به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن حاجی میرزایی در نشست تحول و منابع انسانی درسی و پنجمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش اظهار کرد: تعارض سیاستی شدیدی را در بحث تامین معلم شاهد هستیم، از یک سو با امتیاز ویژه به دانشگاه فرهنگیان، هر دانشجو معلم از روز نخست استخدام شده، حقوق دریافت میکند و از سربازی معاف میشود؛ اینها امتیازات خوبی است که نظام برای تربیت معلم با کیفیت ارائه کرده است اما همزمان با این سیاستها، 50 درصد نیروهای آموزش و پرورش از سایر مسیرها وارد شدهاند.
همچنین حسین خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: وقتی 3 تا 5 سال دانشجو جذب نشد، بنده که مسئول دانشگاه شدم با 25 هزار کمبود معلم مواجه شدم، در مقطعی پذیرش دانشجو معلمان به 3 هزار نفر رسیده بود و زمانی که به دانشگاه آمدم باید کمیت و کیفیت را همزمان جلو میبردم.
فرار نیروها در آموزش و پرورش
وی افزود: مشکل اصلی آموزش و پرورش فرار نیروها است که در برخی استانها از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان و ایلام بیشترین فرار نیرو را داریم، ضرورت ایجاد تعهد ثبات 10 ساله نیروها نیاز است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: در سالهای 88 تا 90 هیچ معلمی گرفته نشد و این فاجعه سالهای 92 تا 96 نیز تکرار شد و جذب دانشجو معلمان از 21 هزار نفر به 3 هزار نفر رسید.
تربیت سالانه 50 هزار معلم تا سال 1410
خنیفر بیان کرد: 348 هزار و 729 نفر تا سال 1405 از آموزش و پرورش بازنشسته میشوند و ناگزیریم تا سال 1410 سالانه حداقل 50 هزار معلم تربیت کنیم، برخی میگویند شاید این معلمان اضافه بیایند، اگر اضافه هم بیاید جمعیت دانشآموزان در کلاسهای درس کمتر می شود از تربیت معلم نگران نباشید.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: تا سال 1403 باید سالانه 25 هزار دانشجوی 4 ساله جذب شود و دانشگاه دانشگاه فرهنگیان به ازای بازنشستگیها تا سال 1400، 168 هزار نفر نیرو تربیت کرده است و تا سال 1405 باید 278 هزار و 723 نفر را تربیت کند به شرط آنکه ردیف استخدامی داده شود.
کسر از حقوق دانشجو معلمان قانون است
وی با اشاره به اینکه امروز علیه بنده توییت زدند که چرا حقوق دانشجو معلمان را میخورید، گفت: قانون میگوید شهریه دانشجو 2 قسمت دارد 45 درصد حقوق دانشگاه و 55 درصد حقوق دانشجو اما این موضوع به تدریج فراموش شد و تصور کردند همه این پول، حقوق دانشجو است.
وی ادامه داد: کسر از حقوق دانشجومعلمان توسط آموزش و پرورش انجام و به خزانه واریز میشود، تخصیص آن از سوی دولت است و اصلا به حساب دانشگاه نیامده است؛ اداره این دانشگاه از همه وزارتخانهها سختتر است.
آمادگی برای تولید برنامه درسی مهدکودکها
خنیفر تصریح کرد: علاوه بر 132 واحد 35 واحد هم اضافه کردیم و در سال 98 برای نخستین برا با دخالت معاونین آموزشی، بازنگری کل برنامههای درسی تربیت معلم انجام شد همچنین رشتههای جدیدی ایجاد کردیم و آمادگی داریم حتی برای مهد کودکها برنامه درسی بنویسیم، میخواهیم به محتوای درسی متناسب با سرفصلها ورود کنیم.
وی گفت: 31 جلد تاریخ تربیت معلم 100 ساله ایران را تدوین کردیم که توسط وزیر آموزش و پرورش رونمایی میشود و تحولات تربیت معلم را در 108 سال اخیر به تفکیک استانها داریم.
انتهای پیام/