شناسهٔ خبر: 43627369 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

کاروان افتتاح طرح‌های وزارت نیرو در ایستگاه‌های تهران و هرمزگان

استان‌ها- ایرنا- تهران و هرمزگان همزمان با سی امین برنامه افتتاح طرح‌های ملی کشور امروز (هشتم آبان ماه) از طریق ارتباط تصویری میزبان دکتر حسن روحانی رییس جمهوری و دیگر مسوولان بود تا مردم این ۲ استان شاهد جهشی دیگر در زمینه آب و گازرسانی باشند.

صاحب‌خبر -

این طرح ها که با سرمایه گذاری ۳ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان به ثمر رسیده است شامل فاز نخست تصفیه‌خانه ششم تهران با چهار هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال و سه سامانه رینگ آبرسانی در غرب، شمال‌شرقی و جنوب‌غربی این کلانشهر با چهار هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال هزینه است.

در تشریح جزئیات طرح هایی که امروز در تهران به بهره برداری رسید این توضیح لازم است که تصفیه‌خانه ششم تهران، بزرگترین تصفیه‌خانه آب کشور است که از سد تنظیمی امیرکبیر با امکان آبرسانی به مناطق گسترش یافته در محدوده شمال و شمال‌غرب به بهره‌برداری رسید و با افتتاح این فاز که ارزش روز آن حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود، ظرفیت تصفیه آب آشامیدنی شهر تهران به میزان ۷.۵ مترمکعب بر ثانیه افزایش یافت.

افتتاح سه سامانه رینگ آبرسانی هم باعث می‌شود تا اهالی غرب تهران از طریق آب تصفیه‌شده سد امیرکبیر در تصفیه‌خانه ششم تهران و اهالی شرق پایتخت از طریق آب تصفیه‌شده سد لار در تصفیه‌خانه‌های چهارم و پنجم از آب آشامیدنی باکیفیت بهره‌مند شوند؛ همچنین مشکل آبرسانی و ارتقای کیفیت آب شرب در محدوده جنوب و جنوب‌غربی شهر و استان تهران نیز رفع می‌شود.

تهران هفت تصفیه‌خانه آب دارد که تصفیه‌خانه ششم در بالاترین نقطه این کلانشهر قرار دارد؛ عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ششم از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و قرار بود با فاینانس اجرا شود اما در نهایت از محل بودجه عمومی احداث شد و در ۲ سال اخیر با همراهی شورای اسلامی شهر تهران و سازوکارهای دیگر، منابع قابل ملاحظه‌ای از محل قبوض مردم فراهم شد و به مرحله افتتاح رسید. 

طرح رینگ آبرسانی شهر تهران با هدف ارتباط و اتصال تصفیه‌خانه‌های هفت‌گانه آب تهران، کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و تعدیل فرونشست زمین در تهران، توزیع عادلانه منابع آب سطحی، از مدار خارج‌شدن ایستگاه‌های پمپاژ آب و کاهش مصرف انرژی در شبکه توزیع آب در حال اجراست و طرح‌های افتتاحی روز جاری در مجموع گام بلندی برای تکمیل این طرح در ماه‌ها و سال‌های آینده به شمار می‌رود.

حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در آیین بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی تهران اظهار داشت: ۵۲ کیلومتر از رینگ آبرسانی در سه سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد و سامانه آبرسانی شمال شرق اجرا شده است. 

وی با اشاره به اینکه این رینگ با قطر یکهزار و ۲۰۰  تا ۲ هزار میلی‌متر به بهره‌برداری رسید، افزود: اجرای این رینگ در شهر تهران با محدودیت‌های ترافیکی به سختی اجرا شد تا تهرانی‌ها آب شرب یکسانی داشته باشند. 
وی با اشاره به سامانه آبرسانی غرب تهران بیان کرد: این سامانه به طول هفت کیلومتر، آب تصفیه‌خانه ششم را به مناطق پنج، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر جدید پرند می‌رساند و بخش عمده آب این مناطق از چاه‌های زیرزمینی تامین می‌شد که با اختصاص آب سطحی، چاه‌ها از مدار خارج می‌شود. 
جانباز بیان کرد: سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد با هدف رفع محدودیت‌های تأمین آب در محدوده شهر جدید پرند و لزوم رفع کمبود و ارتقای کیفیت آب شرب در محدوده جنوب و جنوب‌غربی شهر و استان تهران انجام شد.
وی با اشاره به سامانه آبرسانی در شمال شرق و شرق نیز اضافه کرد: این سامانه نیز ۴۰ کیلومتر طول دارد. 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: هدف از اجرای سامانه آبرسانی به شرق تهران انتقال سه هزار لیتر بر ثانیه آب تصفیه‌شده از محل تصفیه‌خانه پنجم تهران به نواحی شمال‌شرق و شرق تهران و انتقال چهار هزار لیتر بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیه‌خانه سوم و چهارم در شرایط اضطراری است.

رضا اردکان وزیر نیرو نیز در مراسم افتتاح طرح های استان تهران اعلام کرد: دولت تدبیر و امید در هفت سال گذشته حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در بخش آب و برق تهران سرمایه‌گذاری کرده که از این میزان ۱۱ هزار میلیارد تومان فقط در بخش آب و فاضلاب بوده است.

وی ادامه داد: در بیست و ششمین هفته پویش هر هفته الف-ب-ایران یکصد و بیست و چهارمین پروژه این پویش را در سال ۹۹ با دستور رئیس‌جمهوری افتتاح می‌کنیم؛ در حالی که ۷ پروژه آن سازو کاری و ۱۱۷ پروژه ساخت و سازی است که جمعا برای مجموع این پروژه‌ها ۳۱ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

به گفته اردکانیان، ۱۲۶ پروژه دیگر با اعتبار ۱۸ هزار میلیاد تومان تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و امروز نیز چهار پروژه در تهران در امر آبرسانی و یک پروژه در هرمزگان در زمینه تولید برق افتتاح می‌شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه تهرانی‌ها دسترسی ۱۰۰ درصدی به آب شرب دارند و این توفیق بزرگی است، اضافه کرد: شهر قاهره جمعیتی بیش از ۹ میلیون نفر دارد و ۴۰ درصد از این جمعیت تنها ۴ ساعت در روز دسترسی به آب شرب دارند یا شهر مکزیکوسیتی در آمریکای لاتین با ۲۱ میلیون جمعیت که ۲۰ درصد مردم این شهر در هفته و ۲۰ درصد دیگر در روز فقط چند ساعت در روز دسترسی به آب شرب دارند.

وی توضیح داد: تهران از دهه‌های قبل دسترسی کامل به آب شرب داشته و در این راستا سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب در سال‌های ۱۳۴۰، ۱۳۴۷، ۱۳۵۹، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۹ به بهره‌برداری رسید.

مرحله دوم نیروگاه تولید برق ۵۰۰ مگاواتی قشم با ظرفیت ۱۷۰ مگاوات و سرمایه‌گذاری ۱۲۸ میلیون یورو از دیگر طرح هایی است که امروز از طریق ویدئو کنفرانس و با حضور رییس جمهوری افتتاح شد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مراسم افتتاح این طرح ها ضمن تشریح جزئیات این طرح گفت: این نیروگاه سیکل ترکیبی در سه مرحله باسرمایه‌گذاری بخش خصوصی با هدف ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ مگاوات برق و ۱۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین در حال اجراست.

همایون هائری افزود: مردادماه سال جاری یک توربین این نیروگاه با ظرفیت تولید ۱۷۰ مگاوات برق و اعتبار ۱۸۰ میلیون یورو آغاز به کارکرد و امروز با فعالیت مرحله دوم این طرح، توان تولید نیروگاه مذکور به ۳۴۰ مگاوات برق رسید.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: مرحله سوم توسعه این طرح، تولید ۱۶۰ مگاوات برق را در دستور کار دارد که ظرفیت تولید را به ۵۰۰ مگاوات رسانده و با اتصال به خط سراسری، بخشی از نیاز استان هرمزگان را  نیز پوشش خواهد داد.

وی افزود: اجرای این طرح ۵۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد کرد و همچنین ۱۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شاغل شدند.

از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، ۱۱۷ طرح آب و برق افتتاح و ۱۳۱ هزار میلیارد تومان هزینه شده است و بنا به گفته رییس جمهوری قرار است تا پایان سال ۵۰ هزار میلیارد تومان طرح در زمینه آب و برق افتتاح‌ و به بهره‌برداری برسد.