شناسهٔ خبر: 50710068 - سرویس بین‌الملل
منبع: فارس | لینک خبر

شلیک نظامیان جمهوری آذربایجان به سوی کشاورزان ارمنستانی

ایروان از تیراندازی نیروهای جمهوری آذربایجان به سوی کشاورزان ارمنستان در نقاط مرزری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های ارمنستانی روز چهارشنبه از شلیک گلوله نظامیان جمهوری آذربایجان به سوی کشاورزان بی دفاع ارمنستان در نقاط مرزی خبر دادند.

به نوشته وبگاه «آرمنا پرس» پرونده جنایی در دادسرای عمومی به دلیل قتل یک کشاورز ارمنستانی توسط نظامیان جمهوری آذربایجان تشکیل شده است.

این حادثه روز 18 آبان ماه بر اثر تیراندازی نیروهای آذربایجانی به سمت  یک کشاورز درروستای «خاچیک» استان «وایوتزور» روی داد. کشاورز که با تراکتورش سرگرم فعالیت بود خوشبختانه از این تیراندازی جان سالم به در برد و تنها شیشه تراکتور آسیب دید.

دادستان ارمنستان گفته است که نظامیان جمهوری آذربایجان بر اثر نفرت قومی تحریک شده و اقدام به تیراندازی کردند.

بر اساس توافق بین دادستان‌های کل ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان در مورد تبادل اطلاعات در مورد اعمال مجرمانه در خط مرزی، مقامات روسیه در مورد این حادثه مطلع شده‌اند. مقام‌های روسیه همچنین در مورد تیراندازی 8 نوامبر در نزدیکی شوشا که در آن نظامیان جمهوری آذربایجانی یک غیرنظامی ارمنستانی را کشتند و سه نفر دیگر را زخمی کردند، مطلع شدند.

این خبر در حالی منتشر شده است که وزارت امور خارجه ارمنستان دوشنبه شب به وقت تهران نقض فاحش آتش‌بس در خطوط مرزی را توسط نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به شدت محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما نقض فاحش آتش‌بس  برقرار شده در بیانیه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ از سوی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان را  به شدت محکوم می‌کنیم. قابل ذکر است که این حادثه در آستانه اولین سالگرد امضای توافق سه جانبه رخ داد».

ارمنستان در هفته‌های گذشته بارها جمهوری آذربایجان را به نقض آتش بس در نقاط مرزی متهم کرده است؛ اتهامی که باکو با قاطعیت آن را رد کرده است.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای «نیکول پاشینیان»، رئیس جمهور ارمنستان، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه  پایان یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور زنگه‌زور روی آوردند.

انتهای پیام/م