شناسهٔ خبر: 41760792 - سرویس سیاسی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

وزیر سابق لبنانی مطرح کرد؛

عوامل خارجی و داخلی استعفای وزیر خارجه لبنان/ از فشار فرانسه تا اختلاف نظرهای داخلی

وزیر کار سابق لبنان به عوامل خارجی و داخلی استعفای «ناصیف حتی» وزیر خارجه این کشور اشاره کرد و به فشارهای فرانسه و اختلاف نظر مقامات لبنانی پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سایر رساهای دفاع‎پرس، «ناصیف حتی» وزیر خارجه لبنان امروز دوشنبه استعفای خود را تقدیم «حسان دیاب» نخست وزیر این کشور کرد. وی حتی پس از تقدیم استعفای خود بدون اینکه سخنی بگوید ساختمان نخست وزیری لبنان را ترک کرد.

روزنامه لبنانی الاخبار تصمیم آمریکا برای سرنگونی دولت کنونی لبنان و نیز فشار فرانسه را عامل استعفای احتمالی وزیر خارجه لبنان دانست. «طراد حماده» وزیر کار سابق لبنان در گفت‌وگویی واکنش نشان داد که در ادامه می‌خوانید؛

طراد حماده درخصوص استعفای «ناصیف حتی» اظهار داشت: این امر به خاطر پاره ای اختلافات با «جبران باسیل» و «حسان دیاب» نخست وزیر لبنان در رابطه با نحوه اداره دستگاه دیپلماسی صورت گرفت. نوع تعامل نخست وزیر با وزیر خارجه فرانسه و انتصابات دیپلماتیک، همگی مسائلی بود که وزیر خارجه را در تنگنا قرار داد تا جایی که فشارها بر وی برای اینکه از سمت خود استعفا کند تشدید شد تا از این طریق دولت لبنان دچار چالش شود.

وی در تکمیل صحبتهای خود درخصوص دلایل استعفای «ناصیف حتی» گفت: این استعفا هم دلایل داخلی و هم دلایل خارجی داشت. در رابطه با دلایل داخلی باید بگویم که اختلاف نظر با جبران باسیل درباره عزل و نصبهای دستگاه دیپلماسی از جمله علتهای اصلی استعفای «ناصیف حتی» بود و درخصوص دلایل خارجی نیز باید بگویم فشارهای فرانسه و آمریکا و برخی کشورهای عربی علت اصلی به شمار می روند. این کشورها با سیاستهای دولت لبنان موافق نیستند و آشکارا بر ضرورت تغییر سیاستهای کنونی تاکید دارند چرا که بر این باور هستند دولت فعلی لبنان دولت حزب الله است. این موضوع صحت ندارد زیرا دولت کنونی با مشارکت گروههای مختلف لبنانی از جمله حزب الله تشکیل شده است و حتی برخی وزیران کابینه دارای تابعیت خارجی از جمله آمریکایی و اروپایی هستند.

طراد حماده افزود: به هر حال دولت لبنان اکنون به خاطر اوضاع اقتصادی، بیماری کرونا، اختلافات داخلی، فساد، مبارزه با فساد و قانون ظالمانه سزار در وضعیت دشوار و پیچیده ای بسر می برد. دولت لبنان از آمریکا خواسته است برای اجرای قانون سزار، استثنائاتی قائل شود اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

وی درباره راههای مقابله با قانون سزار از سوی لبنان نیز گفت: گرایش به سوی بلوک شرق به ویژه عراق و ایران و روی آوردن به راه ابریشم و تکامل اقتصادی میان سوریه و لبنان از جمله روش های ایستادگی در برابر قانون سزار است. از نظر من ملتها قادر به مقابله هستند و باید در چنین شرایطی به همبستگی در برابر استبداد امپریالیسم جهانی اعتماد کرد.

وزیر سابق لبنانی بیان کرد: مقابله با تحریم های اقتصادی آمریکا با همبستگی میان ملتها و بازگشایی بازار جهانی موازی با سرمایه داری و گرایش به چین، ایران و کشورهای غرب آسیا محقق می شود. نباید از رحمت خدا ناامید شد و مومن همواره باید خوشبین باشد ما قوی و پایدار هستیم و ایران و لبنان به یاری خداوند در برابر فشارهای آمریکا پیروز خواهند شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341