به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت روز گذشته در مراسم افتتاح یکی از پروژه های حوزه انرژی حملات تندی به منتقدان وزارت نفت داشت.
بخشی از اظهارات وزیر نفت به شرح زیر است:
* دولت کارهای بزرگی در زمینه پالایش و صادرات فرآوردههای نفتی انجام داده، در ابتدای سال ۹۲ ظرفیت پالایشی ما ۱.۸ میلیون بشکه در روز بود و الان به بالای ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
* تولید بنزین در طول دولت یازدهم و دوازدهم از روزانه ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر و تولید گازوئیل از روزانه ۹۴ میلیون لیتر به ۱۱۳ میلیون لیتر رسیده است.
* واحدهای فرآیندی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ابتدای دولت یازدهم ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
* یکی از طرحهایی که باید به عنوان یک نمونه اغتشاشات مدیریتی در دانشگاهها تدریس شود طرح پالایشگاه ستاره خلیجفارس است که تحویل دولت یازدهم شد.
* بنده بدتر از طرح ستاره خلیجفارس در عمرم ندیدم، زیرا این طرح تا حدی مغشوش بود که فقط به درد تدریس در دانشگاهها میخورد که مبادا این کار دوباره تکرار شود.
بیژن زنگنه از پس از ۹ سال تصدی وزارت نیرو (از سال ۶۷ تا ۷۶) با روی کار آمدن دولت اصلاحات پست وزارت نفت را بر عهده گرفت و تا سال ۸۴ وزیر نفت ایران بود و دوباره با سرکار آمدن دولت تدبیر و امید دوباره به ساختمان وزارت نفت برگشت.
او حدود ۹ سال وزیر نیرو و ۱۶ سال وزیر نفت بوده کشور بود و از روزی که به ساختمان وزارت نفت کوچ کرد، صنعت پالایشی کشور هم دچار رکود شد و در مدت وزارتش حتی کلنگ ساخت یک پالایشگاه را هم بر زمین نزد و آخرین پلایشگاه نیز پلایشگاه بندرعباس بود که در سال ۷۶ مورد بهرهبرداری قرار گرفت و احداث مابقی پالایشگاههای کشور هم قبل از سال ۷۶ بوده و تنها پالایشگاهی که طی دو دهه گذشته در کشور ساخته شده، پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
براساس این گزارش با روی کار آمدن زنگنه روند پالایشگاهسازی در کشور را متوقف شد و او با وقاحت تمام زحمات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و عملکرد دولتهای نهم و دهم را در حوزه ساخت پالایشگاه زیر سوال میبرد و قصد دارد آن با به نام خود بزند و افتخارش خام فروشی نفت است.
زنگنه که در سال ۸۷ گفته بود ساخت پالایشگاه صرفه اقتصادی ندارد حالا میگوید بدتر از طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس در عمرم ندیدم؛ و مدعی است که او پالایشگاه ستاره خلیج فارس را اصلاح و ساخته است.
او امروز میگوید در دورانش تولید از روزانه ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده است و صادرات فراوردههای نفتی را افتخار خود میداند اما باید پاسخ دهد که چگونه ممکن است کسی که احداث پالایشگاه را بیهوده دانسته و اعتقادی به تولید بنزین در داخل کشور نداشت، اکنون تولیدی بنزین را از ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر رسانده است.
ریچارد نفیو، طراح تحریمهای ایران در کتاب هنر تحریمها مینویسد: در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ خرد جمعی در واشنگتن ایجاب میکرد که اعمال تحریمها بر واردات بنزین ایران و سایر محصولات نفتی و بنزینی میتواند دولت ایران را از پای در میآورد.
نفیو تأکید میکند که در جولای ۲۰۱۰ این تحریم تبدیل به قانون شد اما چه اتفاقی افتاد؟! ایران به جای آنکه بلافاصله امتیاز بدهد، پالایشگاههای خود را بازطراحی کرد تا نیاز بنزین داخلی را تأمین کند و ایران توانست از این فشار عبور کند و واردات بنزین را به شدت کاهش دهد.
حالا آقای زنگنه که زمانی نگاهش باعث شد ایران در معرض تحریم بنزین قرار گیرد واین اتفاق رخ داد از بد بود طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس که نگینی در صنعت نفت کشور و پلایشگاهی کشور است، سخن میگوید؛ او آنقدر حافظهاش ضعیف شده که یادش رفته است طرح توسعه پلایشگاههای کشور در دولتهای نهم و دهم برنامه ریزی و اجرا شد و قصد دارد با این سخنان کارنامه هیچ خودش را خوب نشان دهد.
آقای زنگنه باید پاسخ دهند که اگر طرح ساخت پلایشگاه ستاره خلیخ فارس بدتر بود، خودش منجی احداث کدام پالایشگاه در کشور بوده آن هم با ۱۶ سال وزارت نفت که حتی در زمانی ما تحریم نبودیم؛ شاید تنها افتخار او فروش نفت یا همان خام فروشی بود؛ آقای زنگنه که خود را ژنرال میداند خوب است کارنامه دارای ابهام خود را توضیح دهد؛ اما ظاهرا دیگران (خارج) فخر اوست و مرغ همسایه برایش غاز است.
باید گفت هر آنچه امروز در صنعت نفت افتتاح میشود، متعلق به گذشته است و زنگنه نقشی در آنها ندارد! و به قول کارشاسی او محض رضای خدا حتی یک پالایشگاه هم نساخت
انتهای پیام/