شناسهٔ خبر: 51600970 - سرویس اقتصادی
منبع: فارس | لینک خبر

‌محدودیت تردد زمینی به ترکیه ‌‌تا ۱۵ دی/ ورود به مرزهای زمینی ایران از ۴ کشور اروپایی‌ ممنوع شد

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: با توجه به شیوع سویه امیکرون، از اول دی‌ماه امسال به مدت ۱۵ روز خروج اتباع ایرانی از مرزهای زمینی به کشور ترکیه ممنوع اعلام شد و فعلاً در مسیر ترکیه گذرنامه گردشگری نداریم.

صاحب‌خبر -

جواد هدایتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت محدودیت‌های کرونایی در پایانه‌های مرزی بابت شیوع سویه جدید امیکرون اظهار داشت: در موضوع سویه جدید امیکرون با ستاد ملی کرونا در جلسه داشتیم که ‌دو مصوبه داشت‌.

وی گفت: در جلسه اول مقرر شد از هشت کشور آفریقایی که بیشترین شیوع سویه امیکرون در آنها گزارش شده بود، ورود اتباع به ایران ممنوع شد، همچنین اتباع ایرانی که به این مناطق سفر داشتند و غیرمستقیم قصد ورود به کشور را داشتند مقرر شد هم تست پی‌سی‌آر با اعتبار 72 ساعت داشته باشند و در صورت داشتن علائم، 15 روز در قرنطینه بمانند.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای یادآور شد: ورود مستقیم و غیرمستقیم همه مسافران غیرایرانی از همه مبادی‌‌ کشورهای‌ آفریقای جنوبی شامل هشت کشور ‌‌آفریقای جنوبی، موزامبیک، نامیبیا، زیمبابوه، بوتسوانا، لسوتو، اسواتینی و غیره، به کشور ما تا اطلاع ثانوی ممنوع است، بنابراین اگر اتباع غیرایرانی پیش از این به این کشورها سفر کرده بودند و قصد ورود به کشور ما را داشته باشند از طریق پاسپورت مشخص می‌شود و ورود آنها ممنوع خواهد بود.

* ورود به مرزهای زمینی ایران از چهار کشور اروپایی‌ ممنوع شد

هدایتی ادامه داد: در مصوبه دوم نیز مقرر شد ورود مسافرانی که پیش از این به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به چهار کشور اروپایی که طبق گزارشات مرکز وزارت بهداشت شیوع بیشتر سویه امیکرون را دارند و شیوع کرونا در آنها شدت گرفته است، به ایران ممنوع شود که شامل انگلیس، فرانسه، دانمارک و نروژ است.

* اعمال محدودیت تردد زمینی به ترکیه تا 15 دی

وی اظهار کرد: همچنین از اول دی‌ماه امسال به مدت 15 روز خروج اتباع ایرانی از مرزهای زمینی به کشور ترکیه ممنوع اعلام شد، البته این ممنوعیت تردد مشمول گروه‌های هفتگانه که در اوایل همه‌گیری کرونا اجازه ورود و خروج داشتند نمی‌شود. 

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار کرد: ممنوعیت سفر زمینی به ترکیه از اول دی‌ماه آغاز شده است و تا 15 دی‌ماه فعلاً خروج زمینی به سمت ترکیه ممنوع است. 

هدایتی اضافه کرد: این گروه‌های هفتگانه شامل دیپلمات‌ها، اتباع دو تابعیتی و دو اقامتی، دانشجویان و غیره است که باید حتما هم دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند و هم تست پی‌سی‌آر با اعتبار 72 ساعت داشته باشند.

وی اظهار کرد: در مسیر ترکیه به اسم گذرنامه گردشگری، فعلاً تردد نداریم و فقط گروه‌ها هفتگانه امکان تردد به ترکیه را دارند.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: ممنوعیت تردد زمینی به ترکیه در این 15 روز مشمول ناوگان باری نمی‌شود و فقط مشمول ناوگان مسافری است.

بنابراین گزارش، مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پیش از این به فارس گفته بود: ‌غربالگری بهداشتی و کنترل‌ها در قالب طرح آماده‌باش به دقت اجرا می‌شود نمایندگان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها هم در پایانه‌های مرزی مستقر هستند و غربالگری به صورت 100 درصدی اجرا می‌شود؛ بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اتباع خارجی‌ که از مبدأ کشورهای آفریقای جنوبی نیستند و قرار است وارد کشور شوند باید حتماً کارت واکسن داشته باشند یعنی تزریق 2 دوز واکسن انجام شده باشد و گواهینامه تست منفی کرونا با اعتبار 72 ساعت داشته باشند.

‌به گفته هدایتی همه مسافران ایرانی که پیش از این به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از مبادی کشورهای آفریقای جنوبی می‌آیند از بدو ورود 14 روز در قرنطینه می‌مانند و در این 14 روز سه بار تست منفی کرونا اخذ می‌شود و در صورت منفی بودن این تست‌ها آن زمان حق ورود به سرزمین اصلی را دارند، مسافران خارجی که از مبادی کشورهای آفریقای جنوبی هم نباشند باید حتما تزریق دو دز واکسن و تست PCR منفی داشته باشند.

انتهای پیام/