شناسهٔ خبر: 46392292 - سرویس علمی-فناوری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جریمه ۳۰۸.۵ میلیون دلاری اپل به دلیل نقض حق ثبت اختراع مدیریت حقوق دیجیتال

پرونده شکایتی علیه شرکت اپل وجود دارد که این غول فناوری را به نقض قوانین محکوم و جرمه ای سنگین برای آن در نظر گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از شش سال اختلاف حقوقی، هیئت منصفه‌ای در تگزاس تشخیص داد که شرکت اپل باید ۳۰۸.۵ میلیون دلار به شرکت Personalized Media Communications (PMC) پرداخت کند. هیئت منصفه اعلام کرد که اپل هفت حق ثبت اختراع را برای توزیع محتوا در سیستم عامل‌های iTunes، Apple Music و App Store نقض کرده است.

بیشتر بخوانید

گفته شده این دادخواست جدید نیست، زیرا PMC از سال ۲۰۱۵ به دلیل نقض هفت حق ثبت اختراع، از اپل شکایت کرده است. اندکی پس از طرح این دادخواست، شرکتی که توسط استیو جابز تأسیس شده، اعتبار حق ثبت اختراعات PMC را در هیئت تجدیدنظر در دادگاه تجدید نظر و دادرسی به چالش کشید و پرونده را برنده شد.

استفاده از فناوری FairPlay دلیل نقض قوانین

با این حال، در مارس ۲۰۲۰، دادگاه تجدیدنظر تصمیم گرفت به قطعنامه اصلی اعتراض کند و پرونده را مجدداً به دادگاه بکشاند. این بار هیئت منصفه تگزاس به نفع PMC رای داد. مشخص شد که اپل در واقع با استفاده از فناوری FairPlay برای مدیریت حقوق دیجیتال، حق ثبت اختراع فوق را نقض می‌کند. از فناوری FairPlay برای رمزگذاری یک لایه صوتی AAC در پرونده‌های چندرسانه‌ای MP4 استفاده می‌شود. اپل از این فناوری برای توزیع محتوا در iTunes، Apple Music و App Store استفاده می‌کند، به طوری که فقط در دستگاه‌های مجاز با حساب‌های ثبت شده قابل پخش هستند.

رقم ۳۰۸.۵ میلیون دلار از زمان نقض حق اختراع ثبت شده توسط اپل حق امتیاز را شامل می‌شود. علاوه بر این، اعضای هیئت منصفه به این شرکت دستور دادند که حق امتیاز فعلی را برای استفاده از حق ثبت اختراع محصولات خود به PMC پرداخت کند.

جریمه  308.5 میلیون دلار اپل به دلیل نقض حق ثبت اختراع مدیریت حقوق دیجیتال

اپل در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حکم را فرجام خواهی می‌کند. این شرکت گفت: "مواردی از این دست توسط شرکت‌هایی که هیچ محصولی تولید نمی‌کنند یا به فروش نمی‌رسانند، نوآوری را خفه می‌کند و در نهایت به مصرف کنندگان آسیب می‌رساند. "

گفتنی است که PMC همچنین پرونده‌هایی حقوقی علیه Netflix، Google و Amazon دارد که به همین موضوع می‌پردازند.

انتهای پیام/