«پژمان نیکاقبالی» در گفت و گو با خبرنگاران افزود: پس از زلزله ۵.۶ ریشتری شهر سیسخت وزیر راه و شهرسازی به عنوان نماینده ویژه دولت بلافاصله چند روز بعد به شهرستان دنا سفر میکند که با گزارش خوبی که به هیئت دولت ارائه کرد در کمترین زمان ممکن این در خصوص زلزله مصوباتی برای بازسازی این شهر در نظر گرفته شد.
وی اظهارکرد: تیم های کارشناسی مهندسی همراه با همکاری دانشگاه یاسوج در شهر زلزله زده سی سخت مستقر شد بازدیدهای میدانی از وضعیت گسلهای این شهر و وضعیت ساخت ساز با همکاری دانشگاه یاسوج آزمایشگاه مکانیک خاک و سازمان زمین شناسی کشور انجام شد که با توجه به گزارش تهیه شده دانشگاه یافت ارسال به وزارت راه و شهرسازی و با حضور اساتید برتر کشور در زمینه زلزله خطر نسبی زلزله در شهرهای سی سخت یاسوج از سه دهم و ۳۵ صدم افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بنابراین از این به بعد ساخت و ساز ها در شهر یاسوج و سی سخت با مقاومت بیشتر ساخته میشوند، خاطرنشان کرد: گسلهای فعال شهر سی سخت نیز شناسایی شدند که قرار است یا ساخت و سازها در محدوده گسل ها محدود شوند و یا ساخت و سازها به صورت ویژه انجام شوند.
نیک اقبالی تصریح کرد: گسلهای فعال شهر سی سخت شناسایی شدهاند، این شهر به یک حوزه شطرنجی تقسیم شده و با همکاری آزمایشگاه مکانیک خاک و سازمان زمین شناسی به صورت شطرنجی ۳۰ نقطه از این شهر گمانه زنی شده است. اطلاعات خاک شناسی برداشت به اطلاعات گسل این شهر مشخص شد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت زمین در شهر سی سخت امکان جابجایی خانه ها از محل گسل وجود ندارد اما تاکیدات ما بر مقاوم سازی واحدهای مسکونی در محل گسل است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در صورتی که در محل گسل ها، ساخت ساز شود باید با تمهیدات ویژهای انجام شود که تبدیل وضعیت خطر نسبی زلزله برای شهرهای سی سخت و یاسوج بین ۵ تا ۱۰ درصد هزینه اضافی خواهد داشت اما برای زلزله های بالایی ۷ ریشتر هم جوابگو خواهد بود.
نیک اقبالی اظهارکرد: در سفر معاون وزیر راه و شهرسازی جناب آقای دکتر امانی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور مقرر شد تمام خسارات وارد به جاده های شهرستان دنا و اطراف شهر سی سخت به لحاظ زلزله و ترافیک ماشین آلات سنگین این محدوده، بلافاصله پس از بازسازی شهر زلزلهزده سی سخت بازسازی مسیرها انجام شود.
وی تاکید کرد: در بازدید آقای دکتر عبودی معاون وزیر راه و شهرسازی از شهر سی سخت مقرر شد که ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای ساخت یک باب مدرسه به مبلغ سه و نیم میلیارد تومان، یک باغ کتابخانه به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، یک فرهنگسرا به مبلغ ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و ۱۰ میلیارد تومان برای بازسازی معابر شهر سیستم اختصاص داده شود که در حال پیگیری برای تهیه زمین جهت شروع عملیات این سه پروژه هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در رابطه با ۱۰ میلیارد تومان جهت بازسازی شهر با همکاری شهرداری سی سخت پس از اتمام بازسازی شهر زلزلهزده بلافاصله برای جدولگذاری و آسفالت خیابان ها و معابر شهر اقدام میشود. همچنین طی سفر رئیس شورای عالی شهرسازی کشور مقرر شد که اعتبار لازم برای تصویب طرح جامع و تفصیلی شهر سیسخت اختصاص داده شود.
نیک اقبالی عنوان کرد: برای بازسازی اماکن عمومی و ادارات و زیرساختهای زیربنایی و روبنایی شهر زلزلهزده سیسخت ۱۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده و در اختیار مسئولان مربوطه قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: برای کمک به شهرداری سی سخت در جاهایی که ساختمان های مردم در معبر بازگشایی جدید قرار میگیرند زمین بلاعوض در اختیار مردم قرار می دهیم همچنین برای کسانی که زیر(متراژ زمین آنها قبلاً کمتر از حد نصاب ساخت در شهر سی سخت بود) دارند در در کمیسیون ماده ۵ شهر سی سخت همه را جمع آوری کرده ایم که در محل مناسب زمینی را در اختیار آنها قرار دهیم مشروط به اینکه زمین قبلیشان را به شهرداری یا راه و شهرسازی واگذار کنند.
انتهای پیام