به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای دویچه وله، در روزهای اخیر در آلمان موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا به شدت و میزان بیسابقهای افزایش یافته و تعداد مبتلایان به بیماری کووید۱۹ طی یک روز از ۵۰ هزار نفر هم فراتر رفته است.
نکنه جالب این بوده که در میان موارد جدید ابتلا شهروندانی نیز هستند که پیشتر برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری کووید-۱۹ به طور کامل واکسینه شدند.
آمارهای انستیتو روبرت کخ نشان میدهد، بیشترین موارد جدید ابتلا به کرونا و بستری شدن به خاطر آن در میان گروه سنی بالای ۶۰ سال مشاهده میشود.
در هفته میان روزهای چهارم تا دهم اکتبر از مجموع دو هزار و ۵۳۵ مبتلای بستری شده، هزار و ۳۸۸ نفر بیش از ۶۰ سال سن داشتهاند. این رقم هفته گذشته و با افزایش موارد ابتلا به دو هزار و ۹۰۷ نفر از میان چهار هزار و ۴۰۷ مورد ابتلا رسید.
کارشناسان با استناد به آمار موجود بر این نظر هستند که اکنون گذار دو گروه بیشتر به بخش مراقبتهای ویژه میافتد؛ یکی جوانان واکسینه نشده و دیگری افراد مسن با سیستم دفاعی تضعیف شده که هنوز دوز سوم واکسن را دریافت نکردهاند.
با افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به کرونا در آلمان تعداد کسانی که با وجود واکسینه بودن مبتلا شدهاند، نیز افزایش مییابد. از آغاز کارزار واکسیناسیون در آلمان تا کنون ۱۵۷ هزار و ۱۸۸ مورد ابتلا به کرونا در میان افراد واکسینه شده ثبت شده است.
کریستیانه فالک، مدیر انجمن ایمنولوژی در این زمینه گفت، با در نظر گرفتن واکسینه بودن ۵۶ میلیون نفر در آلمان موارد مبتلا شدن افراد واکسینه شده سه دهم درصد بیشتر نیست.
وی افزود، از میان تمام موارد این چنینی نیز تنها چهار درصد مبتلایان نیاز به بستری شدن داشتهاند و در بقیه موارد روند ابتلا چنان خفیف بوده که فرد نیازی به اقامت در مراکز درمانی نداشته و این نشان دهنده میزان تاثیر واکسن است.
در تمام دادههای مراحل کارآزمایی بالینی که شرکتهای داروسازی برای دریافت مجوز به ادارههای مربوط ارائه کردهاند، مواردی از ابتلا به کرونا در میان افراد واکسینه شده وجود دارد و میزان ایمنی ایجاد شده هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد اعلام نشده است.
این سوال نیز مطرح است که چرا اکنون موارد ابتلا در میان افراد واکسینه شده بیشتر از قبل است؟
کاترین اوبراین، رئیس بخش ایمنسازی و واکسیناسیون سازمان بهداشت جهانی در این رابطه عنوان کرد، یکی از دلایل این روند عدم رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.
این کارشناس ایمونولوژی خاطر نشان می کند که وقتی ویروس سریعتر شیوع پیدا کند شهروندان نیز به شکل شدیدتری با آن در ارتباط قرار میگیرند و این موضوع شامل واکسینه شدهها هم میشود.
تحقیقات جدید نشان می دهد که به مرور زمان میزان اثربخشی واکسن و مصونیتی که ایجاد میکند کاهش مییابد.
براساس یافته های پژوهشی در انگلیس، هر چه از زمان واکسیناسیون کامل دورتر میشویم احتمال ابتلا به کرونا بهرغم واکسینه بودن افزایش مییابد.
بر اساس این پژوهش میزان پادتنهایی که بدن با دریافت واکسن تولید میکند، رفته رفته کاهش مییابد که البته به معنای بیدفاع ماندن کامل جسم در برابر ویروس کرونا نیست.
سیستم دفاعی بدن انسان شامل سلولهای تدافعی هم هست که از طریق واکسیناسیون فعال میشوند. به همین دلیل بهرغم کاهش چشمگیر پادتنها، بنیه دفاعی بدن میتواند تقریبا خیلی سریع دوباره فعال شود.
اغلب تولید کنندگان واکسن کرونا تزریق دوز سوم یا دوز یادآوری واکسن را حدود شش ماه پس از واکسینه شدن کامل توصیه میکنند.
ظاهرا برای برخی شهروندان این تصور وجود دارد که واکسینه شدن علیه بیماری کووید۱۹- به معنای ایمنی کامل بدن در برابر ابتلا به ویروس کروناست.
برخلاف این تصور واکسیناسیون در وهله اول جلوی ابتلای شدید به بیماری کووید۱۹ را میگیرد و به معنای منتفی شدن کامل امکان ابتلا نیست. به همین دلیل ویروس میتواند از فرد واکسینه شده به دیگران سرایت کند.