به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق تأکید کرد که آمریکا باید با دولت آینده این کشور مانند یک حکومت دارای حاکمیت کامل رفتار کند.
وی با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت که آمریکا باید درباره باقی ماندن نیروها، اردوگاهها، جنگندهها و مداخلات خود در عراق با این کشور وارد گفتوگوی جدی و مفید شود.
صدر ادامه داد، انقلابها و تظاهراتها، یک مسئله داخلی و ملی است که «باید به دور از تأثیر خارجی باشد... عراق و مردم آن باید از نظر زمینی، هوایی، دریایی، از درگیریهای منطقهای بهدور باشد».
رهبر جریان صدر خاطر نشان کرد: «ما عراقی هستیم... نه شرقی هستیم، نه غربی... میخواهیم با صلح زندگی کنیم... به هر چیزی که مخالف این باشد، پاسخ مناسبی خواهیم داد».
وی با تأکید بر اینکه عراق تسلیم فشار نخواهد شد و دنبالهرو نخواهد بود، تصریح کرد: «در غیر این صورت، به این معنی خواهد بود که آن (آمریکا) یک کشور متخصام با عراق است که خواستار استقلال، ثبات و حاکمیت آن نیست».
رهبر جریان صدر نوزدهم مهر ماه جاری با اشاره به پیروزی نامزدهای وابسته به این جریان، بر مبارزه با فساد تاکید کرد.
صدر از تمامی سفارتخانهها خواست «که در امور عراق و تشکیل دولت مداخله نکنند... عراق، عراق مرجعیت و حکیمان بوده و از نظرات آنها بهره خواهیم برد».
نتایج اولیه اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق نشان میدهد هیچ یک از ائتلافهای سیاسی، میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکردهاند و ائتلاف میان گروههای سیاسی مختلف مانند دورههای پیشین، برای تشکیل کابینه ضروری است.
شمارش آراء انتخابات پارلمانی عراق هنوز نهایی و رسمی اعلام نشده است اما طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق از نحوه توزیع کرسیهای پارلمانی میان ائتلافها و احزاب سیاسی مختلف، جریان صدر با ۷۲ کرسی در صدر قرار دارد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی» و ائتلاف دوله القانون به ریاست «نوری المالکی» هر یک با ۳۷ کرسی در ردههای بعدی قرار دارند.
جریان صدر در این انتخابات موفق به کسب بیشترین کرسی در مقایسه با رقبای انتخاباتیاش شد اما برای تشکیل دولت جدید، همچنان نیازمند همپیمانی با سایر گروههای پارلمانی است و به همین دلیل رایزنیها و اقدامات اولیه برای این امر را آغاز کرده است.
انتهای پیام/۴۱۲۷