شناسهٔ خبر: 45306409 - سرویس اجتماعی
منبع: راه دانا | لینک خبر

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه:

تریبون‌های عمومی باید محل امیدآفرینی در کشور باشند

آیت الله رئیسی بر ضرورت وجود انسجام در جامعه و همچنین مسئولان تاکید کرد و گفت: تریبون‌ها نه محل طرح و نه محل رفع مسائل اختلافی است بلکه آنچه محل طرح و رفع مسائل اختلافی است «جلسات» هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه که امروز دوشنبه (6 بهمن) برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز رحلت حضرت ام البنین(س)و گرامیداشت مقام مادران، همسران و خانواده معزز شهدا، گفت: امروز شهدا چراغ راه هدایت همه انسان ها هستند و پیام آنها برای ما پیام عبودیت و بندگی، اخلاص و مقاومت در راه حق است.

رئیس قوه قضاییه «توجه به خداوند متعال» و «ساختن زندگی بر اساس دین و آموزه های دینی» را از جمله اهداف بلند شهیدان دانست و افزود: از خداوند متعال می خواهیم که جامعه ما در توجه به اهداف و مقاصد عالی شهیدان، توفیق بیش از پیش پیدا کند.

آیت الله رئیسی در ادامه با اشاره به برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب به دلیل شیوع بیماری کرونا، ضمن تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران برای برگزاری این نمایشگاه، اظهار کرد:توجه به کتاب و کتابخوانی، حرکت ارزشمندی است که در راستای افزایش سطح اخلاق، معنویت و کاهش آسیب های اخلاقی و اجتماعی، بسیار نقش آفرین بوده و می تواند روحیه عدالتخواهی را در مردم افزایشدهد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه عنوان کرد: کتاب یک وسیله هدایت برای انسان ها در جهت انسان سازی، جامعه سازی و تمدن سازی است.به هر میزان که آگاهی اجتماعی بالا برود آسیب های اجتماعی کاهش پیدا خواهد کرد و به هر میزان افراد جامعه بیشتر از حقوق خود اطلاع پیدا کنند، اقدامات سوءاستفاده گران در جهت پایمال کردن حقوق مردم کاهش می یابد.

رئیس قوه قضاییه افزود: توجه به حق، حق خواهی و عدالتخواهی از جمله آثار فرهنگی توجه به کتاب و کتابخوانی است که گسترش آنها در جامعه با کاهش آسیب های اجتماعی و جرم و جنایت همراه خواهد بود.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت وجود انسجام در جامعه و همچنین مسئولان تاکید کرد و گفت: تریبون ها نه محل طرح و نه محل رفع مسائل اختلافی است بلکه آنچه محل طرح و رفع مسائل اختلافی است «جلسات» هستند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وجود جلسات در همه سطوح در کشور، عنوان کرد: تریبون ها باید محل امیدآفرینی و رفع نگرانی مردم و نشان دادن انسجام و آهنگ واحد در کشور باشد. تریبون ها اگر به جای رفع نگرانی به ایجاد نگرانی بپردازد در جهت خلاف خواست رهبری و مردم حرکت کرده است.

آیت الله رئیسی ادامه داد: متاسفانه می بینیم که گاهی جلسات به محل خوش‌وبش و تریبون ها به محل طرح مسائل اختلافی تبدیل می شوند در حالیکه این موضوع باید برعکس باشد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که آهنگ امروز کشور توانمندسازی هرچه بیشتر ایران اسلامی و خنثی سازی و رفع همه تحریم هاست، افزود: همه کسانی که دارای تریبون و جایگاه اجتماعی و مسئولیت هستند به این نکته توجه کنند که ما برای داخل و خارج از کشور باید پیام انسجام و برای دشمنان نیز یک آهنگ واحد داشته باشیم.

آیت الله رئیسی در ادامه با اشاره به تصویب قانون شوراهای حل اختلاف، از دولت و همچنین مجلس که با دو فوریت این قانون را به تصویب رساند تشکر کرد و گفت: نیروهای شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور تا کنون زحمات بسیار زیادی کشیده و منشا خدمات بسیار زیادی بوده اند و عدد پرونده ها و صلح و سازش ها، گواهی بر تلاش ها، زحمات و اخلاص این عزیزان است.

رئیس قوه قضاییه ضمن تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه هایی از سوی مرکز شوراهای حل اختلاف، ستاد قوه قضاییه و همچنین استانها برای تبدیل وضعیت پرونده های شوراهای حل اختاف و همچنین تغییر وضعیت نیروهای فعال در این شوراها، گفت: باید برنامه ریزی ها به شکلی انجام شود که پرونده های قضایی سیر قضایی خود را ادامه دهند و پرونده های مربوط به شوراهای حل اختلاف با محوریت سازش و حل اختلاف و با توجه به شکل جدیدی که قانون تصویب کرده است، در این شوراها مطرح شوند.

آیت الله رئیسی تغییر وضعیت نیروهای انسانی فعال در شوراهای حل اختلاف را نیازمند انجام بررسی ها و کارهای مقدماتی لازم دانست و تاکید کرد: تغییر وضعیت نیروهای انسانی شوراهای حل اختلاف باید به نحوی انجام شود که حتی یک روز وقفه هم در کار این شوراها ایجاد نشود چرا که وقتی قانون قطعیت پیدا کرد و قرار بر اجرای آن شد، باید همه مقدمات کار برای اجرای قانون انجام شده باشد.

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز با اشاره به شناسایی یک باند اخذ «رای تضمینی» با عنوان «فرشته نجات» در کرمانشاه از دستگیری یک وکیل و برخی کارکنان دادگستری در جریان این پرونده خبر داد.

وی همچنین اعلام کرد در دیماه گذشته، 12 نفر به اتهام کارچاق کنی، کلاهبرداری و اخذ رشوه از وکلا، کارمندان ثبت و دادگستری و افراد کارچاق کن، توسط این مرکز دستگیر شده اند.

*پدیده رای تضمینی عامل آلوده سازی دستگاه قضائی

رئیس قوه قضاییهنیز در واکنش به گزارش رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، با بیان اینکه وکالت تضمینی به معنای فساد، زد و بند و روابط ناسالم است، عنوان کرد: وکیل نمی تواند اعلام کند که من رای تضمینی می گیرم، مگر از چه کسی قرار است این رای را بصورت تضمینی بگیرد؟ باید با حساسیت زیاد و به صورت جدی با چنین وکلایی هستند برخورد شود و هیچگونه اغماضی در این برخوردها نباید وجود داشته باشد چرا که این افراد مایه سرایت فساد به بخش های مختلف دستگاه قضائی نیز خواهند شد.

 

*تعیین تکلیف اموال موجود در انبارها سازمان اموال تملیکی در دستور کار قرار گیرد

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش دادستان کل کشور درباره بلاتکلیفی برخی اموال مردم و دولت در انبارهای سازمان اموال تملیکی با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف هرچه سریعتر این اموال گفت: برخی اموال که به موجب حکم قضائی به نفع دولت مصادره می شود به «سازمان اموال تملیکی» که نماینده دولت است تحویل داده می شود و این سازمان باید برابر قانون در مصرف درست آنها اقدام کند.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: اگر چنانچه اموالی نیازمند به مزایده گذاشتن هستند باید سازمان اموال تملیکی نسبت به آن اقدام و در غیر این صورت هرچه سریع تر برای آنها تعیین تکلیف کند چرا که ماندن، فرسوده شدن و خراب شدن اموال، خلاف ضابطه است.

آیت الله رئیسی با اشاره به بازدید خود از انبارهای بنادر چندین شهر از جمله بوشهر و بندرعباس و وجود نگرانی از تخریب اموال انبار شده در آن محل به دلیل مرور زمان، تاکید کرد که مردم حق دارند هرچه سریعتر برای اموالشان در انبارها تعیین تکلیف شود.

همچنین در این جلسه مهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندان ها ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای طرح پایش و غربالگری زندانیان، عنوان کرد: در این طرح با حضور جهادی قضات سراسر کشور در زندان ها برای تعیین تکلیف پرونده برخی از زندانیان بیش از 81 هزار نفر زندانی مشمول اجرای طرح پایش شدند که در همین راستا 101 هزار فقره کاربرگ برای آنها تهیه شد.

رئیس سازمان زندان ها حضور بیشتر و موثرتر قضات در زندان ها را از جمله برکات اجرای طرح پایش زندانیان دانست و گفت: تا کنون  47 درصد از کاربرگ ها از مراجع قضائی به زندان واصل شده، اما بر اساس تعیین تکلیف صورت گرفته در همین میزان از کاربرگ ها نیز بیش از 15 هزار نفر در نتیجه اجرای این طرح آزاد شده اند.

حاج محمدی با بیان اینکه برای حفظ آسایش و آرامش شهروندان عده ای باید در زندان بمانند و متنبه شوند، خاطرنشان کرد: همانطور که زندان فرستادن بی دلیل صحیح نیست، بی جهت در زندان ماندن و بی جهت آزاد کردن زندانیان هم صحیح نیست و ما اگر زندان را درمانگاه بدانیم، پس از احراز اصلاح مدنظر در فرد زندانی، وی حتما باید از زندان آزاد شود.

رئیس سازمان زندان ها همچنین گفت: دادگستری های ایلام و هرمزگان در حوزه تهیه کاربرگ برای پایش زندانیان، دادگستری مازندران در زمینه تهیه کاربرگ توبه و دادگستری های خراسان شمالی و ایلام در زمینه میزان بازدید همکاران قضایی از زندان ها رتبه های برتر را به دست آورده اند.

انتهای پیام/ا