شناسهٔ خبر: 51059672 - سرویس اقتصادی
منبع: تابناک | لینک خبر

هراس کرونایی به کمک طلا می‌آید؟

ترس از کووید ۱۹ به بازار برگشته و سرمایه گذاران، دارایی‌های پرریسک را رها کرده و به دنبال پناهگاه‌های امنی مانند طلا هستند.

صاحب‌خبر -

هراس کرونایی به کمک طلا می‌آید؟

به گزارش ایسنا، فضا در بازارهای مالی جهانی اواخر روز پنج شنبه در پی انتشار خبر شناسایی واریانت جدید احتمالا خطرناکی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی تغییر کرد و سرمایه گذاران دارایی‌های پرریسک را رها کردند.

به گفته کِرِگ ارلام، تحلیلگر ارشد بازار شرکت OANDA، دارایی‌های پرریسک اواخر هفته پس از این که واریانت جدید کووید ۱۹ هراس از محدودیتهای و قرنطینه‌های جدید را برانگیخت، ریزش کردند. نگران کننده ترین موضوع درباره واریانت جدید در حال حاضر این است که شناخت اندکی نسبت به آن وجود دارد و نشانه های اولیه از مشکل سازتر بودن آن نسبت به واریانت دلتا حکایت دارند.

قیمت اونس طلا در معاملات صبح جمعه همزمان با صعود شاخص نوسان CBOE به بالاترین حد دو ماه اخیر، به بالای ۱۸۰۰ دلار بازگشت. با این حال عمر رشد قیمت طلا کوتاه بود و هر اونس طلا در معاملات روز جمعه آخرین بار با ۰.۱ درصد افزایش، در ۱۷۸۵ دلار و ۵۰ سنت بسته شد و بیش از سه درصد کاهش هفتگی نشان داد. اما این فلز ارزشمند پس از این که عمده رشدی که سه هفته پیش داشت را واگذار کرد هنوز فضای زیادی برای بهبود قیمت دارد.

بعضی از اقتصاددانان و تحلیلگران بازار اظهار کرده‌اند که شیوع واریانت جدید می تواند در صورت اثرگذاری روی فعالیت اقتصادی و جهت آتی سیاست پولی، از قیمت طلا پشتیبانی کند.

به دلیل رشد فشارهای تورمی، انتظارات بازار برای سرعت گرفتن روند تحکیم سیاست پولی از سوی بانک مرکزی آمریکا بالاتر رفته است. ابزار دیده بان فدرال شرکت CME نشان می دهد که بازارها انتظار دارند نخستین افزایش نرخهای بهره در ژوئن صورت بگیرد و سه دور افزایش در سال آینده تصویب شود. با این حال بعضی از این انتظارات در پی وحشت از شیوع واریانت جدید کووید ۱۹، پسروی کردند.

به گفته اقتصاددانان موسسه CIBC، ضرورت ادامه تدابیر سلامتی عمومی و دوز سوم به معنای انتظار طولانی تر برای پایان گرفتن آسیب به فعالیت خدمات است اما همچنین زمان طولانی‌تری برای بهبود تورم و کاهش تولید کالا به دلیل مشکلات ناشی از کووید شامل کمبود کارگر باید صبر کرد.

واریانت جدید در حال حاضر سفرهای جهانی را متاثر کرده است. اتحادیه اروپا پروازها از آفریقای جنوبی را لغو کرده است. کشورهای اروپایی دیگر پا را فراتر گذاشته و پروازها از آفریقای جنوبی و کشورهای آفریقایی دیگر را ممنوع کرده‌اند. انگلیس هم پروازها از آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه اش را لغو کرده است. دولت کانادا ممنوعیت سفر برای شهروندان خارجی را اعلام کرد که از هفت کشور جنوب آفریقا می‌آیند.

اروپا در کنار واریانت جدید به مقابله با موج جدید شیوع ویروس کرونا ادامه می دهد. کشورهایی مانند آلمان به دنبال اجرای تدابیر قرنطینه جدید هستند.

به گفته اِرلام، حرکت قیمت طلا در روز جمعه نشان داد که این فلز ارزشمند کاری را انجام می دهدکه باید انجام دهد. نگرانیهایی جدید کووید همچنان از قیمت طلا پشتیبانی می کنند.

به گفته تحلیلگران کالا در شرکت تی دی سکیوریتیز، طلا پتانسیل این را دارد که نیروی صعودی جدیدی جذب کند. تقاضا برای دارایی امن احتمالا عاملی خواهد بود که به طلا کمک می کند بازه معاملاتی اخیرش را شکسته و به محدوده بالاتری صعود کند.

اگرچه بازار طلا از رکورد پایینی که اوایل هفته گذشته داشت، فاصله گرفت اما بعضی از تحلیلگران می گویند آسیب فنی زیادی در ابتدای هفته وارد شده است. با وجود این که قیمت طلا روز جمعه بالا رفت، اما قیمت آن پایین ۱۸۰۰ دلار ماند.

مارک چندلر، مدیرکل شرکت بانوک برن گلوبال فارکس اظهار کرد: هر چند نگرانیهای کرونایی کمک کرد بازار طلا افت قیمت را تا حدودی جبران کند، اما وی قیمتهای پایین‌تر در کوتاه مدت را پیش بینی می کند. طلا با مقاومت در سطح ۱۸۱۶ دلار روبروست و اگر این مقاومت حفظ شود، به سطح پایین‌تری متمایل خواهد شد و در ۱۷۷۶ دلار حمایت پیدا می کند.

علاوه بر نگرانی‌های رو به رشد نسبت به کووید ۱۹، اقتصاددانان می گویند بازار هفته جاری آمار اقتصادی مهمی شامل گزارش اشتغال غیرکشاورزی آمریکا در نوامبر را دریافت می کند.

بازار کار معیار مهمی برای بانک مرکزی آمریکا در تصمیم گیری برای عادی سازی نرخهای بهره است. بازارها پیش بینی می کنند ۵۰۰ هزار شغل جدید در نوامبر اضافه شده است و دستمزدها پس از رشد ۰.۴ درصدی در اکتبر، ۰.۴ درصد دیگر در نوامبر افزایش پیدا کرده اند.

دانیل بریزمان، تحلیلگر فلزات ارزشمند در کومرس بانک اظهار کرد: اگرچه آمار اشتغال بهتر از حد مطلوب می تواند قیمت طلا را تحت فشار قرار دهد اما وی توجه بیشتری به تورم دستمزد خواهد داشت. بانک مرکزی آمریکا ممکن است به دنبال افزایش نرخهای بهره باشد اما تورم همچنان رو به رشد است و این به معنای آن است که نرخهای بهره واقعی منفی خواهند ماند و این امر از طلا حمایت می کند.

علاوه بر آمار اشتغال روز جمعه، بازارها منتظر شنیدن اظهارات روز سه شنبه و چهارشنبه جروم پاول، رئیس بانک مرکزی و جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا در واشنگتن هستند. این نخستین اظهارات پاول پس از انتصاب مجدد وی به ریاست بانک مرکزی آمریکا از سوی بایدن خواهد بود.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، بعضی از تحلیلگران فنی می گویند سطح ۱۸۰۰ دلار سطح روانی بااهمیتی مانده است. با این حال برخی می گویند قیمتها باید به سطح بالاتری صعود کنند تا روند صعودی پایداری را جلب کنند.