تقابل موافقان و مخالفان واکسن کرونا در کشاکش بررسی عملکرد رییس جمهوری سابق در ستاد ملی مبارزه با کرونا، باعث شد که جو مجلس برای دقایقی متشنج شود.
به گزارش تابناک، امروز مجلس روز شلوغی داشت؛ شمار بسیاری گزارش نظارتی قرائت شد که از جمله آن گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره عملکرد حسن روحانی رییس جمهوری سابق در ستاد ملی مبارزه با کروناست که با رای نمایندگان مجلس جهت بررسی به قوه قضاییه ارجاع شد.
در این گزارش اشاره شده که «نتیجه سیاستها و برنامههای اجرا شده دولت و شخص رییس جمهور سابق به عنوان رییس ستاد ملی مقابله با کرونا برای کنترل این بیماری تا کنون به گونهای بوده که پنج خیز اپیدمی به وقوع پیوسته و حتی خیز چهار و پنج به هم پیوسته بودند و باعث مرگ و میر شدید در هموطنان شد.»
در نهایت کمیسیون بهداشت جمع بندی کرده است که «تصمیمات و اقدامات متناقض و غیر کارشناسانه و حتی ترک فعلهای صورت گرفته توسط رییس جمهور سابق منجر به فوت هموطنان عزیز و صدمات عدیده جانی، مالی و روحی برای مردم شده و نهایتا نارضایتی شدید مردم از نظام مقدس جمهوری اسلامی شده؛ لذا لازم است برخورد قاطع و قانونی با ایشان صورت گیرد.»
بعد از قرائت گزارش کمیسیون بهداشت، محمدتقی نقدعلی نماینده خمینیشهر گفت: عدهای از نمایندگان در نامهای به عیناللهی، وزیر بهداشت سه سوال را مطرح کردند؛ اول اینکه مبنای تزریق ۸۰ میلیون دوز واکسن در کشور چگونه تعیین شده و چهطور براساس سن، جنسیت و افراد بوده است؟ سوال دوم اینکه به چه دلیلی واکسن به افراد زیر ۱۸ سال تزریق شده و چه دلیل علمی داشته است؟ و سوال سوم هم این است: مگر نه اینکه رئیس جمهور گفته که باید تزریق واکسن اقناعی باشد؛ پس چرا این کار صورت نمیگیرد؟
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنوز وزیر بهداشت جلسهای با امضاکنندگان این نامه برگزار نکرده و یک نوع خودکامگی دیده میشود که شأن مجلس شورای اسلامی را زیر سوال میبرد. این دستور صریح رئیس جمهور است که باید در واکسیناسیون اقناع صورت گیرد، اما این کار انجام نمیشود.
از سوی دیگر، ده روز قبل از قول وزیر بهداشت اعلام شد که ما در حال ورود به پیک ششم کرونا هستیم که بلافاصله تکذیب شد. بسیاری از بچههای حزباللهی، متدین و ولایی ما سوالات زیادی درباره واکسن دارند؛ آنها ضد ولایت فقیه نبوده و مخالف واکسن نیستند، اما سوالاتی دارند که باید به آنها پاسخ داده شود. این طور نشود که چهار روز دیگر ما در مجلس گزارشی از عملکرد ستاد کرونا در دولت فعلی بدهیم.
بعد از این صحبت ها، جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مقابل صندلی نقدعلی حضور پیدا کرد و گفت: زدن واکسن کرونا موضوعی است که به تایید مقام معظم رهبری رسیده و همه باید واکسن بزنند لذا زدن حرفی غیر از این از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی درست نیست.
همین صحبتهای کریمی قدوسی، تبدیل به بگو و مگویی بین نقدعلی و کریمی قدوسی شد. آنها برای لحظاتی صدایشان را بلند کرده و با صدای بلند سعی در اقناع یکدیگر میکردند تا جایی که نقدعلی گفت که حرف من واکسن نزدن نیست، بلکه باید مردم را اقناع کرد. در نهایت با جمع شدن تعدادی از نمایندگان این غائله ختم شد و جلسه مجلس شورای اسلامی به روال عادی برگشت.
علاوه بر نقدعلی، محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز هم گفت که برخی از مردم مخالف واکسیناسیون هستند، حداقل کار این است که صداوسیما و وزارت بهداشت، کارشناسان را برای شفاف سازی دعوت کنند.
این صحبتها با واکنش جلیل میرمحمدی، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مواجه شد و گفت: چندین بار از پشت تربیون مجلس اظهارنظرهایی درباره واکسیناسیون شده که خلاف سیاستهای کلی کشور است. امروز با حرکت خوب دولت شاهد واردات واکسن هستیم. پس نباید حرفی زده شود که این اقدامات را دچار ابهام کند. آیا کسانی که این سخنان را میزنند، برایشان کفایت نمیکند که ولی فقیه در منظر عمومی واکسن زده است و ایشان بر این موضوع تاکید دارند، آیا تاکنون حرکات دولت اقناعی نبوده است؟ به نظر شما کسی که واکسن نمیزند و قطع ورود به مجامع عمومی دارد، نتیجهای جز ابتلای دیگران به کرونا نخواهد داشت؟ آیا کاهش مرگ و میر از ۷۰۰ نفر در روز به ۱۵۰ نفر در روز به معنای اثر مثبت تزریق واکسن نیست؟ آیا فتوای مراجع تقلید مانند مقام معظم رهبری، آیت الله سیستانی و جوادی آملی کفایت نمیکند تا در بحث تزریق واکسن ابهام ایجاد نکنید؟
همچنین گزارشی درباره قطعی برق و خاموشیهای اخیر توسط علی خضریان، رییس کمیسیون اصل نود قرائت شد. در این گزارش عواملی چون استخراج رمزارز، عدم پرداخت مطالبات نیروگاههای بخش خصوصی و عدم اقدام نسبت به تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی از جمله علل این خاموشیها عنوان شده و بر لزوم شناسایی مراکز استخراج رمزارز و جلوگیری از آنها، رفع موانع سرمایه گذاری، انرژی خورشیدی و بهبود وضعیت مصرف برق وسائل برقی خانگی داخلی تاکید شده است.
علاوه بر این، مجلس با دو درخواست تحقیق و تفحص موافقت کرد؛ تفحص از «عملکرد دولت در اجرای قانون تامین کالای اساسی مردم و تخصیص ارز ۴۲۰۰ و ارز نیمایی و قوانین حقوق و دستمزد» و دیگری تفحص از «عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار».
کوچکی نژاد درباره تفحصی در خصوص نحوه هزینه کرد ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی بر مبنای قانون گذاشته نشد، بلکه جهانگیری یک بار تصمیم گرفت وقتی ارز جهش پیدا کرد، ارز ۴۲۰۰ تومانی را بر مبنای واردات قرار دهد و آن زمان هرچه نمایندگان سوال کردند پاسخ قانع کنندهای دریافت نشد.
موسوی لارگانی نیز به عنوان متقاضی تفحص از سازمان بورس گفت: شرکتی کل سرمایهاش ۲۰۰ میلیارد تومان است، اما طی سه ماه آن را وارد بورس کردند که تمام مراحل را طی نکرده و نهایتا بخشی از سرمایه این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان فروختهاند که حتی دفتر مرکزی نیز ندارد. در مجموع هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از سرمایههای مردم در تحولات یک سال گذشته بورس ذوب شده است که مسئولان مربوطه باید نسبت به آن پاسخ دهند.