شناسهٔ خبر: 49134850 - سرویس استانی
منبع: راه دانا | لینک خبر

تضعیف سیستم ایمنی بیماران کرونایی راهی هموار برای شیوع قارچ سیاه/ درمان موجود است، مداخله ها باید به موقع باشد

از شیوع قارچ سیاه در اصفهان مدتی است می‌گذرد، نام این بیماری در ماه‌ اخیر در پیوند با کرونا مطرح می‌شد، بیماری که به دلیل ضعف سیستم ایمنی در بیماران به ویژه کودکان مشاهده شده است و بر ضرورت بیش از پیش مراقبت ها تاکید می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ قارچ سیاه یا “موکورمایکوزیس” یک بیماری مسری نیست، اما می‌تواند باعث ابتلای کسانی شود که سیستم ایمنی‌شان تضعیف شده است، شیوع سویه دلتای ویروس کرونا در ایران هر روز بر شمار قربانیان مبتلا به بیماری کرونا می‌افزاید، تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ نفر دیگر در ایران در پی ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

شمار جانباختگان کرونا در ایران بنا بر آمار رسمی به بیش از ۱۰۳ هزار نفر رسیده است، افزون بر آن تا کنون حدود چهار میلیون و ۷۱۶ هزار نفر از مردم ایران مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند.

تضعیف سیستم ایمنی بیماران کرونایی راه را برای سایر بیماری‌های عفونی و از آن جمله قارچ سیاه هموار می‌سازد؛ محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت بیان کرده: قارچ سیاه در افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان به مدت طولانی بستری می‌شوند نیز دیده شده و این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن شده و خوردن غذای آلوده نیز در بروز قارچ سیاه نقش دارد، داروی این بیماری “آمفوتیریسین بی” است.

*پیشگیری از شیوع قارچ سیاه وابسته به سیر کرونا

بهروز کلیدری در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز، با اشاره به علل شیوع قارچ سیاه در استان اصفهان اظهار کرد: وجود قارچ سیاه غیرعادی نیست و هرگاه عفونت‌های میکروبی و ویروسی افزایش یابد و سیستم ایمنی جمعی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد در افرادی که ضعف ایمنی شدید دارند، قارچ‌های فرصت طلب مانند قارچ سیاه در بدن فرد مستقر می‌شوند و آسیب جدی به فرد وارد خواهند کرد، در شرایط کنونی نیز به دلیل افزایش بسیار زیاد بیماران، تمام مبتلایانی که ضعف ایمنی شدید دارند، مخصوصاً افرادی که سابقه دیابت دارند در معرض ابتلاء به قارچ سیاه هستند که عوارض جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با توجه به شیوع قارچ سیاه بین کودکان مبتلا به کرونا افزود: قارچ سیاه بین کودکان مبتلا به کرونا در استان اصفهان شیوع یافته و چند نفر از کودکان مبتلا به کرونایی که در بیمارستان امام حسین (ع) بستری هستند، درگیر آن شدند که در یک مورد از آن‌ها که کودکی هشت ساله است، پزشکان مجبور به تخلیه قسمت‌هایی از گونه و چشم او شدند تا بتوانند جانش را حفظ کنند.

وی ابراز داشت: پیشگیری از ابتلاء به قارچ سیاه در شرایط فوق بحرانی کرونا، تنها به کاهش سیر کرونا و تعداد بیماران مبتلا به کرونا وابسته است، زیرا هر چقدر افراد بیشتری از ابتلاء به ویژه در افرادی که نقص ایمنی دارند را داشته باشیم، به همان میزان احتمال ابتلاء به قارچ‌های فرصت طلب مانند قارچ سیاه نیز بیشتر خواهد شد.

کلیدری با اشاره به درمان قارچ سیاه بیان کرد: در افرادی که درگیر قارچ سیاه می‌شوند، تجویز و مصرف داروهای ضدقارچ به طور وسیع و سریع شروع می‌شود، اما گاهی کنترل بیماری قارچ سیاه امکان‌پذیر نیست و صورت بیمار به شدت درگیر می‌شود و چاره‌ای جز تخلیه صورت بیمار برای متخصصان گوش، حلق و بینی باقی نمی‌ماند، این قارچ عمدتاً صورت را درگیر می‌کند، آمارهایی از ابتلای بزرگسالان به قارچ سیاه در بیمارستان‌های مختلف استان گزارش می‌شود، باید بدانیم نگرانی از گسترش بی‌وقفه کرونا باید بیش از نگرانی ابتلاء به قارچ سیاه باشد و اگر بیماری کنترل نشود، وضع ناخوشایند موجود به وضعی فاجعه‌بار تبدیل می‌شود و تنها نباید نگران قارچ سیاه باشیم، چرا که همه چیز رو به سیاهی است.

*بروز قارچ سیاه در کودکان کرونایی

مهرداد معمارزاده در گفت و گو با خبرنگار ما در  رابطه با مشاهده بیماری قارچ سیاه  کودکان اظهار کرد: در چند هفته گذشته ما چند کودک دارای علائم کرونا بستری در بیمارستان داشتیم که مشکوک به این بیماری بودند اما پس از انجام آزمایش، ابتلای یکی از آنها به قارچ سیاه محرز شد، قارچ سیاه، عفونت قارچی است که بر اثر قارچی به نام موکورمایکوزیس ایجاد می شود، این عفونت روی سینوس‌ها، مغز و ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد.

رئیس بیمارستان امام حسین (ع) اصفهان افزود: قسمتی از حفره چشم، صورت، گونه و کام این کودک هشت ساله در اثر قارچ سیاه از بین رفته و تا کنون ۶ بار تحت عمل جراحی قرار گرفته، همچنین این کودک دارای بیماری زمینه ای دیابت بوده است، آزمایش‌ها نشان داد که یکی دیگر از کودکان مذکور دارای سیاه زخم بود،  نفر دیگر نیز یک آبسه وسیع در صورتش داشت که بهبود یافت و از بیمارستان ترخیص شد.

وی یادآور شد:  قارچ موکورمایکوزیس در بدن ما و محیط زندگی وجود دارد اما بدلیل سیستم ایمنی طبیعی که داریم، رشد نمی کند، اگر سیستم ایمنی فردی به دلایلی مانند ابتلا به کرونا ضعیف شود، زمینه رشد این قارچ فراهم می شود و می تواند بر سیستم ایمنی فرد غلبه کند که این شرایط در بیماران زمینه ای، حادتر است.

به گفته متخصصان، گسترش سریع این عفونت تا حد زیادی به استفاده بی رویه از داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) که اغلب برای درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز می‌شود، ارتباط پیدا می‌کند. استفاده بیش از حد از این داروها یا مصرف آنها توسط افرادی که سیستم ایمنی بدن آنان به دلیل بیماری ضعیف شده است، در واقع خطر ابتلا به این عفونت قارچی را افزایش می دهد.

اگرچه داروی این بیماری در ایران موجود است اما مراجعه سریع به پزشک متخصص و پرهیز از خوددرمانی رمز کلیدی فائق آمدن بر این بیماری قارچی به شمار می رود.

انتهای پیام/