به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر، این رسانهها پس از دریافت تذکر، اقدام به حذف محتوای کودکآزاری از پلتفرم خود کردند.
ساترا در این خصوص اعلام کرد که در مواجهه با رسانههای صوت وتصویر منتشرکننده هرگونه محتوای مربوط به کودکآزاری جدی بوده و با رسانههای متخلف در این حوزه به شدت برخورد خواهد کرد.
ساترا ،۱۶ اسفند ۹۹، دستورالعمل صیانت از حقوق کودکان و نوجوانان را به رسانههای صوت و تصویر فراگیر دارای مجوز از ساترا ابلاغ کرده و این رسانهها ملزم به رعایت دستورالعمل هستند.
همچنین کاربران در مواجهه با هرگونه محتوای کودکآزاری در رسانههای صوت و تصویر فراگیر داخلی میتوانند اینگونه محتوا را در سامانه پایش مردمی ساپرا به آدرسsapra.ir گزارش دهند.
بنابراین گزارش، اما ساترا چیست و دقیقا از کجا آمده و چه کار میکند؟ در این مقاله بیشتر با هویت ساترا آشنا خواهیم شد.
رییس سازمان صدا و سیما در شهریورماه سال ۱۳۹۴ بر اساس ابلاغیهای که توسط رهبری به ریاست جمهوری به عنوان رییس مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده، سازمانی را تشکیل میدهد به عنوان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی که به اختصار ساترا شناخته میشود. این سازمان تا یکی دو سال ابتدایی راه خود چندان نقش موثری نداشت چرا که مسئولیت IPTVها یا همان تلویزیونهای تعاملی بر عهده معاونت مرکز فضای مجازی صدا و سیما بود و هنوز دقیقا مشخص نبود که ساترا برای چه به وجود آمده است.
با ورود به سال ۹۶ اما ورق برگشت و فعالیت ساترا بیشتر از پیش به چشم آمد. ساختمان از کار افتاده سروش سیما (متعلق به صدا و سیما) بازسازی شد و تابلویی تحت عنوان طولانی «سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» روی آن نقش بست تا مشخص شود که مقر جدید ساترا اینجاست. ساز و کار این ساختمان ده طبقه که در جوار مترو مفتح وجود دارد به تدریج مشخصتر شد و در بهار سال ۹۷ بود که مجلس با تصویب لایحهای؛ حیطه قدرت و اختیار این سازمان را بطور شفاف معین ساخت. طرح کمیسیون فرهنگی مجلس به این صورت بود که کلیه امور صوت و تصویر در فضای مجازی یا به بیانی بهتر را سازمان ساترا معرفی کرد و به بیانی دقیقتر اعلام شد که مرجع تصمیمگیری درباره صوت و تصویر فراگیر این نهاد خواهد بود.
با تاکید قوه قضاییه بر این موضوع، نقش ساترا بیش از همیشه پررنگ و جدی گرفته شد و در واقع اعلام شد از این پس همه رسانهها زیرمجموعه صداوسیما محسوب می شوند و با مجوز و نظارت آنها باید صوت و تصویر منتشر کنند و اگر صداوسیما تشخیص دهد این محتوا مناسب نیست، باید محتوایشان را نیز حذف کنند. این در حالی است که رسانه ها در فرآیندی سابقهمند تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد فعالیت می کنند و اساساً انتشار صدا و تصاویر در ماده یک قانون مطبوعات مصوب 1388 مجلس شورای اسلامی، جزو تعریف رسانه ها آمده استآخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید: