شناسهٔ خبر: 45492244 - سرویس استانی
منبع: فارس | لینک خبر

حمله ملخ‌های صحرایی به 11 استان/ سم کافی وجود دارد

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به پایش رصد حمله ملخ‌های صحرایی در سال جاری در استان‌ها افزود: پیش بینی مبارزه با آفت ملخ صحرایی امسال در سطح یک میلیون هکتار در سطح ۱۱ استان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، کیخسرو چنگلوایی پیش از ظهر امروز در حاشیه افتتاح آمادگاه مدیریت  و مبارزه با ملخ صحرایی بوشهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آفت ملخ صحرایی به هر چیزی که منشاء گیاهی دارد حمله می‌کند اظهار داشت: جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها ومحصولات سبزی وصیفی به‌عنوان سرمایه به شمار می‌روند و تمام تلاش دست اندرکاران جلوگیری از وارد شدن آسیب به محصولات است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور آفت ملخ صحرایی را مخرب‌ترین آفت محصولات کشاورزی و سبب قحطی در برخی کشورها دانست و افزود: هجوم ملخ صحرایی بعد از نیم قرن در دو سال قبل ۹ استان جنوبی که ۳۴ درصد از تولیدات بر عهده دارند حمله کردند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷، مبارزه در سطح ۷۵۰ هزار هکتار علیه ملخ صحرایی انجام شد گفت: سال گذشته ۴۱۵ هزار هکتار علیه ملخ صحرایی مبارزه شد و امسال اقدامات مهمی در این راستا انجام شد.

چنگلوایی با اشاره به پایش رصد حمله ملخ‌های صحرایی در سال جاری در استان‌ها افزود: پیش بینی مبارزه با آفت ملخ صحرایی امسال در سطح یک میلیون هکتار در سطح ۱۱ استان شده است.

وی با بیان اینکه به وسیله یک‌هزار و ۵۰۰ گروه هجوم ملخ‌ها مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد خاطر نشان کرد: امسال تاکنون عملیات مبارزه در سطح ۲۴۰ هکتار انجام شده اما پیش بینی می‌شود از اواخر بهمن امسال با هجوم چندین برابری این آفت مواجه شویم.

وی با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی رصد و پایش آفت را انجام می‌دهند تصریح کرد: برای مبارزه با ملخ صحرایی یک‌هزار و ۳۰۰ تن سم نیاز است که با تمهیدات انجام شده این میزان سم تامین شده است.

معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر هم با اشاره به افتتاح آمادگاه مدیریت ملخ صحرایی در بوشهر وبژگی این مرکز را برشمرد و تصریح کرد: ارزش موجودی امکانات و تجهیزات آمادگاه مدیریت ملخ صحرایی استان بوشهر ۲۰۰ میلیارد ریال است که از محل اعتبارات ملی و استانی تامین شده است.

خسرو عمرانی با بیان اینکه در این آمادگاه ۱۰۰ دستگاه سمپاش و انواع سم‌های مورد نیاز تامین شده است به مبارزه با ملخ‌های صحرایی در دو سال گذشته پرداخت و بیان کرد: در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۰۴ هزار هکتار و در سال گذشته ۴۳ هزار هکتار مبارزه با آفت ملخ در استان بوشهر انجام شد.

وی با اشاره به اینکه امسال نخستین هجوم ملخ در استان بوشهر از آذر ماه ثبت شد خاطر نشان کرد: اکنون ۶۰ تیم ردیاب و مبارزه کننده با ملخ‌های صحرایی در استان بوشهر آماده و فعال هستند که همکاری کشاورزان و روستائیان در این عرصه ستودنی است.

انتهای پیام/ر