خبرگزاری میزان - امیر دریادار «حسین خانزادی» در یک برنامۀ زندۀ تلویزیونی، با اشاره به روند ساخت هاورکرافت در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: طبق وعدهای که وزارت دفاع به داده است، آذرماه از این محصول دفاعی رونمایی میشود، این محصول دفاعی سنگین و مجهز به موشک است و قابلیت پرتاب اژدر و مین را دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ساخت ناو شکن اقیانوس پیما نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین شناور اطلاعاتی این نیرو خبر داد و تصریح کرد: این محصول دفاعی ظرف یک سال آینده الحاق خواهد شد.
وی با اشاره به الحاقات در هفته دفاع مقدس، از الحاق ناو جمهوری اسلامی ایران «دماوند» خبر داد و اضافه کرد: این محصول دفاعی به ناوگان شمال الحاق میشود.
تکمیل بازسازی و بهینهسازی ناوموشکانداز «سهند»
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به بازسازی کامل ناو موشکانداز «کنارک» اشاره کرد و افزود: این ناو موشکانداز که در سانحه موشکی آسیب دیده بود به طور کامل بازسازی و بهینهسازی شده است، و به ناو موشکی تبدیل شده است و در برنامههای الحاقی قرار دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به قابلیتهای ناوبندر مکران و نا موشکانداز سهند، افزود: ناوبندر مکران بندر متحرک است که ناوشکن سهند در آن پهلو میگیرد و سهند ۴٠٠روز دریانوردی را در دریاهای دور انجام داده است.
ناو بندر مکران قابلیت حمل پنج بالگرد را دارد
وی تصریح کرد: ناوشکن سهند این دریانوردی را در آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی انجام نداده است، مکران قابلیت حمل پنج بالگرد را دارد، طی شش ماه در کمال ناباوری غربیها این ناو بندر ساخته شد و ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس برای دوست و دشمن پیام دارد و امروز در اقیانوس اطلس ایران تولید کننده است و ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس پاسخ به ادعای آمریکاییهاست.
خانزادی تصریح کرد: اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی منطقه اقیانوس هند متشکل از ۳۶ کشور حاضر در پیرامون اقیانوس هند است، این اقیانوس به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان طی سالهای گذشته با موضوع دزدان دریایی مواجه شد و در این عصر فناوری و تمرکز بر اطلاعات و مهیا کننده تسلط بر عرصههای دریاها، کانونهای نا امکنی بواسطه دزدان دریاییدر منطقه خلیج عدن شکل گرفت و باعث شد تا کشورهای منطقه هوشیاری بیشتری پیدا کنند.
شاهد خلاء یک نیروی دریایی تمام عیار در بیشتر مناطق این اقیانوس هستیم، خیلی از کشورهایی مثل سومالی، یمن و ... نیروهای دریایی معناداری ندارند
وی ادامه داد: شاهد خلاء یک نیروی دریایی تمام عیار در بیشتر مناطق این اقیانوس هستیم، خیلی از کشورهایی مثل سومالی، یمن و ... نیروهای دریایی معناداری ندارند، این دست نیروها در شمال اقیانوس هند مستقر هستند و در شمال اقیانوس هند نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان نیرویی قدرتمند با ظرفیت دریانوردی و اقیانوسی مستقر است.
خانزادی با بیان اینکه سال ۲۰۰۷ با گسترش دزدی دریایی سازمان جهانی دریانوردی از منطقه شاخ آفریقا که سومالی باشد، ۷۰۰ مایل دریایی را منطقه نا امن اعلام میکند و تا محدوه مرزهای هند نزدیک میشود، تجارت و استفاده از ظرفیتهای دریایی نیز با هزینههایی مانند دستمز ۱ د نیروی انسانی و... مواجه میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش هند را مبتکر برگزاری چنین اجلاسی برای افزایش آگاهی محیطی و جلوگیری از شکلگیری کانونهای نا امنی برشمرد و اضافه کرد: هرچقدر تبادل اطلاعات افزایش پیدا کند از شکلگیری ان جلوگیری میکند، برای اولین بار در اجلاس سال ۲۰۱۰ شرکت کردیم.
وی ادامه داد: انگستان و فرانسه با توجه به اینکه سرزمین و جغرافیای اصل انها در اروپاست، اما به دلیل جزایری که دارند، باعث شده تا اینها هم ادعا کنند، جزء این اجلاس باید باشند.
خانزادی با تأکید بر اینکه دامنه دریانوردی ما وسیع شده است، افزود: هرکجا جزیره کوچکی است، ردپای استکبار جهانی آنجاست و هر جا رسیدند آنجا را تصرف کردند.
وی تأکید کرد: میزبان ششم این اجلاس نیروی دریایی ارتش بود، فرانسه میزبان بعدی این اجلاس بود و به دلیل فراگیری بیماری کرونا فرانسویها درخواست داشتند که ریاست این اجلاس بر عهده شما باشد تا برگزاری اجلاس به شکل وسیع با حضور فرماندهان برگزار شود و در نهایت برگزاری آن به ۲۰۲۱ منتقل شد و دو هفته پیش به مدت پنج روز در این اجلاس شرکت کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: طی سخنرانی در این اجلاس مواضع جدی جمهوری اسلامی ایران را در ارتباط صفبندیها و اعتلافهای شکل گرفته مطرح کردیم و گفتوگوی خیلی خوبی با فرماندهان نیروی دریایی آلمان و هلند و ... داشتیم، همه این کشورها اعلام کردند که برای اولین بار این نوع گفتوگو بین اروپاییها و ایران شکل گرفته است و پیام بسیار روشنی از شما دریافت کردیم.
اروپاییها دنبال جدا کردن حساب خود از آمریکا هستند
خانزادی با بیان اینکه اروپاییها دنبال جدا کردن حساب خود از آمریکا هستند، اضافه کرد: ما منتظریم عکسالعملهای خوبی را از آنها شاهد باشیم، در مجمع اصلی به عنوان فرزند این مملکت و نماینده جمهوری اسلامی ایران بدون پرده پوشی مطالبی تند و شفاف را بیان کردم و مشخص کردم که چه کسانی خطا میکنند و آسیبهایی برای خودشان و میزبانانشان دارد.
وی اظهار داشت: نقشهای از خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند را با حضور فرمانده نیروی دریایی فرانسه بروی میز پهن و به دقت گستره وسیع این دریاها موقعیت ناوهای کشورهای مختلف جهان را مشخص کردیم، فرمانده نیروی دریایی فرانسه گفت الان با این نقشه متوجه شدم ناوهای ما کجا هستند.
امنیت پایدار در مرزهای آبی کشور حکمفرماست
خانزادی با اشاره به امنیت حاکم بر خلیج فارس در دریای عمان، حضور ناوگروه ایران در خلیج عدن را بر پایه همکاری با جامعه جهانی برشمرد و اضافه کرد: این ناوگروه، سه هزار کیلومتر از جغرایای دریای عمان فاصله دارد و در این مسافت دنبال برقراری امنیت برای جامعه جهانی در این خلیج هستیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: اروپاییها و اتحادیه اروپا به شدت تحت فشار آمریکا هستند و اروپاییها برای اینکه دربازی سیاسی قرار نگیرند و دستآویز نشوند، رسماً اعتلافی را تشکیل دادند، ممکن است که فرانسویها در خلیج فارس حضور داشته باشند، اما شیطنت اصلی در منطقه توسط آمریکا انجام میشود.
خانزادی اضافه کرد: وسعت دریاها زیاد است و همکاری جمعی را نیاز دارد و در جغرایای مختلف هدایت شود و مدتها دنبال تشکبل مرکزی بودیم که این تلاشهای جمعی امنیت آفرین را هدایت کند، زیرا در غیر این صورت تلاشها بی فایده است.
مرکز بینالمللی همکاریهای دریایی برای اولین بار در چابهار
وی افزود: مرکز بینالمللی همکاریهای دریایی برای اولین بار در این منطقه و در چابهار ایجاد شده است، بناست که هر کشوری بخواهد در این کار مهم مشارکت داشته باشد، نمایندههای خود را به این مرکز اعلام کند، زیرا هدف جمعآوری دادههای سفید و تسلط و اشراف بر اقیانوس هند به ویژه مناطقی که کانون نا امنی در آن شکل گرفته است.
خانزادی با اشاره به تشکیل کارگروه تبادل اطلاعات، تصریح کرد: این اطلاعات سفید باید بین کشورها به اشتراک گذاشته شود تا مشخصات کشتیها مشخص شود و از قبل کشتیهای متخلف قابل شناسایی باشند، جلوی هر فعالیتی که مخل امنیت دریا باشد را خواهد گرفت، همه ظرفیتهای عملیاتی را در قالب مبارزه با قاچاق و اقدامات تروریستی بکار میگیرد.
جمهوری اسلامی ایران به صورت بر خط با این ۳۶ کشور ارتباط دارد و مرکز بینالمللی همکاریهای دریایی، مجهز به دادههای هواشناسی است
فرمانده نیروی دریایی ارتش از افتتاح این مرکز در ماههای آینده خبر داد و اضافه کرد: میزهای مختلفی برای ارگانهای مختلف دریایی کشور پیش بینی شده است و همه این میزها متصل به مراکز تبادل داده هستندو ظرفیت قابل توجهه نیروی دریایی در این مرکز متمرکزشده است و نیروهای دریایی ارتش، و سپاه و همه نهادهایی که با دریا سر و کار دارند، میزی در این مرکز دارند و اطلاعات خود را به اشتراک گذاشته و تصویری بزرگ از دریا بدست میآید.
خانزادی با بیان اینکه ناو گروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوبندر مکران و ناوشکن سهند است، افزود: مکران یک بندر متحرک است که در دوردست میتواند عملیات انجام دهد، بدون محدویت میتواند مدتها در دیا دریانوردی کند، ناوشکن سهند سال ۹۷ به نیروی دریایی ملحق شد، ۴۰۰ روز دریانوردی داشته است و بخش زیادی از آندر دریای سرخ برای اسکورت نفتکشها بوده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: برخی کشورها تصور داشتند که ناوشکن ایرانی تنها قادر است در آبهای نزدیک دریانوردی کند، ناوبندرهای چینی و چند کشور دیگه تنها در جهان ناوبندر دارند و از آن استفاده میکنند.
مکران ۱۰۵ هزار تنی، با قابلیت حمل پنج بالگرد
وی تصریح کرد: تنها آمریکاییها پنج ناوبندر دارند، تُناژ ناوبندر آمریکایی ۷۱ هزار تن است در صورتی که مکران ۱۰۵ هزار تن است، مکران قابلیت حمل پنج بالگرد را دارد و ناوبندر آمریکایی قابل حمل چهار بالگرد را دارد و مکران ۱۰ شناور مجهز به موشک را میتواند حمل کند.
خانزادی با بیان اینکه آنها یک شناور نفت کش را به ناوبندر تبدیل کردند، اضافه کرد: بعد از آمریکاییها ما این توانمندی را برای درنوردیدن اقیانوسهای جهان در کمال ناباوری دشمن این مهم اتفاق افتاد.
رصد دائم تحرکات در مرزهای آبی کشور
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: هر کس در مدیریت استراتژیک روند تولید کند دست بالا را دارد، تا امروز آمریکاییها با حضورشان در منطقه شرایطی را ایجاد میکردند و ما هم دائم مشغول رصد و پایش تحرکات آنها بودیم تا اگر شیطنتی داشتند با آنها برخورد کنیم، امروز در اقیانوس اطلس ما هستیم که روند تولید میکنیم.
وی گفت: سال ۹۴ یک کارشناس آمریکایی خطی را از سواحل کالیفرنیا تا بندر عباس کشید و گفت این فاصله ۹ هزار و ۵۰۰ مکایل است و ایرانیان امکان ندارد توانایی حضور در اینجا را داشته باشند، ما مسیر طولانی را انتخاب کردیم، با اقتدار از این مسیر عبور کردیم، زیرا غیرت و جرأت ایرانی بروی عرشه ناوشکن سهند پای کاربود.
تهدیدی برای آمریکا از ناحیه اروپا متصور نیست
خانزادی با اشاره به اینکه تهدیدی برای آمریکا از ناحیه اروپا متصور نیست، افزود: بنای اصلی حرکت ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس ظلم ستیزی است و هیچ نهیبی را از سمت هیچ استکباری را بر نمیتابد و در وسط اقیانوس اطلس این حضور را رسانهای کردیم.
وی افزود: اعلام کردیم که با حرکت این ناوگروه دنبال محک زدن توانمندیهای مقدرانه جمهوری اسلامی ایران هستیم که بدون پهلوگیری در هیچ بندری میتواند دریانوردی کند و آمریکاییها را دست پاچه کرد.
دروازههای اطلس بروی جمهوری اسلامی ایران باز شده است
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه نگرانی آمریکا برای ما قابل توجه بود، گفت: چون اصلاً برنامه برای ورود به خلیج مکزیک نداشتیم، در سکوت خبری به تبلیغات رسانههای غربی گوش میکردیم و برخی از آنها برای ما مضحک بود، مکران را تحلیل میکردند و تهدیدات تهی آنها را شاهد بودیم.
مکران ناوبندری که قابلیت عملیات در دور دست را دارد و ۱۰ هزار سوخت با خودش حمل میکند و ۱۰ سال بدون سوختگیری میتواند در دریا حضور داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: اینکه چقدر در دریاهای آزاد جلو بروید، عملیاتی که از جنس جنگ نیست و بنا نیست جنگی در آن اتفاق بیفتد، نمایش اقتدار و توانمندی است و این حضور امنیت آفرین و همراهی و هماهنگی است که به برقراری امنیت جهانی به نفع تجارت دریایی است و نمایش قدرت است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری چند ماه پیش فرمودند: «نفس حضور در دریا قدرت است»، اینکه جوانان یک مملکت میتوانند دریا را در سلطه خود قرار دهند یک قدرت است، جمهوری اسلامی ایران کشوری صلح طلب و دنبال حمایت از کشورهای مظلوم است و حرکت ناوگروه ایران برای مظلومان جهان الهام بخش است.
خانزادی بیشترین و سختترین تحریمها را تحریمهای نظامی برشمرد و اضافه کرد: از روز اول با خروج مستشاران و بسته شدن تمام دروازهها بروی نیروهای مسلح را شاهد بودیم، با شکستن تحریمها نیروی دریایی ایران برای اولین بار در اطلس حضور پیدا میکند.
دشمن ۲٠هزارکیلومتر از مرزهای آبی کشور دور است
وی با بیان اینکه دشمن ۲۰ هزار کیلومتر از مرزهای ایران دور است، تصریح کرد: آمریکا گستاخانه پیرامون جمهوری اسلامی ایران پاگاه ایجاد، نیروها و تجهیزاتشان را مستقر کردند و اذعان دارند که در آبهای آزاد حضور دارند، نگران حضور نیروی دریایی ایران در اطلس دارند و در فاصله پنج هزار مایلی وحشت بر تن آنها افتادند.
خانزادی اظهار داشت: آنها نگران عادی شدن حضور ایران در اطلس هستند و ابهت و هیمنه دروغین آنها را فرو میریزد، جوانان انقلابی و بسیجی ما وارد اطلس میوند و در خیلی از روندها نقش تعیینکننده دارند، نیروهای مسلح ما روی پای خود ایستادند و به همه مستشاران نه گفتند، مقام معظم رهبری هم از نیروهای دریایی و هوایی به عنوان نیروهای تجهیزات محور یاد کردند
بالاترین سطح ولایتمداری و وحدت کلمه در نیروهای مسلح معنا شد
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تأکید براینکه بالاترین سطح ولایتمداری و وحدت کلمه در نیروهای مسلح معنا شد، اضافه کرد: فرمایشات فرمانده معظم کل قوا نصبالعین ماست که چند سال بعد از فرمایش ایشان که فرمودند ناوشکن بسازید، جماران ساخته شد.
دنا در دریای سرخ این دریای نا امن جهان حاضر خواهد شد، این دریا کانون اقدامات تروریستی نیابتی است
خانزادی گفت: شاهد ناوشکنهای بومی و سایر محصولات دفاعی هستیم و دنا در دریای سرخ این دریای نا امن جهان حاضر خواهد شد، این دریا کانون اقدامات تروریستی نیابتی است.
وی ادامه داد: یک سال است در دریای سرخ و اقیانوس اطلس اسکورت کشتیهای تجاری را انجام میدهیم و کشتیهایی که از مدیترانه بر میگردند را به منطقه امن و پایدار میرساند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه جوانان متعهد و مؤمن پای کار آمدند، اضافه کرد: این جوانان چرخ نیروی دریایی را چرخاندند و ساخت قطعات پیچیده را در جهادهای خودکفایی انجام دادند، مراکزی که با تأکید مقام معظم رهبری تشکی شدند.
ناوشکنهای شهیدان نقدی و بایندر دو ناوشکن ۶۰ ساله ما پنج هزار کیلومتر دورتر از مرزهای کشور در حال دریانوردی هستند
وی تآکید کرد: ناوشکنهای شهیدان نقدی و بایندر دو ناوشکن ۶۰ ساله ما پنج هزار کیلومتر دورتر از مرزهای کشور در حال دریانوردی هستند و امنیت را برای نفتشکنهای ما فراهم میکنند، برای سه چهار ماه پایداری دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش بر استفاده از ظرفیت و دانش بومی کشوردر انجام چنین اقداماتی مهم تأکید کرد و اهار داشت: ما در دانشگاه شهید عباسپور مجموعه از شرکتهای دانش بنیان را داریم که در کار تعمیرات و حتی ساخت موتورهای شناور هم وارد شدهاند.
وی ادامه داد: دکتر ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور خیلی خوب از جوانان پشتیبانی میکنند، موتور بومی ساخته شده است، یک جهش بزرگ فناوری در کشور است، موتور دیزل دریایی با توان سه هزار و ۶۰۰ اسب بخار ساخته شده است، مرکز نوآوری صنایع دریایی را هم فعا ل داریم، همه در این فضا جوانان هستند و متخصصین جوان ما ادعا کردند که قادر به ساخت ناوشکن سنگین هستند.
خانزادی تأکید کرد: پیش بینی کارخانجات نوآوری صنایع دریایی کردیم و این کارخانجات را در اختیار این عزیزان قرار دادیم و میدان برای این جوانان در نیروهای مسلح بهویژه نیروی دریایی ارتش فراهم است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: به طور مثال در اسفراین بزرگترین «شافت» دنیا در حال ساخت است، «پروانه» در مشهد، «توپ» در اصفهان و «گریبکس» در کرج ساخته میشود، تخصص این جوانان را نشان میدهد و نیروی دریایی با همین هایتک و دانش خودش به کانون تمدنی مانند جاسک و کنارک کمک میکند.
افتتاح دو بیمارستان بزرگ ۹۶ تختخوابی در کنارک و بندر عباس
خانزادی از افتتاح دو بیمارستان بزرگ ۹۶ تختخوابی در کنارک و بندر عباس خبرداد و تصریح کرد: این بیمارستانهای نظامی تا دو برابر ظرفیت قابل توسعهاند و برای انها شرایط بحران را پیش بینی کردیم و وزارت بهداشت در سیستان و بلوچستان به ما کمک کنند تا این مراکز را یرای بهرهبرداری مهیا کنیم و ظرف هفتههای آینده با تأمین نیازها از کادر نیروی دریایی این خدمات را ارائه میدهیم و از ظرفیت این منطقه در قالب کادر درمان استفاده میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ساختمان بیمارستان جاسک در حال بنا شدن است و با تأخیر یک ساله شرایط امروز بندرعباس و کنارک را خواهد داشت.
مناطق دریایی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به ویژه خلیج فاس و دریای عمان امنیت بسیار بالایی دارد
خانزادی با اشاره به اینکه مناطق دریایی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به ویژه خلیج فاس و دریای عمان امنیت بسیار بالایی دارد، تصرح کرد: امکان ندارد شناوری وارد این منطقه شده و لحظه به لحظه مورد پایش قرار نگیرد و شبانه روزی در سایتهای اطلاعاتی و راداتی و یگانهای شناور مستقر در دریا تحرکات در مرزهای آبی رصد میشود.
وی با تأکید براینکه پهپادهای نیروی دریایی برای رصد منطقه زمان نمیشناسند، اظهار داشت: پهپادهای ما در هر ساعت از شبانه روز به پرواز در میآیند و تحرکات را در دریا شناسایی و رصد میکنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: بالگردها و هواپیماهای نیروی دریایی، هواپیماهای نیروی هوایی و سایتهای راداری پددافند هوایی و پهپادها از ظرفیت خوبی برخوردارند و این رصد را انجام میدهند.
خانزادی تأکید کرد: فرزندان رشید ایران در ارتش و سپاه مقتدر در مناطق دریایی تحت حاکمیت ایستادند و پاسداران امنیت هستند، نه تنها امنیت را برای کشور ایجاد کردند بلکه امنیت فعلی شامل حال کشورهایی شده که کشتی هایشان از این منطقه عبور میکند نیز شده است.
لکه ننگ رژیم صهیونیستی باید از منطقه پاک شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه رژیم صهیونیستی همان جغرافیایی را هم که اشغال کرده، زیادی اشغال کرده است، اظهار داشت: این لکه ننگ باید پاک شود و خیال حضور در حضور در جغرافیای ایران برای این رژیم یک رویا و خواب است و امکان پذیر نیست.
- بیشتر بخوانید:
- دریادار خانزادی با فرمانده نیروی دریایی فرانسه دیدار کرد
انتهای پیام/