شناسهٔ خبر: 42704927 - سرویس فرهنگی
منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست خبری مطرح شد؛

بودجه جشنواره فیلم مقاومت از یک فیلم معمولی هم کمتر است/ استقبال ۱۲۸ کشور از بخش «مدافعان سلامت»

نشست خبری دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به صورت آنلاین برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مهدی عظیمی میرآبادی دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گفت: این جشنواره در ادوار مختلف برگزار شده. وقتی جشنواره از جشنواره دفاع مقدس به جشنواره مقاومت تبدیل شد ابعاد آن جهانی شد.

وی ادامه داد: در پنج دوره اخیر با تلاش دوست عزیزم جناب آقای محمد خزاعی جشنواره فیلم مقاومت اهمیت و اعتبار مضاعف یافت. او استانداردهایی تعریف کرده که ما نمی توانیم از آنها عدول کنیم.

وی ادامه داد: بنیاد روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اهداف و اولویت هایی دارند. حمایت از سینمای دفاع مقدس و تعریف طراز در این سینما را در این جشنواره هم پیگیری می کنیم.

استقبال ۱۲۸ کشور از بخش «مدافعان سلامت»

عظیمی میرآبادی گفت: در بخش مدافعان سلامت ۱۲۸ کشور آثاری را به جشنواره فرستادند. ۱۳۴۲ اثر به دبیرخانه رسیده که رقم قابل توجهی است.

وی ادامه داد: همه مردم جهان در ماههای اخیر مانند ما درگیر این ویروس منحوس بوده و به همین دلیل بخش مدافعان سلامت با استقبال مواجه شد.
عظیمی میرآبادی گفت: جنس آثار داخلی و ایرانی تفاوت دارد. آثار سینماگران ایرانی، الهی و معنوی تر است.

مهدی عظیمی میرآبادی در پاسخ به سوالی گفت: لازم است دبیرخانه دائمی در انجمن سینمای انقلاب و دفاع فعال باشد. همکارمان آقای جوادی در ماههای اخیر در این بخش کار کرده و سعی کرده اند همه چیز را سامان دهی و یکپارچه کنند.

باید سینمای دفاع مقدس را به سینمای ایران پیوند بزنیم.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره ساده نیست. ما پیش رفتیم و خوشبختانه آثار به مرور بیشتر شدند. فضایی که علیه سینمای دفاع مقدس و جشنواره مقاومت بود جوری وانمود می کرد که آثاری برای برگزاری هر ساله جشنواره نیست. اما تجربه امسال نشان داد می توان با برنامه ریزی هر سال جشنواره را برگزار کرد.

 در ادامه این نشست عظیمی میرآبادی گفت: برای پیشرفت اهدافمان در سینمای دفاع مقدس و انقلاب نیازمند تعامل با نهادها و ارگان های مختلف هستیم. ما باید سینمای دفاع مقدس را به سینمای ایران پیوند بزنیم.

وی ادامه داد: آقای انتظامی رئیس سازمان سینمایی همراه ما بودند.در کنار جشنواره مقاومت بودند و ما را تنها نگذاشتند. امیدوارم بتوانیم این همکاری ها را گسترش بدهیم.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به سوال روزنامه نگار جام جم نیز گفت: انجمن سینمای دفاع مقدس داعیه این را دارد که جناحی کار نمی کند. فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت متعلق به گروه خاصی نیست. ما در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در را به روی کسی نبستیم. مگر کسی دوست نداشته باشد در این حوزه کار کند.

وی ادامه داد: کار کردن در حوزه سینمای دفاع مقدس ساده نیست. ما زمینه را فراهم می کنیم، اما باید تمایل از سوی سینماگران باشد.
سپس دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به سوال تسنیم گفت: متاسفم که سینماگران دفاع مقدس درگیر بیکاری و مشکلات مالی هستند، وظیفه جشنواره مقاومت چیز دیگری است. انجمن سینمای دفاع مقدس به دنبال رفع این مشکل و گرفتاری هست. اما در جشنواره فیلم مقاومت اهداف فرهنگی و سینمایی را دنبال می کنیم.

هزینه این جشنواره به اندازه یک فیلم سینمایی است.

مهدی عظیمی میرآبادی گفت: کسی می تواند بگوید برگزاری جشنواره ها بد است؟ برگزاری جشنواره می تواند باعث توجه مدیران و جامعه و رسانه ها به رویدادها شود. جشنواره می تواند صاحب منابع را ترغیب کند در حوزه ای سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: جشنواره بین المللی فیلم مقاومت هزینه بالایی ندارد. هزینه این جشنواره به اندازه یک فیلم سینمایی است.

در یک فیلم سینمایی ۴۰ نفر درگیر می شوند، اما ما با این رویداد ۱۰ هزار نفر را درگیر و همراه جشنواره فیلم مقاومت کردیم.

دبیر شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت:حجم برنامه ها بالا بود و باید دو زمان را برای برگزاری در نظر گرفتیم. وقتی بحث مدافعان سلامت مطرح شد نیاز به زمان مناسب برای دیده شدن آثار این بخش داشتیم.

در ادامه این نشست دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت درباره بخش سینمای سامری گفت: آنهایی که نظریه پردازی کردند با ما فرقی نداشتند. آنها هم مثل ما مطالعه و تولید علم کردند. این طور نیست که هر کسی بیرون از ایران نظریه پردازی کند درست است و نظریه های داخلی خوب نیست. کسانی که با این نگاه فیلم می سازند می توانند در بخش سینمای سامری حضور داشته باشند. بخش مهمی از هالیوود در همین دسته جای می گیرد. فیلمی که به پیامبران توهین می کند، سینمایی که ملائک یا ارزش های انسانی را تخطئه می کند در ذیل معنای سینمای سامری است.

وی ادامه داد: بخش جشنواره جشنواره ها مروری بر آثار شاخص است. ۲۱۴ اثر در این بخش ثبت نام کردند. فیلمی که عنوان بهترین فیلم را در کارنامه دارد به این بخش راه یافته است.

مهدی عظیمی میرآبادی درباره مهمانان خارجی گفت: متاسفانه به دلیل شرایط کرونا و مباحث مالی نتوانستیم مهمانان خارجی را به ایران دعوت کنیم. برای حضور مهمانان خارجی هم قواعد و اصول ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت خواهیم کرد.

مهدی عظیمی میرآبادی گفت: کل سینمای ایران در تولید و نمایش درگیر مشکل است. اغلب فیلم ها مخاطب بالایی ندارند. اگر قرار باشد فیلمی پر تماشاگر باشد سه میلیون نفر رقم بالایی نیست. در سینمای دفاع مقدس باید مخاطبان تازه ای را با خود همراه کند.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گفت: بخش فیلمسازان بسیجی جدی و استراتژیک است. آینده سینمای دفاع مقدس و مقاومت مرهون استعداد این نیروهاست. حتی می توان به فیلمسازان بسیجی در سایر کشورها هم فکر کرد. هر فیلمسازی که تفکر بسیجی دارند و در بخش های مختلف دفاعی و امنیتی هستند می توانستند در این بخش حاضر باشند. در این بخش ۲۶۵۲ اثر به دبیر خانه رسید که ۴۶ فیلم بلند در این مجموعه حضور داشت.

مهدی عظیمی میرآبادی گفت: ما شرطی برای فیلم ها برای نمایش در جشنواره مقاومت نمی گذاریم. اما امیدواریم تعدادی آثار داشته باشیم که برای نخستین بار در جشنواره روی پرده می روند.

وی گفت: بخش سیدالشهدای مقاومت ادای دین و تکریم سردار سلیمانی است. امیدوارم حرکتی پیش برنده در راستای شناخت این شهید بزرگوار داشته باشیم.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به منوچهر دین پرست از روزنامه اطلاعات گفت: اینجا در به روی همه سینماگران باز است. امیدوارم وضعیت مالی و پشتیبانی هم به شکلی پیش برود که انجمن بتواند با همه بخش های سینما همکاری کند، همه بخش ها به جز جشنواره جشنواره ها و فیلمسازان بسیجی، جهانی و بین المللی است.

۸۹۱۴ اثر به جشنواره رسیده حدود ۵۰۰۰ تای این آثار ملی و بقیه بین المللی است. در انتخاب آثار هم، فیلمی برنده خواهد شد که ارزش های بیشتری دارد. نه این که لزوما ایرانی باشد.

 سید احد میکائیل زاده معاون ارتباطات و اطلاع رسانی در بخش دوم نشست خبری شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت: از روز ۳۱ شهریور ماه آثار بخش جشنواره جشنواره ها و مدافعان سلامت در پلتفورم نماوا طبق جدول قابل مشاهده است.
مهدی عظیمی میرآبادی سپس درباره نکوداشت های این دوره گفت: در آیین افتتاحیه از خسرو سینایی، هادی مشکوه، غلامرضا جنت خواه دوست، همایون رضا عطاردی و حسین فهمیمی تجلیل می شود.

وی ادامه داد: همچنین در آیین اختتامیه از جمشید هاشم پور، محسن علی اکبری و جمال شورجه تجلیل می شود.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گفت: ما در جشنواره فیلم مقاومت به موضوعاتی می پردازیم که در فراخوان آمده و بسیار گسترده هستند. اصل موضوع توجه به موضوعات به شکل جامع و کامل است.

عظیمی میرآبادی در پایان گفت: فیلمسازانی که در این دوره از جشنواره امتیاز کسب کنند در طول سال شرایط بهتری برای کار خواهند داشت. ما کارهایی را پیگیری می کنیم از جمله ایجاد بستر برای فیلمسازی برای سینماگران علاقه مند به فیلمسازی در حوزه مقاومت.