خبرگزاری ایسنا: مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با بیان اینکه آواربرداری واحدهای تخریبی شهر سی سخت از امروز آغاز شده است، گفت: با توجه به سرمای هوا زلزله زدگان از چادر استقبال چندانی نکرده و اغلب در منازل اقوام و آشنایان سکونت دارند؛ اما به طور کلی وضعیت چندان بد نیست؛ ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض اجاره بها به صاحبان واحدهای احداثی تعلق می گیرد و تا پایان فروردین ماه واحدهای تعمیری بازسازی می شود.
مجید جودی اظهار کرد: خسارات وارده ناشی از زمین لرزه کهگیلویه و بویراحمد عمدتا در شهر سی سخت است و طی بازدیدی که امروز از روستاهای اطراف داشتم بعضی واحدها ترک برداشته اما حجم تخریب در روستاها زیاد نیست. در شهر سی سخت حدود ۷۰۰ واحد تخریب شده که در واقع احداثی است و حدود ۱۴۰۰ واحد هم نیاز به تعمیر دارد. انشاءالله تا ظهر فردا روند کارشناسی خسارات در شهر به اتمام می رسد و اکیپهای ارزیابی به روستاها می روند.
وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود مردم با مشکل کمبود چادر و کانکس مواجهند گفت: هلال احمر حدود۳۸۰۰ تخته چادر بین مردم توزیع کرده اما با توجه به سرمای هوا و نگرانی مردم از زلزله، چادرها اغلب نصب نشده است. اکثر زلزله زدگان در خانه اقوام و آشنایان سکونت دارند. حتی کمتر کسی در خانه های خسارت دیده حضور دارد و ما برای ارزیابی دچار مشکل هستیم.
جودی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد شهر از خسارت در امان مانده و سالم است تاکید کرد: بجز روزهای اول پس از زلزله که بارش برف و باران رخ داد بودیم به تدریج اوضاع بهتر شده و هم اکنون وضعیت چندان بد نیست. البته ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض اجاره بها به صاحبان واحدهای احداثی پرداخت می شود. حتی اگر زلزله زدگان در خانه اقوام زندگی کنند کمک ۲۰ میلیون تومانی به آنها تعلق می گیرد.
وی با اعلام این خبر که از امروز آواربرداری در شهر سی سخت شروع شده است گفت: متقاضیان در حال تشکیل پرونده به منظور معرفی به بانک جهت دریافت تسهیلات هستند. پیش بینی می شود که واحدهای تعمیری تا پایان فروردین تکمیل شود و واحدهای احداثی نیز تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ به پایان می رسد.
مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با بیان اینکه پرداخت تسهیلات تا روز چهارشنبه از سوی دولت مصوب می شود اظهار کرد: برای واحدهای تخریبی شهری ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود. برای اسکان موقت واحدهای تخریبی نیز نفری ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به منظور اجاره بها پیش بینی شده است. برای خرید اسباب و اثاثیه هم تا سقف ۳۰ میلیون تومان وام و ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود. البته این مبلغ بر اساس میزان خسارت وارده متفاوت خواهد بود.
جودی، سقف تسهیلات پرداختی به واحدهای تخریبی روستایی را نیز ۸۰ میلیون تومان دانست و گفت: بجز این ۸۰ میلیون تومان به صاحبان واحدهای احداثی روستایی ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به منظور اجاره بها تعلق می گیرد. برای خرید اسباب و اثاثیه هم تا سقف ۳۰ میلیون تومان وام و ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می شود.