شناسهٔ خبر: 41537325 - سرویس اجتماعی
منبع: آفتاب | لینک خبر

آب آشامیدنی اهوازی‌ها آلوده به فاضلاب است؟

خبرگزاری ایلنا

استاندار خوزستان با تاکید براینکه موضوعات مطرح شده در رسانه ها مبنی بر آغشته شدن آب آشامیدنی در این استان به فاضلاب صحت ندارد، توضیحاتی درباره برطرف شدن مشکل آب غیزانیه ارائه کرد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

"غلامرضا شریعتی" استاندار خوزستان در واکنش به انتشار خبری به نقل از رییس مرکز بهداشت خوزستان مبنی بر اینکه وقتی قطعی برق موجب خاموشی پمپ‌ها و افت فشار آب می‌شود، فاضلاب اطراف لوله‌ها به درون آن کشیده شده و آب آشامیدنی در برخی مناطق استان آغشته به فاضلاب می‌شود، گفت: آبی که در لوله‌های آب شرب توزیع می‌شود هم در اداره آب و فاضلاب استان و هم در اداره بهداشت کاملا تست و آزمایش می‌‌شود و توزیع آب در شبکه آب یک چارچوب و اصولی دارد.

وی در واکنش به اینکه لوله‌های توزیع آب دچار ترک و شکستگی هستند و در بسیاری از مناطق استان به ویژه مناطق حاشیه‌ای شهر و روستایی، فاضلاب به لوله‌های آب می‌ریزد، ادامه داد: طی دو الی سه سال گذشته از سال ۹۶ سرمایه‌گذاری زیادی برای اصلاح شبکه‌های آب و فاضلاب صورت گرفته است. در گذشته پرتی آب در استان خوزستان ۴۴ درصد بوده در حالی که میزان پرتی آب در متوسط کشوری حدود ۲۸ درصد بوده است. در حال حاضر با سرمایه‌گذاری‌های انجام شده این میزان به ۳۲ درصد رسیده است، در نتیجه چنین خبری صحیح نیست و ما تلاش می‌کنیم خودمان را به استانداردها برسانیم.

استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال آیا قطعی برق در منطقه باعث افت فشار در پمپ‌های آب در مناطق حاشیه‌ای و منجر به ورود فاضلاب به لوله‌های آب شرب می‌شود؟ تصریح کرد: ما قطعی برق نداریم و مشکلی نیز در خصوص تامین برق نداریم. در هفته گذشته جلسه شورای سلامت استان برگزار شد که در آن جلسه چنین موضوعی مطرح نشده است و صحت ندارد.

شریعتی تاکید کرد: ما در حال حاضر مشکلی در بهداشتی بودن آب شرب استان نداریم و همانطور که گفتم کاملا این موضوع رصد و آب جاری در لوله‌ها تست و آزمایش می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که گفته شده در مناطق روستایی آب شرب با آب فاضلاب آغشته می‌شود، ادامه داد: ما اصلا در مناطق روستایی سیستم فاضلاب نداریم، همانطور که در اغلب نقاط کشور نداریم.البته پرتی آب وجود دارد همانطور که در کل کشور این مشکل وجود دارد، اما ما در مناطق شهری چنین مشکلی نداریم و پرت آب هم در مناطق حاشیه ای است و زمانی پیش می آید که سیستم پوسیده است و احتمال مخلوط شدن با آب فاضلاب نیز وجود دارد نه اینکه حتما این اتفاق می افتد و چنین موضوعی آنطور که مطرح شده است، صحت ندارد و صرفا ممکن است مانند برخی نقاط کشور مشکلاتی باشد که تلاش داریم اصلاح شود. سیستم آب ما بهداشتی است و هم ماموران بهداشت و درمان و هم آب و فاضلاب بعضا در منازل نیز آب را تست می کنند.

استاندار خوزستان تاکید کرد: ما با وزارت نیرو جلساتی را برای رفع این مشکلات به طور پیوسته برگزار می کنیم و این اقداماتی که انجام شده نتیجه آن است و ما در سال ۹۶، ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه و در سال ۹۷ هم همین میزان بودجه برای رفع مشکلات آب و فاضلاب در کل استان اختصاص داده ایم. وزارت نیرو نیز در این زمینه اهتمام دارد و با جدیت این موضوع را دنبال می کند.

شریعتی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره مشکلات آب در منطقه غیزانیه گفت: برای رفع مشکل آب غیزانیه ۵۵ کیلومتر لوله کار شده است و مشکل ایستگاه پمپاژ آب شیبان برطرف شده و همچنین مشکل ایستگاه پمپاژ صفیره حل شده است و فاز اول آن حدود ۲۰ روز پیش به بهره برداری رسیده است. و ما توانستیم آن را افتتاح کنیم و در حال حاضر حدود ۳۳ روستا از نعمت آب برخوردار هستند و برخی از روستاها به مدت ۲۴ ساعت آب دارند و برخی ۱۲ ساعت و برخی ۸ ساعت در حالی که در گذشته هفته ای چند ساعت آب داشتند.

وی ادامه داد: فاز دوم آب رسانی به منطقه غیزانیه در حال انجام است و ۲۸ کیلومتر باید لوله کار شود و تا امروز ۱۵ کیلومتر آن انجام شده است و ان شاءالله ۱۳ کیلومتر باقی مانده نیز انجام شود و در نتیجه فاز دوم نیز کامل می شود. اگر فاز دوم راه اندازی شود بیش از ۸۰ درصد روستا از نعمت آب سالم برخوردار می شوند. ما قول داده بودیم ۵۰ الی ۶۰ روزه مشکل آب در این منطقه را برطرف کنیم و در حال حاضر نیز امیدواریم تا ۲۵ الی ۳۰ روز دیگر این فاز نیز کامل شود.

استاندار خوزستان درباره اجرای فاز سوم این طرح گفت: بنیاد مستضعفان هزینه خرید خط لوله را پرداخت کرده و قرارگاه خاتم الانبیاء نیز قرار است آن را انجام دهد. روز گذشته نیز در این خصوص جلسه داشته ایم و قول داده اند که از یکشنبه آینده کار را شروع کنند و قرار است ظرف یکماه تا ۴۰ روز آینده این فاز نیز تکمیل شود. چنانچه این فاز تکمیل شود نیز کل ۸۰ روستا در این منطقه از آب برخوردار خواهند شد.