به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مفدا، پرویز قزلباش شامگاه روز گذشته (۲۸ مرداد) در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کروناویروس که بهصورت ویدئو کنفراس برگزار شد، با اشاره به روند نزولی بیماری کرونا طی روزهای گذشته در استان زنجان، اظهار کرد: میانگین بستری روزانه بیماران مبتلا به کرونا در این استان ۲۹ نفر بوده در حالی که طی چند روز گذشته به ۵۸ بیمار در روز رسیده بود.
وی با بیان اینکه ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که در روزهای اخیر شاهد افزیش مختصر بیماران از این رقم به ۲۷۸ بیمار در استان بودهایم، افزود: در ۱۸ خرداد امسال ۲۶۹ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری شده بود که پس از ۲.۵ ماه این رقم به ۲۷۸ بیمار رسیده و این موضوع نشاندهنده آن است که استان هنوز به وضعیت قبل از شروع پیک دوم نرسیده است.
این مسئول با اشاره به افزایش ۲ برابری تعداد مبتلایان به کرونا در موجهای بعدی بیمار کرونا، تصریح کرد: بر این اساس ارتفاع و طول موج بیماری کرونا افزایش پیدا میکند به طوری که طی فروردین سالجاری حداکثر درگیری بیماری به مدت ۲ هفته ادامه داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: بیش از ۵۵ هزار تست آزمایشگاهی کرونایی در قالب بستری و سرپایی در استان انجام شده و همچنان ادامه دارد و تست سرولوژی نیز روند فعلی خود را طی میکند و انجام این تست نیز ادامه خواهد داشت.
قزلباش با اشاره به افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا بستری در بخش آیسییو و روند نزولی فوت بیماران کرونایی طی هفته گذشته، اظهار کرد: به طور متوسط شمار فوتیهای کرونایی این استان بین ۲ تا یک نفر کاهش یافته و در این میان پرسشی که در بین عموم وجود دارد این است که شمار افرادی که در آرامستانها به سبک و مرام بیماران کرونایی دفن میشوند، بیشتر بوده که صحیح است.
وی با بیان اینکه افرادی که فوت میکنند، شامل ۲ گروه هستند یا نتیجه آزمایش آنان اعلام نشده و یا به صورت قطعی مثبت و با منفی هستند، افزود: وقتی تعداد افراد فوت شده ناشی از کرونا در یک روز افراد مثبت و نتیجه بیماران دیگری اعلام نشده در لیست بیماران مشکوک قرار میگیرند و پس از دریافت آزمایشها به تعداد بیماران قطعی کرونایی اضافه میشوند و یا از لیست خارج میشوند.
این مسئول در رابطه با وضعیت نقاهتگاههای استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماران ارجاعی نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده و به ۲۱ بیمار رسیده که مراقبتهای لازم را دریافت میکنند و بیماران سرپایی نیز در مراکز ۱۶ ساعته به صورت میانگین تعداد مراجعهکنندگان در هفته سوم مرداد ۲۶۰ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کنکور دغدغه همیشگی خانوادهها بوده ولی در سالجاری به دلیل شیوع بیماری کرونا به بزرگترین دغدغه تبدیل شده است، اظهار کرد: ۱۹ هزار و ۳۵۵ داوطلب کنکور در سالجاری در استان زنجان با هم به رقابت میپردازند که این آمار در سطح کشور به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر میرسد.
محسن نجفیان با اشاره به اهمیت کنکور برای خانوادههای ایرانی و احساس خانوادهها نسبت به تاثیر این آزمون در آینده فرزندان خود، افزود: امید است کرونا زمینهساز شده و سبب حذف کنکور در سالهای آتی در کشور باشیم، قابل ذکر است برای آزمون داوطلبان مشکوک و کرونایی نیز ملاحظات لازم پیشبینی شده است.
وی با اشاره به همکاری با شبکه بهداشت برای آمادهسازی ۱۱ حوزه آزمون کنکور، خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و نگرانیهای باقیمانده نیز رفع شود، زیرا آزمون باید در بهترین شرایط ممکن برگزار شود تا کمترین آسیب به افراد و جامعه وارد شود.
∎