به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهران حیاتی مدیر جهاد کشاورزی قوچان گفت: امسال ۲۷ هزار هکتار از کشتزارهای قوچان زیر کشت گندم و جو دیم قرار گرفته بودند که به دلیل بروز خشکسالی ۹۰ درصد محصولات این مزارع از بین رفته است.
او افزود: همچنین ۱۳ هزار هکتار از کشتزارهای قوچان زیر کشت گندم آبی رفته بودند که به دلیل خشکسالی عملکرد آنها به شدت کاهش یافته و از ۲ تن محصول در هکتار به نیم تن رسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اشاره به پیشبینی خرید تضمینی هشت هزار و ۵۰۰ تن گندم در این شهرستان، ادامه داد: علاوه بر خشکسالی، گرمای زودرس و وزش باد گرم باعث شده محصول پوک شود و به وزن مطلوب نرسد که همین امر ممکن است این میزان پیش بینی خرید تضمینی را محقق نکند.
بیشتر بخوانید
حیاتی با اشاره به فعال شدن دو مرکز خرید تضمینی در سطح این شهرستان، بیان کرد: ظرفیت سیلوی گندم ۱۲ هزار تن و مرکز داغیان سه هزار و ۵۰۰ تن است که البته قرار بود مرکزی نیز در روستای «علی زینل» به این منظور آماده شود، اما به دلیل کاهش میزان برداشت گندم، این مرکز فعال نشد.
او به کاهش ۱۸۹ میلی متری میزان بارندگی این شهرستان نسبت به سال زراعی گذشته و پراکنش نامناسب آن، تصریح کرد: خرید و فروش گندم، خارج از نظام تعیین شده، قاچاق محسوب میشود لذا تیمهای رصد پایش بهصورت مستمر در حال ارزیابی شرکتهای بازرگانی بوده و با متخلفان برخورد جدی انجام میدهند.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اشاره به تعیین قیمت ۵ هزار تومانی برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم تاکید کرد: متأسفانه این قیمت با هزینههایی که کشاورزان انجام میدهند همخوانی ندارد، زیرا تولیدکننده محصول با افزایش هزینههای کارگری، سم و بذر روبه روست و همین امر نیز باعث شده آنها تمایل کمتری به تحویل گندم تولیدی خود داشته باشند.
حیاتی با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در این شهرستان به دنبال تقویت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: برای تأمین بذر مورد نیاز شهرستان ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات توسط صندوق به اتحادیه تعاون روستایی اختصاص خواهد یافت تا از این طریق کشاورزان بذرهای گواهیشده مورد نیاز خود را تأمین کنند.
انتهای پیام//ف.ب