شناسهٔ خبر: 49015998 - سرویس سیاسی
منبع: راه دانا | لینک خبر

در صحن علنی مجلس آغاز خواهد شد؛

بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم از فردا

بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی رئیس جمهور از ساعت ۸ صبح فردا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز خواهد شد و پیش بینی می‌شود این جلسات تا روز سه‌شنبه ادامه یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پس از بررسی برنامه‌های ۱۹ وزیر پیشنهادی آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری در کمیسیون ها، فراکسیون‌ها و مجامع استانی مجلس، که در قالب بیش از ۲۷۰ جلسه با وزرای پیشنهادی انجام شد، از فردا جلسات بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی در دو نوبت صبح و بعدازظهر در صحن علنی مجلس آغاز خواهد شد.

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح فردا (۳۰ مرداد) برای بررسی خط مشی دولت و صلاحیت و برنامه وزرای پیشنهادی برگزار می‌شود.
 
طبق اعلام قبلی سید نظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، جلسات رأی اعتماد به صورت دو شیفت خواهد بود و نطق میان دستور نیز وجود ندارد.
 
وی پیش بینی کرده بود که بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تا روز سه شنبه ادامه یابد.
 
موسوی همچنین امروز در گفت‌وگویی، اظهار کرد: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم از فردا شنبه در دو شیفت آغاز می‌شود که شیفت صبح از ۸ تا ۱۲ و شیفت بعدازظهر از ۱۴ تا ۱۸ خواهد بود، البته برای شیفت دوم باید از مجلس رای گیری شود که این کار فردا صبح صورت می گیرد.
 
وی افزود: به احتمال زیاد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس سه شنبه هفته آینده به اتمام‌ می رسد و همان موقع برای کل کابینه رای گیری نهایی صورت می‌گیرد.
 
 
حضور رئیس جمهور در مجلس
 
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه فردا رئیس جمهور برای دفاع از کابینه در مجلس حضور پیدا می کند، گفت: طبق آیین نامه مجلس بعد از صحبت های مقدماتی رییس مجلس، رئیس جمهور اولین فردی است که صحبت کرده و به ارایه برنامه کلی دولت می پردازد؛ اول از کلیت ترکیب وزاری پیشنهادی دفاع کرده و سپس نوبت به موافقان و مخالفان کلیت کابینه می رسد، بعد از آن مجلس در شور دوم بررسی صلاحیت هر یک از وزرا را انجام‌ می‌دهد .
 
براساس آیین نامه داخلی مجلس، در زمان بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی، ابتدا رئیس جمهور به مدت دو و نیم ساعت فرصت خواهد داشت که در صورت ضرورت در صحن علنی مجلس حضور یافته و به دفاع از برنامه‌های دولت و همچنین معرفی وزرای پیشنهادی و برنامه‌های آن‌ها بپردازد.
 
در ادامه ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف، درخصوص کلیات برنامه به ارایه دیدگاه‌های خود خواهند پرداخت. سپس بررسی صلاحیت و برنامه‌های هر یک از وزرای پیشنهادی براساس حروف الفبا و با ارایه گزارش کمیسیون مربوطه هر وزیر آغاز خواهد شد.
 
پس از آن دو نماینده موافق و دو نماینده مخالف که هر کدام ۱۵ دقیقه فرصت خواهند داشت به ارایه دیدگاه‌های خود درخصوص وزیر پیشنهادی مربوطه خواهند پرداخت و وزیر پیشنهادی نیز ۳۰ دقیقه به دفاع از برنامه‌های خود خواهد پرداخت.
 
پس از پایان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی که پیش بینی می‌شود حدود ۴ روز به طول انجامد، رای گیری کلی برای وزرای پیشنهادی در صحن علنی انجام و نتایج آن در آن جلسه اعلام خواهد شد.
 
آیت الله رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۰ مردادماه در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اسامی ۱۹ وزیر پیشنهادی خود را اعلام کرد.
 
این اسامی در جلسه روز شنبه ۲۳ مرداد از سوی رئیس مجلس در صحن علنی قرائت و اعلام وصول شد و از روز شنبه گذشته، کمیسیون ها، فراکسیون‌ها و مجامع استانی مجلس شورای اسلامی با تشکیل جلسات مختلف با حضور وزرای پیشنهادی، بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی را که همزمان اطلاعات آن‌ها در سایت هیئت رئیسه مجلس نیز بارگذاری و در اختیار نمایندگان قرار داده شده بود، را آغاز کردند.
 
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌ها در عصر روز سه شنبه ۲۶ مردادماه پایان یافت.
 
اسامی وزیران پیشنهادی رئیس جمهور برای دولت سیزدهم به ترتیب حروف الفبا به این شرح است:
 
۱- دکتر عیسی زارع پور (ارتباطات و فناوری اطلاعات)
 
۲- حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب (اطلاعات)
 
۳- دکتر احسان خاندوزی (امور اقتصادی و دارایی)
 
۴- دکتر حسین باغگلی (آموزش و پرورش)
 
۵- دکتر بهرام عین اللهی (بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)
 
۶-  دکتر حجت‌الله عبدالملکی (تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
 
۷- دکتر سیدجواد ساداتی نژاد (جهاد کشاورزی)
 
۸- دکتر حسین‌امیر عبداللهیان ( امور خارجه)
 
۹- دکتر امین‌حسین رحیمی (دادگستری)
 
۱۰- امیر سرتیپ ستاد دکتر محمد رضا آشتیانی (دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح)
 
۱۱- مهندس رستم قاسمی  (راه و شهرسازی)
 
۱۲- دکتر سیدرضا فاطمی امین (صنعت ،معدن و تجارت)
 
۱۳- دکتر محمدعلی زلفی گل (علوم، تحقیقات و فناوری)
 
۱۴- دکتر محمدمهدی اسماعیلی (فرهنگ و ارشاد اسلامی)
 
۱۵  دکتر احمد وحیدی (کشور)
 
۱۶- مهندس سید عزت الله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)
 
۱۷- مهندس جواد اوجی (نفت)
 
۱۸- مهندس علی اکبر محرابیان (نیرو)
 
۱۹- دکتر سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)
 
 
انتهای پیام