به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه صبح در نشست خبری ضمن اعلام خبر سفر امروز (دوشنبه) وزیر امور خارجه ترکیه به تهران گفت: وی علاوه بر دیدار با «امیرعبداللهیان» با رئیس جمهور هم دیدار و گفتگو میکند و گفتگوهایی که با موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی از قبل تنظیم شده بود، متمرکز خواهد بود.
واکنش به خبرسازی رسانههای صهیونیستی
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتشار خبری مبنی بر کمرنگ شدن روابط مستشاری کشورمان و سوریه، گفت: این خبرسازیهای رسانههای صهیونیستی و بعضا برخی کشورهای دیگر، تازه نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: روابط ایران و سوریه در سطوح مختلف از عمق و دامنه بسیار گستردهای برخوردار است و در سطوح راهبردی پیگیری میشود.
خطیبزاده گفت: فرمانده گروه مستشاری ایران در سوریه در پایان ماموریت موفق خود، مورد تقدیر وزیر دفاع سوریه قرار گرفت و از وی مدال دریافت کرد. همه از جایگاه و روابط دو کشور خبر دارند و این خبرسازیها ارزش پرداختن ندارد.
از تصمیم منطقهای صرف در بحث مدیریت آب باید پرهیز کرد
وی در واکنش به ساخت سد توسط ترکیه بر روی رود دجله و همزمان با سفر وزیر امور خارجه ترکیه به تهران، تصریح کرد: سفر وزیر خارجه ترکیه در چارچوب تنظیم روابط است و از قبل پیش بینی شده بود و دارای دستورکار مذاکراتی مفصل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: همچنین درباره موضوعات مرزی و مدیریت آبهای مشترک گفتگو خواهد شد. مدیریت مشترک و در نظر داشتن ابعاد انسانی، محیط زیستی، حقآبه و منابع طبیعی مورد توجه است؛ باید از تصمیم منطقهای صرف پرهیز کرد زیرا تاثیرات بلندمدت برای کل منطقه خواهد داشت.
«گروسی» بزودی به ایران سفر میکند
خطیبزاده در واکنش به اظهارات «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: او یک مراودات نزدیکی با سازمان انرژی اتمی کشورمان و دوستان ما در سفارت در وین دارد؛ از او دعوت شده و تاریخ برای سفر وی هم پیشنهاد شده است که به زودی عازم ایران می شود.
وی اظهار داشت: گروسی علاوه بر دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی با امیرعبداللهیان نیز دیدار خواهد کرد.
تمرکز در وین بر رفع تحریمها است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص ادامه مذاکرات وین، گفت: تمرکز ما در وین رفع همه تحریمهایی است که به صورت غیرقانونی توسط آمریکا علیه کشورمان اعمال شده است. آنچه برای ما مهم است رفع تحریمها است.
خطیبزاده در خصوص مذاکرات ایران و عربستان و اظهارات وزیر خارجه این کشور نیز، تصریح کرد: تحول جدیدی شکل نگرفته است و ما منتظر هستیم جدیت را در طرف مقابل ببینیم.
وی ادامه داد: موضوعات دوجانبه و برخی موضوعات منطقه محور گفتگوها است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سفر «رابرت مالی» و برنامه کشورمان برای رایزنی با همسایگان، گفت: ایران با همه کشورهای منطقه به غیر از یکی دو کشور که روابط قطع است، رفتوآمد و رایزنی دارد. رفت و آمدها بین تهران و این کشورها حاکی از روابط نزدیک است؛ ما با منطقه درباره موضوعات منطقهای صحبت میکنیم.
آزادسازی تدریجی منابع بلوکهشده ایران
خطیبزاده در پاسخ به سوالی درباره خبر آزادسازی ۳.۵ میلیارد از پولهای بلوکه شده ایران، گفت: در شرایط تحریمی، ما اطلاعات ریز تقریباً به کسی نمی دهیم. البته اگر بانک مرکزی مصلحت بداند خودش این موارد را خواهد گفت.
وی ادامه داد: ما منابع متعددی در خارج از کشور داشتیم و داریم که بعضاً خود شما متوجه شدید که ما در حال آزادسازی تدریجی آنها هستیم و به صورت تدریجی هم وارد چرخه اقتصاد شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: همین که امروز کالاهای اساسی وارد کشور میشود، به این معناست که همه این دارایی ها به تدریج در حال وارد شدن است و تنها از یک منبع نبوده است. اجازه دهید بنده در همین حد بسنده کنم.
رفتار «بایدن» به دقت در تهران ارزیابی میشود
خطیبزاده اظهار داشت: بنده یک بار دیگر میگویم که نیت آمریکا و خواست آنان بازگشت به برجام است و آنچه برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، این است که ایالات متحده آمریکا نشان دهد که به طور موثر و قابل راستی آزمایی، تحریم هایی را که به صورت یک جانبه، غیرقانونی و فراسرزمینی علیه ملت ایران تحمیل کرده است، مرتفع میکند.
وی افزود: این مسئله برای ما مهمتر از نیت و خواستی است که مدام ما از واشنگتن میشنویم. البته آنان میتوانند نیت و خواست هم داشته باشند. ما در روابط بینالملل و گفتگوهای خود در موضوعات مختلف هیچگاه گفتگوها را بر اساس خوشبینی یا بدبینی نچیدیم، بلکه آنچه برای ما مهم است، واقعیتهای دروی زمین و در عمل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتفاقا این چیزی که «بایدن» گفته است بیش از همه نشان می دهد که چقدر دنیا به هم متصل است و هیچ کشوری قابل حذف از هیچ بازاری نیست. بیش از چهار دهه است که ایالات متحده آمریکا تمام تلاش خود را کرده است که ملت ما را از بازارهای جهانی به نوعی خارج کند، اما هر روز کمتر نتیجه گرفته است.
خطیبزاده بیان کرد: علت این مسئله آن است که ما جوانانی داریم که به صورت خلاق کار میکنند و هیچ سدی در مقابل آنان وجود ندارد. آمریکا هر چقدر تلاش کند، باز هم چند گام از جوانان ما عقب است.
وی تاکید کرد: به دقت رفتار «بایدن» توسط تهران ارزیابی میشود و ما در وین بر اساس همین گفته ها و رفتارها، گفتگوهای خود را جلو خواهیم برد و تضامین مان را پیگیری میکنیم.
جزئیات سفر «کاظمی قمی» به افغانستان
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در تشریح جزئیات سفر «کاظمی قمی»، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان، گفت: سفر او به عنوان نماینده ویژه ایران در امور افغانستان انجام میشود و گفتگوهایی با هیئت حاکمه سرپرستی در افغانستان انجام خواهد گرفت.
خطیبزاده افزود: همچنین در مورد وضعیت امروز و فردای مردم افغانستان گفتگو خواهد شد.
وی اظهار داشت: تلاش کردیم مردم افغانستان کمترین تاثیر را از تحولات افغانستان و خروج فاجعه بار آمریکا از این کشور داشته باشند، لذا در خصوص مسئولیت هیئت حاکمه گفتگو میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه نگران افراطیگری و تروریسم هستیم و این نوع تروریسم در حمله به نمازگزاران منزجرکننده است،افزود: هیئت حاکمه مسئولیت مستقیم دارد که از امنیت نمازگزاران و مردم افغانستان حفاظت کند.
خطیبزاده تصریح کرد: اخباری از حضور داعش داریم که نگران کننده است و این از جمله موضوعاتی است که در این سفر گفتگو خواهد شد.