شناسهٔ خبر: 49159022 - سرویس گوناگون
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

شگرد‌های کلاهبرداران با استفاده از لینک‌های جعلی

برای تشخیص لینک جعلی از لینک اصلی می‌بایست نسبت به تمامی لینک‌هایی که برای شما ارسال می‌شوند محتاط باشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که می‌دانید لینک‌های جعلی موضوع مهمی است. در بحث امنیت سایبری و اکثر کلاهبرداری‌هایی که در حوزه جرائم اقتصادی و اخلاقی رخ می‌دهند، برگرفته از عدم احتیاط در ورود به لینک‌های ناشناس می‌باشد.

در این مطلب آموزشی سعی بر آن شده تا چند روش برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق لینک‌های جعلی را برای شما هموطنان عزیز آموزش دهیم. لینک‌هایی که برای کاربران بصورت پیامکی و یا در شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌شوند در بیشتر مواقع همانند لینک‌هایی که اخیرا از سوی شیادان سایبری برای کاربران با موضوع ابلاغ قضایی ارسال می‌شوند کلاهبرداری می‌باشند.

بیشتربخوانید

برای تشخیص لینک جعلی از لینک اصلی می‌بایست نسبت به تمامی لینک‌هایی که برای شما ارسال می‌شوند محتاط باشید. در اکثر مواقع کلاهبرداران منتظرند تا شما را در فضای مجازی پیدا کرده (همانند مواقع درج پست در سایت‌های آگهی آنلاین) و یا اطلاعات شخصی شمارا از جا‌هایی همانند بیمارستان، داروخانه، کافینت‌ها و... پیدا کنند و با ترفند‌هایی شبیه به موضوعاتی که با آن‌ها سروکار دارید شما را با استفاده از لینک‌ها به درگاه‌های بانکی جعلی کشانده و حساب شما را خالی کنند.

نوعی دیگری از ترفند‌های کلاهبرداری در لینک‌های جعلی نصب بدافزار‌ها می‌باشد که یکی از حرفه‌ای‌ترین روش‌های کلاهبرداری است؛ درصورت ورود به این لینک‌ها بدافزاری بر روی تلفن و یا سیستم شما نصب می‌شود که حتی ممکن است آیکن آن مخفی باشد که بعد از نصب به اطلاعات تلفن شما (تلفن بانک، پیامک‌ها، فایل‌های شخصی و...) دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

نوع دیگر از این ترفند‌ها ارسال لینک از طریق ایمیل و... با هدف حملات باج افزار می‌باشد که با هدف گروکانگیری اطلاعات مهم تا زمان پرداخت باج صورت می‌پذیرد. با این حال، حتی اگر آن را پرداخت کنید، باز هم احتمال عدم دسترسی به اسناد زیاد است که این موضوع در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف کارآمدتر است.

ارسال لینک‌های هدیه در مناسبت‌ها و ایام مختلف، جشن سالگرد شرکت‌های معروف، برنده شدن در قرعه کشی و... می‌توانند حاوی بدافزار باشند و یا به بهانه هزینه ارسال و... قربانیان را به سمت درگاه‌های جعلی کشانده و حساب آن‌ها را خالی نمایند.

همانطور که توضیح دادیم محتاط بودن، عدم پرتی حواس و آگاهی از آدرس دقیق سایت‌ها و درگاه‌های پرداخت بانکی می‌تواند در برابر دام شیادان به‌ما کمک نمایند. به آدرس درگاه پرداخت اینترنتی توجه داشته باشید. اطمینان داشته باشید از اینکه آدرس آن، صرفاً و بدون هیچ حرف یا علامت اضافه و کم، با کلمه https شروع و صرفاً با عبارت shaparak.ir. (دات شاپرک دات آی آر) به پایان می‌رسد.

منبع: پایگاه اطلا‌ع‌رسانی پلیس فتا
انتهای پیام/