به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید سبب شد تا قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز پنج شنبه کاهش یابد و به تبع آن قیمت سبد نفتی اوپک با افت قیمت روبرو شود.
اما این نوع نفت همچنان بالای 43 دلار در هر بشکه معامله میشود. سبد نفتی اوپکی با خبر کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ابتدای جولای، در 11 تیرماه وارد کانال 40 دلاری شده بود.
وب سایت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در آخرین به روزرسانی خود اعلام کرد هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنجشنبه (26 تیر) با یک دلار و 10 سنت کاهش 43.80 دلار فروخته شد.
این نوع نفت روز چهارشنبه (25 تیر) 44.12 دلار در هر بشکه فروخته شده بود.
قیمت نفت در روز چهارشنبه با توجه به انتظار بازار برای گامهای بعدی نشست اوپک پلاس و تصمیم گیری در مورد سطح تولید اوپک و هم پیمانانش و همچنین کاهش شدید ذخایر نفت آمریکا افزایش یافته بود.(جزئیات بیشتر)
سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2020 تاکنون تنها در 6 ماه مارس (16 اسفند 98) در کانال 40 دلاری دیده شده و پس از آن روند نزولی داشته است. سبد نفتی اوپک در 6 مارس 48.35 دلار در هر بشکه فروخته شده بود.(جزئیات بیشتر)
پس از آن در ابتدای ماه جولای( 11 تیر ماه 99) وارد کانال 40 دلاری شد و 43.69 دلار در هر بشکه فروخته شد و برای اولین در سال 2020 در 25 تیر ماه 44 دلار در هر بشکه فروخته شد.
* عوامل کاهش قیمت نفت
از طرفی اعضای اوپک پلاس هم تصمیم گرفتند تا تولید خود را افزایش دهند، این عوامل سبب شد تا قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز پنج شنبه کاهش یابد. (جزئیات بیشتر)
* نوسان قیمت نفت در روز جمعه
قیمت نفت در ساعات اولیه معاملات روز جمعه به علت نگرانی در مورد احتمال اعمال قرنطینه مجدد به دنبال افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا و کشورهای دیگر که میتواند تقاضا برای سوخت را کاهش دهد، کاهش یافت و بر افت قیمتهای روز گذشته افزود. (جزئیات بیشتر)
* توافق کاهش تولید
گروه کشورهای تولید کننده نفت خام، اوپک و تولید کنندگان دیگر نفت موسوم به اوپک پلاس در روز شنبه 6 ژوئن برابر با 17 خرداد 99 به صورت ویدئوکنفرانس نشستی برگزار کردند و در آن تصمیم گرفتند تا «توافق کاهش تولید» را به مدت یک ماه دیگر تا پایان ماه جولای تمدید کنند و همچنین به کشورهایی نظیر عراق که به تعهدات خود عمل نکردند، تذکر دادند.
منابع آگاه در اوپک پلاس گفتند عربستان و روسیه توافق کردند، این کاهش تولید را در ماه جولای هم ادامه دهند هرچند که ریاض تمایل دارد کاهش تولید تا ماه آگوست ادامه یابد.
اوپک پلاس پیشتر با کاهش 9.7 میلیون بشکه در روز نفت در بازه می تا ژوئن موافقت کرده بودند. بر اساس این قرارداد، این کاهش تولید از جولای تا دسامبر به 7.7 میلیون بشکه در روز می رسد.
* تصمیم اوپک پلاس برای سطح تولید 7.7 میلیون بشکهای
اعضای کشورهای صادرکننده نفت، اوپک و همپیمانانش موسوم به اوپک در چهارشنبه و پنجشنبه گذشته در مورد سطح تولید از ماه آگوست تا دسامبر گفتگو کردند و در نهایت تصمیم گرفتند تا سطح کاهش تولید را از 9.7 به 7.7 میلیون بشکه در روز برسانند که در حقیقت به معنای افزایش تولید آنهاست.
اعضای اوپکپلاس هدف از این تصمیم را بهبود وضعیت اقتصادی جهان پس از همهگیر شدن کرونا اعلام کردند که از نظر آنها میزان تقاضای نفت افزایش خواهد یافت، آنها معتقدند که افزایش 2 میلیون بشکهای نفت با توجه به افزایش تقاضایی که پیشبینی شده است، بر بازار تأثیر منفی نخواهد گذاشت، البته اعضای اوپک پلاس این را هم گفتهاند که شیوع موج دوم کرونا احتمالاً بر متعادل ساختن بازار عرضه و تقاضای نفت تأثیر گذاشته و شرایط را پیچیدهتر خواهد کرد.(جزئیات بیشتر)
* کمترین قیمت سبد نفتی اوپک
با این حال، کمترین قیمت نفت اوپک تاکنون در روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) برابر با 12.22 دلار در هر بشکه رقم خود.
پیش از این، کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی در روز پنج شنبه (13 فروردین) با 10 دلار و 44 سنت افت به 16.87 دلار در هر بشکه رسیده بود.
این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال 2005 به شمار می رفت. سبد نفتی اوپک در 16 ژوئن 2005 با نفتهای نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.
نفتهای عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.
سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به 17 جولای (27 تیر) به 43.58 دلار رسید.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.
انتهای پیام/ب