش پیگیری شود که این البته، منوط به تعامل، شناخت متقابل و فهم مشترک است.
وی خاطرنشان ساخت: از شفاف کردن سیاستهای نظارتی نترسیم چرا که فقدان شفافیت باعث سردرگمی و بیبرنامگی در عرصه تولید میشود.
خزاعی یادآور شد: در جلسات متعددی که با نمایندگان صنوف و خانواده سینما داشتهام شفاف سازی موضوع مورد مطالبه همه آنها بوده است.
تاکید بر سیاست یکپارچه سازی در حوزه تصویر
وی ضمن تاکید بر لزوم یکپارچه سازی سیاست گذاری حوزه حکمرانی فرهنگی در زمینه تصویر اظهار داشت: وقتی شاخصها و استانداردها در مدیوم سینما، تلویزیون و پلتفرم یکپارچه نباشد باعث میشود شاهد تربیت نسلی باشیم که با این تناقضها و رفتار چندگانه رشد و نمو کردهاند و در آن صورت نمیتوانند نسبت به باورها، اصول و مسائل دینی و فکری راحت تصمیم گیری کنند.
به اعتقاد وی، نه تنها چند پارگی سیاستهای فرهنگی باعث تقویت مسائل دینی، خانوادگی، اخلاقی و انقلابی نخواهد شد بلکه باعث تضعیف و کم رنگ شدن باورها و تعلقات دینی و ملی میشود.
رئیس سازمان سینمای با بیان اینکه نمیشود در کشور سیاستهای حکمرانی فرهنگی در حوزه تصویر چندپاره و گوناگون باشد عنوان کرد: یکسان سازی و همسویی این سیاستها از طریق تمرکز آنها در یک نهاد و با همکاری خانواده سینما و هنرمندان به یقین، به خروجیهای موفق و مطلوب منجر خواهد شد.
بر پایه این گزارش در این جلسه در زمینه موضوعات مختلف زیر تصمیم گیری و برنامه ریزی شد.
واگذاری فیلمهای اول به بنیاد سینمایی فارابی
مسئولیت حمایت از ساخت فیلمهای اول به بنیاد سینمایی فارابی سپرده شده است. در این راستا، به منظور ورود ایدههای جدید و کشف ظرفیتها و استعدادهای تازه یک نفر از سوی مدیرعامل فارابی به عنوان مشاور، مسئولیت هماهنگی، مذاکره و پیشبرد روند امور را بر عهده گیرد.
مسئولیت اکران فیلمهای خارجی فاقد کپی رایت بر عهده پلتفرمها و ساتراست
در این جلسه اعلام شد: کلیه مسئولیت اکران فیلمهای خارجی فاقد حقوق کپیرایت که در پلتفرمها در حال انجام است تمام و کمال برعهده ساتراست.
در صورت عدم توجه به این موضوع مهم، و در صورت تغییر شرایط و مناسبات بینالمللی، بابت این موضوع خسارت سنگینی از سهم هر ایرانی توسط کمپانیهای صاحب اثر مطالبه خواهد شد و در صورت بیتوجهی و عدم رعایت قوانین و بیمسئولیتی عدهای محدود، این خسارت قطعا، از جیب هر ایرانی پرداخت میشود. از دستگاههای ذیربط درخواست داریم تا نسبت به نظارت و تصمیم گیری در این زمینه اقدام نمایند.
خانه فیلم نامه نویسی در فارابی احیا میشود
مقرر شد خانه فیلمنامه نویسی در بنیاد سینمایی فارابی احیاء شود. همچنین، مصوب شد تا گستره فعالیت این خانه محدود به شهر تهران و حوزه صنف مربوطه نباشد و با برنامه ریزی و سیاست گذاری دقیق بر مبنای عدالت فرهنگی، کلیه سینماگران مناطق و شهرستانها نیز در بر بگیرد.
تشکیل کمیته حمایت اکران آنلاین و پیش بینی بسته تشویقی
مصوب شد کمیته اکران آنلاین فیلمها در معاونت نظارت و ارزشیابی تشکیل شود و با ایجاد کارگروهی خبره نسبت به اتخاذ سیاستهای تشویقی و دستیابی به راهکارهای موثر برای حل مشکلات فیلمهای در صف اکران طی دو هفته پیش رو، برنامه ریزی لازم صورت گیرد. همچنین، این کمیته موظف شده است مطالعه راهکارهای متعدد برای استفاده از همه ظرفیتهای اکران را پیگیری و بررسی نماید. سازمان سینمایی نسبت به فیلمهای متقاضی اکران آنلاین بر اساس مصوبه این کمیته، تسهیلات تشویقی پیش بینی نماید. کلیه فیلمهایی که متقاضی اکران آنلاین در دو ماهه بهمن و اسفند باشند از این بسته تشویقی بهره مند میشوند.
سازمان سینمایی در قبال فیلمهای فاقد پروانه ساخت مسئولیتی ندارد
در این جلسه اعلام شده است: سازمان سینمایی کشور در قبال فیلمهای فاقد پروانه ساخت هیچ گونه مسئولیتی نخواهد داشت. با توجه به اینکه عده محدودی به دلیل ناآگاهی یا با انگیزههای جذب سرمایه بدون طی کردن مراحل قانونی اقدام ساخت لازم مینمایند هشدار داده است در دوره جدید، سازمان سینمایی مسئولیتی در قبال نمایش این آثار نخواهد داشت. از سرمایه گذاران محترم و عوامل فیلمها خواسته شده است قبل از هرگونه همکاری، پروانه ساخت رسمی آثار را حتما مطالبه نمایند.
ابهام زدایی در خصوص مشکلات بیمه برخی از هنرمندان
در این جلسه، مشاور اصناف و همچنین معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی موظف شدند طی جلسهای مشترک با مدیرعامل محترم صندوق اعتباری هنر نسبت به رفع سوءتفاهم و مشکلات پیش آمده در خصوص بیمه بعضی از هنرمندان و سینماگران و نگرانیهای اخیر موضوع اقدام نمایند. با توجه به همکاری گسترده و نگاه حمایتی آقای پوراحمدی بزودی در این خصوص ابهام زدایی صورت میگیرد.
انتهای پیام/