شناسهٔ خبر: 40761697 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

امام جمعه تبریز: کارنامه جهادگران در خدمت رسانی درخشان است

تبریز- ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: کارنامه سراسر جهاد و شهادت جهادگران نشان از تلاش ها و فداکاری های سخت کوشانه آنان دارد و این همان آرمان انقلاب برای خدمت رسانی است.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز سه شنبه در دیدار مدیران سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی و پیشکسوتان جهاد سازندگی به مناسبت هفته جهادکشاورزی و سالروز تاسیس جهادسازندگی به فرمان امام راحل (ره) با بیان اینکه نقش جهادگران در دفاع مقدس فراموش شدنی نیست، گفت: جهادگران در آن دوران جلوتر از رزمندگان اسلام حرکت می کردند و رسالت بزرگ جاده سازی، پل سازی و سنگرسازی را بر عهده داشتند.

امام جمعه تبریز با یادآوری فرمایش امام راحل در مورد جهادگران گفت: به حق عنوان سنگرسازان بی سنگر شایسته ترین نام برای گردان پشتیبانی، رزمی است که مناطق عملیاتی غرب و جنوب شاهد صحنه هایی از جانفشانی های آنها است و در این میان رشادتهای جهادگران آذربایجانی بر تاریک تاریخ درخشان تر خواهد ماند.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با تاکید بر اینکه اخلاص جهادگران در همه زمان ها مشکلات مسیر انقلاب را مرتفع کرده است، افزود: جهادگران گمنام در روستاها در عرصه تولید تلاش بسیار فراوانی داشتند و شجاعانه در سخت ترین شرایط موانع را از راه انقلاب برداشته اند.

نماینده ولی فقیه درآذربایجان شرقی با بیان اینکه جهاد در رفع محرومیت و آبادانی کشور ، مبارزه با فقر ، توسعه و عمران در روستاها فراموش شدنی نیست، گفت: جهادگران در مسیر امام و برای استقلال و خودکفایی کشور گام های بلندی برداشته اند.

امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: هم اکنون هم جهادکشاورزی در عرصه های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، امورعشایر و سایر بخش ها با پیروی از همان تفکر و فرهنگ در جهت تامین امنیت غذایی و توسعه کشاورزی خدمات بسیار ارزشمندی از خود به یادگار می گذارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم با ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان و ادارات تابعه گفت: ماموریت جدید سازمان جهاد کشاورزی ایجاد امنیت غذایی بر اساس ۲ محور سیاست های پشتیبانی و حمایتی و سیاست های راهبردی و هدایتی تعریف و ترسیم شده است.

اکبر فتحی ایجاد زیرساخت های کشاورزی، احداث کانالهای آبیاری ، زهکشی ، سیستم های نوین آبیاری ، اصلاح نژادی و بذور از جمله سیاست های پشتیبانی و حمایتی این سازمان برشمرد و گفت: سال گذشته در راستای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی یک هزار میلیارد ریال اعتبار به استان جذب شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۹۸ بیش از ۶ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان اجرا شده است، گفت: همچنین از محل اعتبارات رودخانه های مرزی و با دستور رهبر معظم انقلاب ، در سه شهرستان جلفا ، خداآفرین و ورزقان بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شده است که در نوع خود منحصر به فرد و بی نظیر می باشد.

فتحی با تشریح سیاست های راهبردی و هدایتی جهاد گفت: بعنوان مثال در ایام کرونایی ، استفاده از ظرفیت فضای مجازی توسط کارشناسان پهنه برای ارتباط با کشاورزان، ارائه آموزش های لازم و ارسال پیام های ترویجی و تبلیغی از طریق فضای مجازی به کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی، راه اندازی رادیوهای اینترنتی و بهره مندی از پتانسیل صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی جهت ارائه انواع برنامه های آموزشی و ترویج کشاورزی، توسط کارشناسان و متخصصین کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی اجرا و عملیاتی شد.

وی ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهدای سنگرسازان بی سنگر و آرزوی غفران الهی برای مرحومین مهندس حبیب شریفیان معاون فقید بهبود تولیدات دامی و مهندس ناصر قره باغی مدیر فقید رفاه و پشتیبانی سازمان جهادکشاورزی استان که بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده و به دیار باقی شتافتند ، خاطرنشان کرد: فعالیت های فنی مهندسی و رزمی جهادگران در طول ۸ سال دفاع مقدس چشمگیر و حائز اهمیت است.

وی اظهار کرد: ایجاد امنیت غذایی و تامین مایحتاج غذایی آحاد مردم در سطح کشور، ماموریت تازه جهادکشاورزی است، برای رسیدن به امنیت غذایی؛ سیاست های پشتیبانی و حمایتی کشاورزی و سیاست های هدایتی وزارت جهادکشاورزی و به تبع آن سازمان جهادکشاورزی استانها دو راهبرد عملیاتی و اجرایی وزرات جهادکشاورزی در این راستا بشمار می آید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: ارتقاء ضریب مکانیزاسیون که در واقع تزریق ماشین آلات و ادوات بروز و مدرن کشاورزی به بدنه بخش کشاورزی است در سال ۹۸ به نحو مطلوب اجرا شد به نحوی که از محل اعتبارت مکانیزاسیون کشاورزی و خط اعتباری مکانیزاسیون که تقریباً ۸۷ میلیارد تومان برای استان آذربایجان شرقی تعریف شده بود با زحمات شبانه روزی کارشناسان و متخصصین بخش کشاورزی استان بالای ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار جذب شد.

وی افزود: در طرح پهنه بندی مروجین کشاورزی برای چند روستا یک کارشناس کشاورزی تعریف و تعیین شده است که بسته به شرایط جغرافیایی و مساحت اراضی زراعی تعداد بهره برداران تحت پوشش مروجین کشاورزی از ۶۰ نفر تا ۶۰۰ نفر تعیین شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به شرایط کرونایی استان  که از اوخر سال ۹۸ شروع شده و تا الآن نیز ادامه دارد، گفت: حضور فیزیکی در سطح مزارع در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی امکانپذیر نیست، با توجه به اینکه امر کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی برای تامین امنیت غذایی تعطیل بردار نمی باشد لذا کارشناسان و مروجین کشاورزی با استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی و تشکیل رادیو اینترنتی، گروه های مختلف در شبکه های اجتماعی و بهره برداری از پیام رسان های گوناگون با کشاورزان در ارتباط بوده و دانش نوین کشاورزی را به مزارع کشاورزی انتقال می دهند.

فتحی ادامه داد: اطلاع رسانی در خصوص زمان مبارزه با علف های هرز، مقابله و پیشگیری از انواع بیماری ها و آفات نباتی، کوددهی و تغذیه مناسب از جمله مواردی هستند که کارشناسان کشاورزی از طریق فضای مجازی به اطلاع کشاورزان و بهره برداران کشاورزی می رسانند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در طول هفته جاری حدود ۸۲ پروژه کشاورزی در بخش های مختلف و در سطح استان افتتاح خواهد شد.

 فتحی اعلام کرد: برای اجرای این پروژه ها هزینه ای بالغ بر۱۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده که با بهره برداری از طرح های مذکور برای ۱۸۳۹ نفر به صورت مستقیم و حدود ۲۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد، همچنین با افتتاح و بهره برداری از این پروژه ها اشتغال ۴۰۰۰ نفر تثبیت می شود.