شناسهٔ خبر: 51486919 - سرویس اقتصادی
منبع: برنا | لینک خبر

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با برنا

حذف ارز 4200 تومانی با یارانه و تامین کالای اساسی جبران می‌شود/ اختصاص یارانه دارویی در ازای حذف ارز ترجیحی دارو

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت با حذف ارز 4200 تومانی بنا دارد یارانه‌های نقدی را برای مردم جبران کند. نمایندگان طی پیشنهادی به دنبال این هستند تا با حذف این ارز ترجیحی به سمت جبران کالا برویم یعنی مردم بتوانند کالاهای اساسی را با قیمت کمتر بخرند.

صاحب‌خبر -

«مهدی طغیانی» نماینده مردم اصفهان و عضوکمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی برنا در خصوص لایحه بودجه 1401 و اصلاحات ساختاری که در بودجه صورت گرفته است گفت: رویکردهای خوبی در لایحه بودجه 1401 لحاظ شده است، جهتی که دولت در این بودجه انتخاب کرده، جهت منطقی‌تری است، از این جهت که مقدار شتاب رشد کسری کم شده و حتی می‌توانیم بگوییم کسری معکوس را طی کرده و نسبت به سال قبل سهم کمتری را در بودجه دارد. در 1400 حدود 20-25 درصد نسبت به قانون کسری بودجه داشتیم اما امسال نزدیک 20 درصد کسری در لایحه وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه "در بودجه حرکت به سمت درآمدهای پایدار جدی‌تر شده" اظهار کرد: حرکت به سمت درآمدهای پایدار چه از جهت درآمد مالیاتی و چه از جهت درآمد حاصل از حقوق گمرکی و غیره حرکت خوبی است. یک سری از راه‌هایی که برای تامین کسری در سال‌های قبل مورد استفاده بود؛ مانند ایجاد بدهی، چاپ اوراق و غیره خیلی کم شده، یعنی دولت دیگر مسیر قبلی را در بحث انتشار اوراق طی نمی‌کند. البته یک فرضی هم در لایحه پیش‌بینی شده که اگر نتوانستیم نفت بفروشیم ناچار هستیم به فروش اوراق روی بیاوریم، در مجموع شتاب رشد هزینه‌ها در این لایحه کمتر شده است.

طغیانی در رابطه با حذف ارز 4200 تومانی خاطر نشان کرد: کارشناسان اقتصادی همگی معتقدند ارز ترجیحی به دست مردم نمی‌رسد، بر همین مبنا دولت در لایحه بودجه 1401 به غیر از دارو و گندم که برای آنها یک رقمی را تخصیص داد ارز 4200 را حذف کرد. دولت با حذف ارز 4200 تومانی بنا دارد یارانه‌های نقدی را برای مردم جبران کند. نمایندگان طی پیشنهادی به دنبال این هستند تا با حذف این ارز ترجیحی به سمت جبران کالا برویم یعنی مردم بتوانند کالاهای اساسی را با قیمت کمتر بخرند تا هدف گیری‌های تامین کالا و غیره رخ داده باشد و از این منظر حذف ارز 4200 تومانی یک فرصت خوبی است تا چنین اصلاحی را رقم بزنیم. 

وی در همین راستا ادامه داد: علی ایحال حذف ارز 4200 تومانی مطالبه مجلس در سال گذشته است، شاهد بودیم که دولت قبل نتوانست ارز ترجیحی را بر سر سفره مردم بیاورد و عملا سهم واسطه‌ها و دلال‌ها شد. ارز ترجیحی را برای داروها می‌توان اینگونه تعریف کرد که به سمت بیمه‌ها برویم ، در لایحه ذکر نشده که با چه روشی می‌خواهند این رقم را اختصاص دهند، یکی از راه‌ها دادن یارانه دارویی است، یعنی افراد با همان نرخ قبلی دارو را تهیه می‌کنند ولی ما به التفاوتش از محل بیمه پرداخت می‌شود که بیمه‌های پایه مد نظر است نه بیمه‌های تکمیلی وغیره. در این صورت روال اینگونه خواهد شد که در عوض آنکه درمحل تولید یارانه بدهیم، در محل مصرف یارانه مستقیما به دست مردم می‌رسد.

عضو کمیسیون اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا این رقم صد هزار میلیاردی که دولت در بودجه برای دارو و گندم کنار گذاشته می‌تواند کفاف یکسال هزینه دارو را بدهد؟ گفت: این موضوع باید در مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مورد بحث قرار گیرد که این عدد شاید کفایت نکند و نیاز به تغییر وجود داشته باشد، ولی روش کار، روش درستی است. بحث کفایت این رقم در جریان بررسی‌های مراحل تصویب می‌تواند جبران شود.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید: