عصر ایران: همه چربی هایی که مصرف می کنیم مضر نیستند و لازم است که برای سالم تر بودن چربی ها را نیز در برنامه روزانه خود قرار دهیم.
در زیر پنج چربی سالم که برای بدن لازم و مفید هستند، آمده است:
تخمه آفتابگردان و تخمه کدو
تخمه آفتابگردان و تخمه کدو هر دو سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که مشابه اسیدهای چرب ماهی های چرب عمل می کنند.
گردو
گردو منبع خوب چربی های مفید است که باید در برنامه غذایی گنجانده شود. گردوها سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع پلی و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. در نتیجه یک ماده غذایی فوق العاده برای گیاهخوارانی محسوب می شوند که ماهی و روغن ماهی مصرف نمی کنند و به دنبال یک منبع گیاهی امگا 3 ها هستند.
ماهی های چرب
این ماده غذایی منبع خوب چربی مفید مانند اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت قلب، چشم ها و مفاصل موثر هستند. از آنجایی که ماهی سفید یک منبع خوب و فوق العاده پروتئین های کم چرب است، ماهی های چربی مانند ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین و غیره میزان بیشتری امگا 3 دارند.
تخم کتان
یکی دیگر از منابع چربی های سالم تخم کتان است. این دانه های ریز مانند تخمه کدو و آفتابگردان حاوی میزان قابل ملاحظه ای چربی های غیراشباع پلی است. علاوه بر این تخم کتان را منبع گیاهی و فوق العاده امگا 3 ها بدانید.
آووکادو
برخلاف اکثر میوه ها که حاوی قند و کربوهیدرات های زیادی هستند آووکادو منبع خوب اسیدهای چرب مفید برای سلامتی است. در واقع حدود 77 درصد چربی مفید دارد که بیش از اکثر منابع حیوانی است.