به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوهقضائیه در سی و دومین نشست خبری خود، اظهار کرد: محرم امسال، محرم ویژه ای شد و در شرایط خاص شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، برگزاری مجالس و محافل عزای حضرت سید الشهدا(ع) به تبلوری از عقلانیت و شعور جامعه مذهبی مبدل شد.
وی ادامه داد: مردم متدین ما در این ایام لباس سیاه به تن کردند و کوچه و خیابان و بازار و میادین را سیاه پوش کردند اما خودشان در نزد جوامع بشری سفیدروی شدند و رو سیاهی برای مدعیان بی هویت و دشمنان فرهنگ و دین و دیانت جامعه باقی ماند.
اسماعیلی اضافه کرد: به نوبه خودم از عموم عزاداران و هیأتهای مذهبی و سخنرانان و واعظان و خطبا و در رأس همه آنها از مقام معظم رهبری که با تأکید بر برگزاری مراسم مذهبی ایام عزای حسینی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باعث رقم خوردن این تبلور زیبا در جامعه شدند، تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه ایام هفته دولت است و به همه دولتمردان و خدمتگزاران به مردم، این ایام را تبریک گفته و یاد و خاطره همه شهیدان و شهدای دولت به ویژه رجایی و باهنر را گرامی میداریم، گفت: امروز، روز کارمند است و این روز را به کارمندان و خدمتگزاران به مردم در سازمانهای دولتی تبریک گفته و کمال تشکر از همه آنها داریم.
وصول حدود ۲۹ هزار میلیارد تومان از بدهکاران بزرگ، مساعدتی برای بهبود اداره کشور بود
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: دولت در سال آخر و به تعبیر مقام معظم رهبری در فرصت آخر برای خدمت رسانی به مردم قرار دارد و در این مسیر، مسؤولیتی بس خطیر و سنگین برعهده دارد و شرایط هم به جهت وضعیت اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، شرایط سختی است و همه باید کمک کنند تا دولت در سال آخر و در فرصت آخر، گامهای موثری را در جهت تحقق برنامههای اجرایی کشور بردارد.
وی اضافه کرد: قوه قضاییه به نوبه خود مکرر اعلام کرده است که برای گرهگشایی از کار مردم حتی در بخشهایی که مسؤولیت مستقیم ندارد حاضر است با دولت همکاری کند و بسیاری از اقدامات یک سال و نیم اخیر قوه قضائیه بر همین اساس بوده و تلاش برای حمایت از دولت بوده است؛ چه آنجا که از تعطیلی هزار واحد صنعتی تولیدی جلوگیری کردیم و چه آنجا که از منابع ملی و اراضی دولتی حفاظت کرده و با فرصت طلبان و سودجویان مقابله کردیم.
اسماعیلی با بیان اینکه به لحاظ مجوزهای قانونی که وجود دارد برای تبدیل این سرمایه به سرمایههای مولد میتواند گرههای مهمی را باز کرده و دست دولت را باز کند، گفت: اقدامات خوبی قوه قضائیه برای وصول مطالبات بانکی انجام داد و کمکی شد تا سیستم بانکی بتواند ادامه فعالیت و خدمت رسانی موثر به مردم داشته باشد.
وی اضافه کرد: پیگیری مجدانه مراجع قضایی برای وصول بدهیهای مالیاتی از افرادی که بدهکاران بزرگ بودند و وصول حدود ۲۹ هزار میلیارد تومان مساعدتی برای بهبود اداره کشور بود و اقدامات اخیر قوه قضاییه در بازگشت ارزهای ناشی از صادرات و همچنین رفع تعهدات ارزی کسانی که ارز دولتی گرفته بودند و وصول برخی از این درآمدهای ارزی و وارد کردن آن به چرخه تولید باعث کمک به دولت شد.
محکومیت 4 متهم در پرونده احتکار ماسک و ملزومات پزشکی
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: در این ایام ۱.۲ میلیارد یورو از ارزهای ناشی از صادرات به چرخه تولید برگشت و ۱.۷ میلیارد یوروی دیگر هم در یک پرونده دیگر به داخل کشور بازگردانده شد.
وی به صدور حکم حبس برای تعدادی از متهمان پروندههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: متهمان هر کدام به 10 سال حبس محکوم شدند و در این میان یکی از شرکتها نیز منحل شده و همچنین متهمان مکلف به بازگرداندن ارزهای دریافتی شدند.
اسماعیلی با اشاره به محکوم شدن تعدادی از متهمان به دلیل احتکار ماسک و ملزومات پزشکی، ادامه داد: چهار متهم در این پرونده به حبس محکوم شدند.
وی افزود: در پرونده مربوط به لاستیک هم مدیرعامل سابق یکی از شرکتهای لاستیکسازی به حبس و جزای نقدی محکوم شد که اینها موجبات احتکار لاستیک و اقلام ضروری مردم را فراهم کرده بودند.
هیچ شهری به عنوان تبعیدگاه نیست
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص شهرهای محل تبعید و اخباری که منتشر شده است، گفت: آنچه در برخی رسانهها منتشر شد خبری کاملا مجهول و غیرواقعی بود و نه تنها صحت نداشته است بلکه از اقدامات خوب قوه قضاییه این بود که قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ اصلاحاتی داشت.
وی افزود: در آن قانون هیچ شهری به عنوان تبعیدگاه شناخته نشده و هیچ نقطهای امروز در کشور نداریم که تبعیدگاه باشد و احکام مورد تبعید هم بسیار کم بوده و بیشتر در قالب ممنوعیت از اقامت در یک شهر و نقطه، مطرح میشود.
شاهد رهاشدگی در فضای مجازی هستیم
اسماعیلی در خصوص رهاشدگی فضای مجازی و ورود قوه قضاییه به این موضوع، اظهار کرد: امروز شاهد رهاشدگی در فضای مجازی هستیم و ساماندهی فضای مجازی یک جورهایی رها شده است.
وی تصریح کرد: اینکه قوه قضائیه را محکوم میکنند که قوه قضائیه دنبال مسدود سازی است اصلا صحت ندارد بلکه ما به دنبال ساماندهی و مدیریت فضای مجازی هستیم و نظرمان این است که باید این ساماندهی در داخل کشور انجام گیرد.
سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد: تکالیفی در این خصوص برای یک سری از دستگاه ها دیده شده است و ما هم در قوه قضائیه به عنوان مطالبه گر مجدانه به دنبال این موضوع هستیم و اگر به این نتیجه برسیم که ترک فعلی رخ داد، ابایی از انجام تکالیف قانونی خود نداریم؛ البته اولویتمان این است که در این موقعیت هم به ساماندهی فضای مجازی کمک کنیم چون رهبر معظم انقلاب هم این دغدغه را داشتهاند و باید تمام توان داخلی به کار گرفته شود.
پرونده قرارداد ویلموتس در حال بررسی و طی مراحل است
اسماعیلی در خصوص اینکه تعدادی از نماینده های مجلس از قرارداد ویلموتس شکایت داشتهاند نیز گفت: خوشحالیم در برخی از موضوعات که دغدغه عمومی است معطل شکایتهای مردم یا دستگاه ها نمی شویم. در این حوزه هم اولین شکایت و گزارش توسط سازمان بازرسی کل کشور آماده شد.
وی تصریح کرد: اقدام ما را لطفا سایر دستگاهها به عنوان کار خودشان مصادره نکنند؛ قوه قضائیه در این موضوع پیشگام بود و سازمان بازرسی کل کشور در این موضوع پیش قدم بود و پرونده ای هم در دادسرای تهران ایجاد شده است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد:این پرونده البته مراحل اولیه خودش را در حال طی کردن است و نتیجه رسیدگی به پرونده حتما به مردم اطلاع داده می شود و مردم مطمئن باشند که عزم جدی برای رسیدگیها داریم.
پرونده زم به دیوان عالی کشور رفته است/ دادگاه در حال انشای رأی پرونده طبری است
سخنگوی قوه قضائیه درخصوص پرونده زم و طبری نیز گفت: پرونده زم به دیوان عالی کشور رفته و منتظر اعلام نظر هستیم و امیدواریم به زودی نظر دیوان عالی کشور اعلام شود اما در خصوص پرونده طبری هم محاکمه تمام شده و دادگاه در حال انشای رأی هست البته تا الان رأی به ما اعلام نشده است اما دادگاه در حال انشای رأی است و پس از صدور اعلام خواهد شد.
وی در خصوص اتمام زمان استجازه از رهبری نیز اظهار کرد: در روزهای آینده اخبار خوبی در این خصوص خواهید شنید اما روند رسیدگی به پرونده های مهم اقتصادی با قوت و اقتدار ادامه دارد.
اسماعیلی درخصوص سازمان استاندارد و تخلفات آنها و افزایش این تخلفات گفت: در ارتباط با مدیریت این سازمان اطلاعات کافی ندارم؛ ما به تناسب در بخشهای مختلف وقتی تخلفی رخ میدهد، رسیدگی میکنیم.
وی در خصوص این سازمان هم موضوعاتی پیش آمده که سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده است که میتوان به موضوع ذرت های آلوده اشاره کرد که بیم ورود به چرخه مصرف داشت؛ در جنوب کشور همچنان شاهد شناسایی و پلمب انبارهای نگهداری ذرت های آلوده هستیم. البته برخی افراد هم در پروندههای مختلف دستگیر شده اند اما در حوزه سازمانی افرادی دستگیر نشدهاند زیرا جرم سازمان یافته نداریم و بلکه برخی افراد در پست های مختلف تخلفاتی داشتهاند.
۹۵ هزار نفر از مرخصی کرونایی بهره بردهاند
سخنگوی دستگاه قضا درخصوص تمهیدات برای زندانیان در موج دوم کرونا، اظهار کرد: ما بارها اعلام کردیم که سلامت زندانیان و رعایت همه حقوق زندانیان از اولویتهای ماست و ادعا کردهایم و ادعا داریم که در دنیا حرف برای گفتن داریم و مدعی هستیم در کشورهای دیگر دنیا حتی درصد اندکی از این اقدامات ما هم انجام نشده است.
وی ادامه داد: در کشورهایی که بیشترین آلودگی به کرونا را دارند برای مثال آمریکا و اروپایی با جامعه زندانیان خود چه رفتاری کردند و دیدیم که حتی برخی از هموطنان ما در زندان های آنها وضعیت خوبی ندارند و هیچ یک از کشورهای دنیا در دوره کرونا خدماتی که ما در زندانهایمان ارائه کردیم را نداشتهاند.
اسماعیلی گفت: در موج دوم کرونا با دستور رئیس قوه قضائیه به زندانیان مرخصیهای ویژهای داده شد و از ۱۸ تیر تا امروز حدود ۸۷ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتهاند و علاوه بر اینها عده ای از زندانیان هم مرخصی پایان حبس گرفتهاند و یا در مرخصی بودهاند و مرخصی آنها تمدید شده که به طور کلی ۹۵ هزار نفر از مرخصی کرونایی بهره بردهاند.
پرونده 3 محکوم اغتشاشات آبان به دیوان عالی کشور رفته است
وی درخصوص تخصصی شدن دادگاهها و تخصصی شدن وکالت و تاثیر آن در رسیدگی بهتر به پروندهها، گفت: تخصصی شدن امور در هر حوزهای می تواند به انجام بهتر موضوعات کمک کند؛ هرچه پزشک متخصصتر باشد به بیمار کمک بهتری میکند و در حوزه قضات و وکلا هم به نظرم هر چه قضات و وکلا تخصصیتر باشند می توانند در رسیدگی بهتر به پروندهها کمک کنند.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: امروز برای قضات آموزشهای تخصصی نظیر حوزههای ارزی و بورس و گمرکات و سایر موضوعات برگزار میکنیم و در جامعه وکلا هم باید آموزشهای تخصصی داده شود تا پروندهها با دقت بیشتری پیگیری شود؛ این موضوع را یک نیاز برای جامعه امروز میدانیم و باید این امر محقق شود.
اسماعیلی درباره اعاده دادرسی در دو پرونده مربوط به جنگلهای هیرکانی و سه محکوم اغتشاشات آبان گفت: در پرونده جنگلهای هیرکانی، رئیس کل دادگستری استان درخواست اعمال ماده ۴۷۷ داشت که باید بررسی شود و هنوز با این درخواست موافقت نشده است و در پرونده اغتشاشات آبان نیز پرونده به دیوان عالی کشور رفته است و منتظر اعلام نظر هستیم.
دلیل صدور حکم تخلیه برای مستاجران
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «بند 9 مصوبه ستاد مبارزه با کرونا در ارتباط با تعیین سقف اجاره بها، میگوید که «در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستأجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید میشود» با این وجود و علیرغم درخواست وزیر راه از آقای رئیسی، همچنان شاهد صدور حکم تخلیه برای مستاجران هستیم. علت این امر چیست؟ آیا قوه قضاییه در این باره به شوراهای حل اختلاف ابلاغیه ای داشته است؟ و اگر داشته است چرا حکم تخلیه صادر میشود؟»، اظهار کرد: در مصوبه مربوط به اجاره نامه اجازه داده شده که دستور تخلیه صادر شود زیرا برای مثال گفته اگر مستأجری اجاره بها نداده است میشود برایش حکم تخلیه صادر کرد و در این رابطه از سوی معاون اول قوه قضائیه موضوع به شوراهای حل اختلاف و سایر بخشهای قضایی اعلام شده است و این بخشنامه معاون اول قوه قضاییه لازم الاجرا باشد.
وی افزود: شاید این مواردی که شما گفتید مربوط به تخلفات مستأجران باشد یا در موارد اندک هم اشتباه شورای حل اختلاف باشد.
اسماعیلی در خصوص بازار سرمایه و بورس و متضرر شدن برخی از هموطنان، گفت: موضوعات مرتبط با بورس تخصصی است و مسؤولیت اول آن با خود سازمان بورس است و تا امروز هم هنوز هیچ گزارشی به دست ما نرسیده است./990/د101/ق
∎